Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po úspěchu satirické komedie o divoké tenisové rivalitě "7 dní v pekle" se HBO a trio tvůrců tohoto speciálu – představitel hlavní role Andy Samberg, scénárista Murray Miller a režisér Jake Szymanski – znovu spojili ke spolupráci, tentokrát na parodickém dokumentu o dopingu v cyklistice. V "Tour de doping" je Sambergův a Millerův specifický smysl pro humor zasazen do prostředí profesionální cyklistiky a pozornost se soustřeďuje na rozbujelý doping ve sportu. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (91)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Opravdu kvalitních a seriózních sportovních dokumentů o cyklistice je jako hub po jaderném výbuchu. Proto vždy, když se objeví něco takto precizního a realisticky zpracovaného, musí prostě každému pravověrnému fanouškovi vrcholového velocipedování, padesátikilovému chcípákovi s obludnými stehny, majestátní figurou gynekomastického hajzlového pavouka, odřeným rozkrokem a gigantickým ohryzkem lačně zacukat v nechutně upnutých zapařených elasťácích těsně nad uhnitýma koulema a popadnout jej kompulzivní chuť dát si „vitamínový“ koktejl a začít šlapat. Legendární Tour de France 1982 je zde vykreslena zcela autenticky a bez příkras, doplněna skvostně restaurovanými dobovými záběry, bezprostředně upřímnými zpověďmi všech hlavních aktérů a citlivou narací snad nejslavnějšího Američana - fenomenálního džezového trumpetisty, prvního člověka na měsíci a nejlepšího HGHcyklisty všech dob. Prostě dokonalost, která vám okamžitě zvedne hladinu stanozolu v krvi a samým vzrušením rozbuší enormně zvětšenou chlopeň. ()

campix 

všetky recenzie používateľa

Szymanski a jeho parta si po Wimbledonu vzali na paškál další významnou sportovní událost a to Tour de France, která je pro parodie vděčným tématem, a dle mého názoru se s tím popasovali lépe než v případě Wimbledonu. Některé momenty byly opět sice výrazně za hranou, ale na druhou stranu je tu spousta skvělých situací. Celkově se jedná o hodně povedenou parodii. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Niekedy ľutujem, že som si pred sledovaním filmu nič o ňom neprečítal. Toto je presne ten prípad. Mám rád humor každého druhu, mám rád paródie. U paródií chcem iba málo, aby sa tá tenká čiara medzi paródiou a trápnosťou neprekračovala. V tomto prípade bola za čiarou takmer trvalo. Ani neviem za čo som tomuto odpadovému filmu dal jednu hviezdičku. Najskôr za to, že moje trápenie sa bolo po 39 minútach ukončené. A na Szymanského si dám v budúcnosti veľký pozor. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi vydarená paródia, v podstate zaujímavejšie než čokoľvek z reálnej Tour de France, na ktorej sa dá obdivovať len záverečný špurt po 5 hodinách (ak k nemu vôbec príde) a potom francúzske hrady. Bez nich je to najnudnejší šport na svete. Ak by bol takýto ako v tomto vymyslenom dokumente, určite by ma prilákal k obrazovke. A veľmi potešila účasť Lancea Armstronga, ktorý dokázal, že to už má všetko na háku. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu že Tour de france som (predovšetkým ako teenager) sledoval a sledujem (Ulrichovi som držal palce aby porazil Armstronga asi tak ako našim hokejistomj vo finále v Gotteborgu) , napriek tomu že meno Lancea Armostronga vyslovujem v rozhovoroch ako chodiaci doping, napriek tomu že uťahovanie si zo športu ako takého nemám príliš v láske musím povedať že toto sa vydarilo. Pravdepodobne jedna z najlepších paródií, aké kedy vznikli a paradoxne na športové dokumenty, ale takto to proste je. Neviem či ma najviac pobavil dzepárd alebo cheeter alebo to že korektnosť poslali autori ku dnu na celej čiare aj s feminizmom, rasovými predsudkami alebo všetkým dohromady, toto by nemalo uraziť žiadneho športového fanúšika. Doping tu bol a bude a pozrieť to práve v čase keď Tour de doping opustil náš Touriminátor bolo akousi čerešničkou na torte. Ak satira naozaj vtipne poukáže na to, aká je celá spoločnosť pomýlená je lepšia ešte ako gule trénerky plávanie na americkej strednej škole v Scary Movie...dávno som sa tak dobre nepobavil, aj keď sa našlo niekoľko slabších momentov... ()

Galéria (66)

Reklama

Reklama