Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španielsko La casa de papel (Netflix version) (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Thriller / Mysteriózny
Španielsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvorcovia:

Álex Pina

Hrajú:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (48)

Epizoda 1 (2017) (S01E01) 

Príbeh: Parta zlodejov vedená El Profesorom sa vlúpe do kráľovskej tlačiarne cenín. Mozog celej operácie má všetko premyslené do najmenšieho detailu, alebo nie? Prevedenie: V poslednej dobe sa stretávam so seriálmi, ktoré idú hneď na vec a na nič sa nehrajú. Pilotom si získajú pozornosť a potom postupne zvoľňujú, dúfam, že to nebude prípad aj "Papierového domu" lebo zatiaľ som nadšený a popravde je to asi moja prvá interakcia so Španielskou tvorbou a musím uznať že je to dobré. Pridaná hodnota: Vhodne zvolený herci, dobre časovaná akcia a vata, dej odohrávajúci sa súčasne na viacerých miestach... 97% ()

Epizoda 2 (2017) (S01E02) 

Príbeh: Na scéne sa objavuje vyjednávačka Ráchel, ktorá je kľúčová pre Profesorov plán. Dostáva sa do popredia aj jedna konkrétna rukojemníčka a síce dcéra Anglického veľvyslanca. Prevedenie: Ráchel je veľmi sympatická žena a jej minulosť ju radí medzi postavy s ktorými musíte jednoducho súcitiť. Profesor sa s ňou postupne dostáva do interakcie a nám zostáva iba hádať, kam to všetko povedie. Pridaná hodnota: Tempo zatiaľ nespomaľuje... 95% ()

Epizoda 3 (2017) (S01E03) 

Príbeh: Odhalenie jedného z lupičov a teda Ria. K tomu sa začína zamotávať aj ich milostná aféra s Tokyo, ktorá je teda mega otravná ale asi musí byť. Prevedenie: Na scéne sa objavuje strašne veľa scénaristických chýb, ktoré nútia logicky uvažujúceho diváka dať si facepalm. Pridaná hodnota: Zatiaľ klady prevažujú nad zápormi. Prichádza na to, že sa opäť musíme potýkať s love story, ktorá je navyše a iba opticky predlžuje príbeh. 87% ()

Epizoda 4 (2017) (S01E04) 

Príbeh: Denver dostane od Berlína jasnú úlohu, ktorú ale nie je schopný splniť. Profesor hľadá cestu ako sa dostať k Ráchel. Prevedenie: Tempo upadá a príbeh nabieha na vlnu sociálnych interakcií, kde je jedna horšia ako druhá a naťahuje nám príbeh do neskutočne emočných rozmerov. Pridaná hodnota: Musela nastať tá doba, kedy seriál zvolní a začne hovoriť viac hĺbkovo. Príbeh hovorený cez Flashbacky hlavných hrdinov je dobre spracovaný a človek sa v ňom nestráca. 79% ()

Epizoda 5 (2017) (S01E05) 

Príbeh: Arturo je postrelený a je nutný okamžitý zákrok lekárov. Do toho všetkého sa Ráchel zrúti a Profesor dostane plošticu do okuliarov miestneho šerifa. Prevedenie: V konečnom dôsledku jediná vec, ktorá nám ako tak posunula príbeh dopredu bola inštalácia ploštice do okuliarov, všetko ostatné je nepodstatné a nijako to nezmenilo statusqo. Pridaná hodnota: V celku dobre natočená časť, ktorá ane nijako neposúva príbeh. AK by sme ju úplne preskočili nič sa nestane akurát policajt bude mať v okuliaroch plošticu a Arturo dieru v ramene. 85% ()

Epizoda 6 (2017) (S01E06) 

Príbeh: Prechytračenie polície s prehodenými maskami zabralo na jednotku. Do médií sa dostáva dosť ťažká spoveď Riových rodičov. Profesor má vo veliteľskom stane konečne Trójskeho koňa. Prevedenie: Veľmi ma tento diel bavil až na to emočné husto spojené s Riovou rodinou a jeho vydedením. Čakám kedy sa Ráchel zas zosype z toho, že je Profesor stále o krok napred. Pridaná hodnota: Diel á dynamiku a posúva príbeh dopredu. 90% ()

Epizoda 7 (2017) (S01E07) 

Príbeh: Celý diel sa točí okolo toho, že je Helsinki pekný retard lebo namiesto toho aby nechal zošrotovať ich auto tak ho predal na vrakáč. Profesor teda musí hasiť ďalší problém. Prevedenie: Tá časť s profesorom na vrakáči bol celkom thriller, ktorý tejto časti vyslúžil to najlepšie hodnotenie. ()

Epizoda 8 (2017) (S01E08) 

Príbeh: Žiarlivosť prináša Tokyo do zúfalstva. Denver sa vzorne stará o Monicu a Helsinky o Arturia. Jedna veľká šťastná rodinka. Prevedenie: Hnusí sa mi ako Netflix tlačí na pílu s tým LGBT a pchá ho úplne nezmyselene do celej svojej tvorby. Rád by som to pochopil ale jednoducho na toto som už aj ja prikrátky 56% ()

Epizoda 9 (2017) (S01E09) 

Príbeh: Profesorovi tečie do topánok keď sa ho celkom dobre pokúša identifikovať Ruský strážnik z parkoviska. Berlín je s nervami v koncoch lebo vyšla najavo jeho identita a navyše ho označili za predajcu bieleho mäsa, čo je v rozpore s jeho etickým kódexom. Prevedenie: Z Berlína ako z postavy som bol nadšený. Presne mi tam sedel a bol niečím zaujímavý ale v posledných častiach mi dosť začína liezť na nervy a to podotýkam, že viac ako Arturito. Na druhej strane mi začína byť celkom ľúto Ráchel. 86% ()

Epizoda 10 (2017) (S01E10) 

Príbeh: Do budovy tlačiarne vstupuje samotná Ráchel aby sa uistila o bezpečí rukojemníkov. Profesor musí zas hasiť tento krát Lekáreň kde si Berlín kupoval veľké množstvo liekov. Polícia je stále bližšie k profesorovmu odhaleniu. Prevedenie: Už začínam byť trocha skeptický k tomu, že všetko sa profesorovi podarí uhasiť v posledných sekundách. Aj keď ako on tvrdí má proste šťastie... 62% ()

Epizoda 11 (2017) (S01E11) 

Príbeh: Vo veliteľskom stane to vrie a padajú prvé obvinenia. Rio bol označený za najslabší článok s čím sa ale počítalo. Danver si konečne vrzne. Prevedenie: Satisfakcia sa konečne vyzúrila na Arturitovi a Denver láme srdce mladej sekretárky. Angel a Ráchel prežívajú pracovnú krízu čo je celkom napínavé a otvára to profesorovi nové dvere. 85% ()

Epizoda 12 (2017) (S01E12) 

Príbeh: Rukojemníci sú na úteku zatiaľ čo si Profesor a Ráchel konečne padli do oka. Všetko vyvrcholí v obrovskú prestrelku. Prevedenie: Keď už si divák myslí, že je Profa v úplných sračkách a jednoducho to nemôže ustáť tak on si do dvojité kombo s Rachel v pivnici a jeho alter ego ostáva utajené nakoľko Angel po autonehode padá do kómy. Atmosférický diel. Trocha síce pritiahnutý za vlasy a dosť veľa vecí je v ňom scifi ale ide o atmošku a tá bola parádna. Po dlhej dobe som mohol dať 5* 98% ()

Epizoda 13 (2017) (S01E13) 

Príbeh: Rukojemníci dostávajú na výber "slobodu alebo prachy". Profesor musí eliminovať ďalšiho nebezpečného svedka. A v časovej vratke sa dostávame k partizánskej večeri Berlína a Profa. Prevedenie: Presne od tejto časti mám tú partizánsku hymnu na vyzváňacom tóne v telefóne a že je to ozaj celkom namáhavé dostať do do iphonu to mi môžete veriť. BELLA CIAO!!! 99% ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Príbeh: Forenzný tým prehľadal dom našej partie a našiel dôkazy v krbe. Našťastie Profa bol nablízku aby Rachelinho bývalého zmlátil a navyše sfalšoval dôkazy. Zatiaľ v tlačiarni začína hra na ruskú ruletu. Prevedenie: Mohol by mi niekto vysvetliť ako ten púlčík mohol zložiť toho nerváka jednou rukou? No nevadí Monica s Denverom už môžu svoj vzťah zoficálniť. 78% ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Príbeh: Tokyo začalo zdatne hrabať a Berlínovi praskli nervy. Profesor je v cele predbežného zadržania a najväčší problém je že majú jeho odtlačky. Prevedenie: Pôvodne som nechcel dať plný počet lebo časť má nijaké hluché miesta ale za to že Tokyo išla konečne na chvíľu zo scény som bol tak rád, že som to tam jednoducho musel dať. To dievča ma už vážne serie viac ako Arturito. 90% ()

Epizoda 3 (2017) (S02E03) 

Príbeh: Začína sa tvrdé vypočúvanie Tokyo. Najrobi sa chopí velenia po Berlínovom despotickom režime a snaží sa dať veci do pôvodných koľají aby bolo možné čím skôr zdrhnúť s prachmi. Prevedenie: Som aj rád aj nerád že sa ku kormidlu dostala Najrobi. Berlín si za to môže sám a popravde v mojich očiach začal trocha klesať. Tokyo zohrala svoju rolu dokonalo a po prvý raz mi neliezla úplne na nervy. 76% ()

Epizoda 4 (2017) (S02E04) 

Príbeh: Rio neustojí vydanie Tokyo. Berlín s neuveriteľným prejavom po vzbure. Arturo kuje pykle na útek. Profa si vrzne. Prevedenie: V podstate Ďalšia časť v ktorej sa nič podstatné nedeje iba sa opticky posúva príbeh smerom vpred ale nikoho tu nič neohúri. Dobre, možno trocha Berlínov herecký výkon stojí za zmienku ale inak vážne nič extra... 66% ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Príbeh: Odhalenie profesora na seba nedalo dlho čakať a prezradil ho červený klaunovský vlas na saku. Po tom všetkom čo uhral ho dostala taká sprostosť. V tlačiarni sa zatiaľ ľudia postupne spamätávajú a začínajú sa opäť chovať ako team. Prevedenie: K odhaleniu muselo prísť. Takýto blízky kontakt s vyjednávačkou musel jednoducho prasknúť a keď sa k tomu pripletú aj city je to o to horšie lebo vtedy ide ostražitosť bokom. 75% ()

Epizoda 6 (2017) (S02E06) 

Príbeh: Moskva a Denver si musia pohovoriť ako otec so synom aby sa dali veci z minulosti na pravú mieru. Plán ako oslobodiť Tokyo as stretol s miernymi komplikáciami a tak sa ocitá zas v tlačiarni. Parta prichádza o jedného člena. Prevedenie: Seriál to zas začína hrať na city a aj úplnému idiotovi musí byť jasné že niečia hlava ku koncu padne. Ak si k tomu pripočítame nesmrteľnú Tokyo, prenáša sa seriál do pozície science-fiction kam by podobné seriály smerovať zrejme nemali. 55% ()

Epizoda 7 (2017) (S02E07) 

Príbeh: Pobyt našich lupičov v Kráľovskej tlačiarni cenín sa pomaly chýli k svojmu koncu. Rukojemníci to hrajú a city a Berlínovi sa jeho idylka života vonku s Ariadnou rúca ako domček z kariet. Aby toho nebolo málo Anchel sa nám budí ... Prevedenie: Ide o viac citovú ako akčnú časť. Mali by sme sa vcítiť do role rukojemníkov ale popravde neviem v kým v niektorých chvíľach sympatizovať. Rukojemníci - lupiči - polícia... vážne je to niekedy na guľku. 67% ()

Súvisiace novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (viac)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (viac)

Reklama

Reklama