Reklama

Reklama

The Florida Project

  • Česko The Florida Project (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Neďaleko Disneylandu na Floride stojí mnoho, kedysi populárnych, pestrofarebných motelov. Okúzľujúca šesťročná Moonee a jej kamaráti, ktorí si naplno užívajú leto, bývajú v jednom z nich. Radosť zo slobody, potulovania a neodolateľných kopčekov zmrzliny nemá nudný a zložitý svet dospelých šancu ohroziť. Čo na tom, že jej 22ročná mama každý týždeň ťažko zháňa peniaze na nájom a neskorými platbami dráždi starostlivého správcu Bobbyho. Je načase zoznámiť sa s novou susedkou a naplánovať pár ďalších šibalstiev! (ASFK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (218)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Nosnou myšlienkou ( a najsilnejšou ) je kontrast medzi detským svetom a tým dospelým. Detský svet prezentuje šesťročná Moonee ( talentovaná Brooklynn Prince ) a jej svet je zábavný, bezstarostný, nevychovaný a divoký. Jej mladá matka, zúfalá socka bez stáleho príjmu živiaca sa predajom pochybnej kozmetiky či sexom, je symbolom beznádejnosti, lebo to tak chce. Režisér tohto nezávislého snímku Sean Baker umne skladal scény a pomocou skvelej kamery mnohokrát "odchádzal" od zobrazovaných problémov a akoby z bezpečnej vzdialenosti ukazoval divákovi ich priebeh. Záver príbehu je logickým vyústením trochu dlhšieho filmu, ako by sa žiadalo, a záverečná scéna ma dostala do kolien. ()

MISSha 

všetky recenzie používateľa

Silný nezávislý film, o odvrácené straně Ameriky, kde lidé žijí v chudobě, beznaději s minimální šancí na změnu k lepšímu. Režisér zde ukazuje trochu jinou tvář, než jak je divák normálně zvyklý. Je celkem paradox, že je tento snímek zasazený do pastelového prostředí nedalekého floridského Disneylandu, kde ve stínu obřího mamonu, téměř utopicky žijí lidé kteří tolik štěstí neměly. Vizuálne působí snímek jako dokument, který se veze na vlně podobně laděných filmů typu American Honey, kde je stejně přirozená interakce neherců s herci. Neherečky Bria Vinaite a Brooklynn Prince, v rolích nezodpovědné mladé matky a její povedené dcerky, hrály více než skvěle a Willem Dafoe si střihl nesmírně sympatickou roli. The Florida Project je silný nezávislý snímek, který dokáže dojmout a nenechá diváka chladným. 83 % ()

Reklama

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto co malo znamenat? To je film? Na mna to pôsobilo ako nejaky dokument o bielych luzroch z jednej bytovky v ktorej robi Willem Dafoe spravcu. Chybal mi tam akykolvek pribeh. Boli to len take nahodne epizodky. A aj to je prehnane silne slovo. Keby som zobral kameru a dve hodiny natacal nas vykvet spolocnosti v nahodnej bytovke na Luniku 9, tak mam to iste. Ale podla vysokych hodnoteni a rôznych oceneni usudzujem, ze mi tu asi nieco unika. Holt nemam dostatocne artove citenie. 0/10. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Sledovanie všedných dní úplne obyčajných ľudí, ktoré riešia v rámci svojej finančnej a sociálnej situácie úplne bežné veci. Mladá matka s dcérou sa spoločne, ale pritom vlastne každá za seba, pretĺkajú každodennosťou a nemyslia na následky. Nad nimi drží ochrannú ruku, aj keď to určite ani jedna z nich tak neberie, správca budovy. V komentároch sa tu často spomínajú presvedčivé detské herecké výkony. Popravde čisto detských scén mi tam prišlo až priveľa a boli miestami nudné. Ja si z celého filmu odnášam len jeden dojem, jedno meno. Bria Vinaite. Presvedčivá herečka, neherečka, ktorá svojim vzhľadom zapasovala dokonalo a jej momenty ťahali celý "projekt". Inak však film ako taký je v podstate akýsi dokument o chudobe s nadstavbou. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

The Florida Project na mou osobu působil značně tísnivým dojmem, jelikož velmi realistickým způsobem vykresluje nevyhnutelnou "pouť" člověka do jámy sebedestrukce. Toto poněkud chladné vyznění navíc rámuje pohled dětskou nezkalenou optikou, což ve výsledku působí jako velmi mrazivý filmový zážitek. Snímek se mimo jiné může pochlubit zajímavě zvolenou kamerou, která filmu propůjčuje místy až dokumentární "look". Za zmínku rovněž stojí herecké výkony dětských herců a Williema Dafoa, což výsledný dojem jen umocňuje. Jen škoda té dlouhé stopáže, která je místy vážně na škodu. „I can always tell when adults are about to cry.“ ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (9)

  • Sean Baker chtěl film natočit už před jeho předchozím snímkem Transdarinka (2015), ale nesehnal finance. Ty nakonec získal právě díky úspěchu Transdarinky. (Minimie)
  • Časté přelety helikoptéry byly skutečné a nakonec zahrnuty do scénáře, protože tvůrci neměli dostatečný rozpočet na jejich zastavení. (vojacekr)
  • Všechna tetování Brii Vinaite ve filmu jsou pravá, první si pořídila už ve 14 letech. (ČSFD)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama