Reklama

Reklama

Bratia Sistersovci

  • Česko The Sisters Brothers (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (109)

Devadesát Dva 

všetky recenzie používateľa

Není to úplně špatný, čím víc se to blíží konci, tím je to zajímavější, ale je škoda, že zrovna když už se povede do dobře obsazenýho westernu nacpat i Joaquina Phoenixe, kterej jen tak do něčeho nevleze... výsledek je přeci jen mdlej. Od Audiarda bych rozhodně čekal víc, na druhou stranu, ta přímočarost, ne-epičnost, dává filmu punc realističnosti, pravděpodobně takhle byste lidi ostřelili na zemi, pravděpodobně takhle byste řekli, že za týden budete ve městě, kde někoho odprásknete. Neplácá se to v tom, aby to vypadalo cool. Ale i tak tomu něco chybí (cit pro žánr? scénář?), plahočí se to odnikud nikam, žádné výraznější scény, které je třeba k režii tohohle stylu dělat, není to žádnej Terrence Malick, aby se to mohlo rozplývat v bezvýznamných epizodách, monolozích a filozofování. ()

LordGrayDog 

všetky recenzie používateľa

Komédia? Ale kdeže. Sama o sebe scéna s vyliatím toho sajrajtu do vody ma bude strašiť ešte dlhý čas. Film mi pripomenul poviedku z nedávneho filmu bratov Coenovcov “The Ballad of Buster Scruggs“ až na to, že v tomto filme nuda nehrozí. Skvelé, že do toho filmu napratali takých dobrých a obľúbených hercov ako je Phoenix a Jake. Palec hore. ()

Reklama

Oralfabet 

všetky recenzie používateľa

Na westerny fakt moc nekoukám, ale s takovou hereckou sestavou, jakou se honosí tenhle, jsem nemohl odolat. A určitě nelituji, že jsem se na Bratry Sestrovy podíval, nejenže již zmínění herci jsou vskutku úžasní, příběh je celkem zajímavý a postavy dobře napsané, navíc padlo i pár docela vtipných hlášek, hlavně teda od Joaquina. Nic, co bych musel vidět znova, ale přesto jde o kvalitní kousek. 6/10 ()

a.kopecka 

všetky recenzie používateľa

Viděli jste trailer k prvnímu anglicky mluvenému filmu Jacquese Audiarda? Dobře. Tak na něj zapomeňte, protože pěkně lže. Western z období americké zlaté horečky totiž není ani vtipný, ani akční. Vlastně je to úplně obyčejný western, u kterých já osobně zpravidla umírám nudou (čestnou výjimkou je loňský Hostiles). A dle hereckých výkonů u něj dost možná umírali i všichni hlavní představitelé, protože takhle matný Joaquin Phoenix se vážně jen tak nevidí. Jacques Audiard žánru westernu jako dramatický rutinér nepřináší nic nového a jeho vyprávění je tradičně pomalé, a v tomto případě i poměrně nevyvážené a roztěkané. Nechci The Sisters Brothers jako anti-fanoušci westernů úplně křivdit, ale za mě se tenhle výlet na divoký západ vážně moc nepovedl. A cena za režii v Benátkách je při pohledu na Cuarónovu Romu zralá na facepalm. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

» Vidieť v spoločnej scéne, t. j. v jednom filme súčasných „velikánov herectva, ” Jakea Gyllenhaala s Joaquinom Phoenixom, je samo o sebe určite prospešné, ale pod kolónkou - réžia, podľa mňa nie je najvhodnejší kandidát, i keď... « 『 Od francúzskeho režiséra Jacquesa Audiarda som doteraz videl iba čisto rýdze neanglicky hovoriace veci, čiže Proroka s Dheepanom už dôverne poznám, obidva ma bavili i zaujali, a asi aj kvôli tomu, že sa v nich rozprávalo materinskou rečou 』Spomínané DUO dopĺňajú John C. Reilly, ktorý si zahral jedného z bratov, staršieho Elia Sistera, čo tvorí nerozlučnú dvojicu so svojim mladším súrodencom Charliem a Riz Ahmed, z ktorého je štvaná zver, a máme tu hotové k-v-a-r-t-e-t-o. _ Na neho sa zamerajú bratia Sisterovci, a tí sú profesionálni lovci odmien s koltami, ktoré tasia veľmi ľahko a rýchlo, a tak ich protivníci väčšinou skončia na psí tridsiatok. Akýmsi prostredníkom je istý John Morris ( Gyllenhaal ), ktorý má za úlohu najprv vystopovať Hermanna Kermita Warma ( Riz Ahmed ), a hodiť ho do náruče týmto dvom lotrom, ktorí ho budú mučiť, pokiaľ nepovie, ako sa to má s tým „receptom, ” aby sme boli v obraze, o čo de-facto vlastne ide, tak načrtnem, že máme rok 1851, keď kopačov zlata bolo všade neúrekom... Morris si to rozmyslí, skamaráti sa s Warmom, utečú, budú stopovaní nielen sisterovcami... Toľko skrátka k hlavnému dejstvu. _ Film je to dosť aj surový, sú tu naozaj brutálne sekvencie, ktoré sa perfektne hodia do tohto časového obdobia. Títo štyria herci sú nadštandardní. Pochválim to, že nikdy poriadne neodhadnete, čo sa dopredu stane ? Je to skrátka - nepredvídateľné ! Ale film sa občas vlečie, ba ani strih nie je tým, čo by som chcel vychváliť, kedy sa väčšinou zameriavam na to, ako sú pospájané všetky scény, ktoré sú nekonzistentné, čiže nedržia pohromade, čo dávam za chybu i režisérovi, ktorý sa očividne zľakol pracovať na takom veľkom projekte, s väčším rozpočtom a hereckými hviezdami na čele ! ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama