Reklama

Reklama

Počátky nacismu

(TV film)
  • Česko Úsvit nacismu (viac)
Veľká Británia, 2017, 45 min

Hrajú:

Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

Tento speciál se zaměřuje na zoufalství a strach, které přiměly jistou populaci k tomu, aby následovala muže, jenž toužil ovládnout svět. (National Geographic)

Recenzie (10)

mirika39 

všetky recenzie používateľa

Netreba zabúdať na to, aké následky spôsobili manipulátorské praktiky najväčšieho psychopata v histórii ľudstva. Nad zaslepenosťou nemeckého národa v štyridsiatich rokoch minulého storočia sa dodnes mnohým pozastavuje rozum. Koniec-koncov, sebadeštruktívne správanie Nemcov ich samých uvrhlo do záhuby. Najviac ma pobavil fakt, ako nacisti nechali povyhadzovať židovskú inteligenciu, mnohých z nich neskôr laureátov nobelovej ceny, medzi inými i Einsteina, ktorý údajne pomohol vyhrať vojnu nad Nemeckom. V skutočnosti "len" napísal list prezidentovi Roosveltovi, aby sa poponáhľali s vývojom jadrového programu, pretože Nemecko už podobnú ničivú zbraň v tom čase vyvíjalo. Nuž, keby si Nemci trochu viac vážili svojich ľudí, namiesto ponižovania a xenofóbnych predsudkov, mohli dnes byť veľmocou oni. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pekne kolorované a nie, nie je to pravda, že všetko bolo povedané. Je to podané iným spôsobom, ako doterajšie dokumenty. Okrem iného sa dozvieme, že samotné rovnošaty pre SS navrhol nikto iný ako Hugo Boss. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama