Reklama

Reklama

Kursk

  • Česko Kursk (viac)
Trailer 1

Film zobrazuje skutočnú katastrofu, ku ktorej prišlo v roku 2000 na palube jadrovej ponorky K-141 Kursk. 154 metrov dlhá jadrová ponorka K-141 Kursk je „nepotopiteľnou“ pýchou Severného loďstva ruského vojenského námorníctva. Počas námorného cvičenia v auguste 2000 sa na palube nachádzalo 118 členov posádky. 12. augusta otrasú trupom Kurska mohutné explózie, ktoré plavidlo pošlú do hĺbky 108 metrov, na dno arktických vôd Barentsovho mora. Pre námorníkov začína zúfalý boj s časom. Záchrannú operáciu komplikuje zastaralé vybavenie a odmietavý postoj ruské vlády prijať zahraničnú pomoc… (Magic Box)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (302)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vážne neviem čo Vinterberga viedlo vybrať si za námet práve ponorku Kursk, rodinné drámy a vzťahovky mu idú podstatne lepšie. Ale nie je to jeho chyba, že film nestojí ani za starú bačkoru, námet a scenár nepustili - nezáživné až strach. Áno, utopenie tých námorníkov bola smutná vec, no keď si odmyslíme úplný začiatok a úplný koniec, tak sa tu zase až tak veľa nestalo a ani samotný survival toho veľa neponúkol. Nič napínavé, žiadna scéna, ktorá by trochu dlhšie utkvela v pamäti. Jediné pozitívum bola technická stránka, kde vynikla najmä kombinácia kamery a zvuku. Slabší priemer. 55/100 ()

Vitex 

všetky recenzie používateľa

Naivisticky humanistický film, který "bojuje proti komunismu" (!!!!!) stejným stylem, jako proti němu bojují mnohé porevoluční české filmy, což bych od belgicko-lucemburského filmu tohoto dánského režiséra opravdu nečekal. Mohl to být klaustrofobický thriller z potopené ponorky nebo dojemný film o beznadějném čekání manželek nebo politické drama o nemožnosti prosazení odvážné humanistické myšlenky ve zkostnatělých armádních strukturách, místo těchto variant nebo kombinace dvou z nich je to bohužel všechno dohromady, ale tím pádem pořádně nic... ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi ma prekvapuje pomerne nízke hodnotenie. Možno som videl iný film ako ostatní, ale ja som dostal veľmi solídne spracovanú drámu. Vôbec by som to neporovnával s neprekonateľnou Petersenovou Ponorkou, aj keď niekoľko scén navyše z útrob ponorky by som prijal. Vinterbergove filmy mi sedia, ale skutočnú radosť mi urobilo obsadenie M. Schoenaertsa. Veľký sympaťák , dobrý herec a vidím, že mu rovnako dobre sadne nemecká i ruská uniforma. Je zaujímavé, že Rusov hrajú herci z celej Európy, ale ja som im veril. Veľmi dobre zapadli scény z ruských sídlisk a francúzka herečka L. Seydouxová vyzerá jak rodená Ruska...jej som ten ruský "look" zožral najviac. Tá debilná ruská politika, ktorej je ukradnutý ľudský život vás dokonale naserie. Rád by som videl reakcie ľudí, ktorí to mali na zodpovednosti a možno ich napadne natočiť ruskú verziu "pravdy", ale neverím, že bude lepšia ani pravdivejšia ako toto. Uvažoval som aj nad plným počtom. veľká spokojnosť. 80%. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Dalo se to přežít, ale začátek mě fakt nebavil. Vypadalo to sociálně a při tý hudbě, co hrála když Kursk vyplouval jsem měl chuť podřezat si žíly. Postupem času si mě film ale celkem získal a třeba potápění se pro kyslík bylo opravdu napínavé. Matthias Schoenaerts zahrál dobře. Zato při pohledu na Léu Sedoux, jsem měl nutkání ostříhat jí tu děsnou ofinu. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

KURSK je síce výpoveď, ktorá v sebe nesie hollywoodskeho ducha, rozhodne ale hollywoodsky nevonia. Aspoň nie až tak. Dôvod je jasný. Nieje z Hollywoodu. Ako pridaná hodnota mu slúži spravodlivosť. Kto sa niekedy o tejto udalosti dozvedel, bude vedieť. Popri tom, ide o remeselne dokonalo spracované dielo. Takže niečo aj pre trikovo zaujatých geeks. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (20)

  • Scenár Roberta Rodata bol vypracovaný podľa knihy Roberta Moora z roku 2002 "A Time to Die" ("Čas zomrieť"). (Arsenal83)
  • Film ukazuje admirála Petrenka (Max von Sydow) ako šéfa verejného informačného panelu: v skutočnosti ho viedol ruský prezident Vladimir Putin. (Arsenal83)
  • Odkaz, ktorý Michail (Matthias Schoenaerts) zanechal pre svoju manželku Tanyu (Léa Seydoux), znel: "Nikto tu nie je navždy, ale ja som chcel viac. Chcel som ti dať viac....viac detí. Miluj nášho syna a dieťa za nás oboch. Hovor im to znova a znova, že som ich miloval tak, ako som miloval teba. Nájdi si iného muža, ktorého budeš milovať, ale miluj aj mňa. Lebo hoci som ja bol pre teba len chvíľkou, ty si moja navždy." (Arsenal83)

Reklama

Reklama