Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trevor Belmont připlouvá do panikou zachváceného Gresitu, kde se dovídá o dávném zlu a provede překvapivou přísahu. (Netflix)

Recenzie (5)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„Hey! What’s that on your chest?“ „Oh. My shirt.“ V nadväznosti na prvú epizódu je veľmi zaujímavé a dokonca aj odvážne sa pozrieť na prebiehajúcu tragédiu z iného uhla pohľadu. Zamračené obrovské vrásčité čelo sa pyšní nad malými zlostnými očkami tupého dedinského valibuka cez celú obrazovku. Výborný obraz. Záhadný hosť je jeden z rodu Belmontov, a to posledný syn Trevor („I’m Trevor fucking Belmont, and I‘ve never lost a fight to man nor fucking beast.“) a napriek jeho vtipným odpovediam, vyhýbajúcim sa konfliktu, sa konfliktu nevie vyhnúť. O to lepšie sa na krčmovú bitku, kde päsťe, hmaty a nárazy neušetria nikoho, pozerá. Do toho hrá pokojná doboá hudba a človek má pocit, že je v príbehovom raji. V rámci špiny a hnusu z ľudí, ktorým sa hlavný hrdina vyhýba, ako aj z vypitého piva a bitky, pred divákmi dávi. Vydesená žena kričí úľakom z prehryznutého hrdla mŕtvoly svojho muža v posteli vedľa nej, rovnako z krvavej kolísky. V dome sa klepe strachom chlapec spínajpci kríž, na hradbách sú na koly ponapichované hlavy. Trevor odpľúva pachuť včerajšieho večera na dočasný hromadný hrob. Animovaný výhľad z hradieb mesta na stredoveké mesto ako také je pastva pre oči. Obsahovo-formálnou potechou je zasa strih na ľudí, ktorých Trevor spovedá ohľadom útokov Draculovej hordy, kde má každý iný názor. Trevor zachraňuje Speakera vtipným použitím nadmerného násilia, kedy jednému katolíckemu mníchovi urve bičom prst a druhému zasa oko. Zachránený Elder ho ako vo videohre pozýva do svojho príbytku. Tam si Trevor na vlastnú smolu musí zvyknúť na vodu bez alkoholu. Jedno z najlepších predstavení podstatného hrdinu, aké kedy bolo. Jazykové okienko: man of the cloth. ()

LachtanShows 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Sice musím hned v druhé epce valit za tři, protože mě na ní kromě počáteční scény nic příliš nezaujalo, to temné období rumunského středověku mě ale láká hodně a určitě budu u dalšího dění. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama