Reklama

Reklama

Spider-Man: Ďaleko od domova

  • Česko Spider-Man: Daleko od domova (viac)
Trailer 7
USA, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Peter sa s priateľmi vyberie oddýchnuť si na prázdniny do Európy, no Nick Fury sa ho snaží presvedčiť, aby sa pridal k novému superhrdinovi menom Mysterio v boji proti záhadným Elementálom. To je však úplný opak toho, čo chce Spider-Man... (Itafilm)

Videá (11)

Trailer 7

Recenzie (766)

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Podobně jako jednička je to velmi zábavná podívaná, kde Spider-Man jakožto stále ještě nedospělý středoškolák zápasí sám se sebou, svými prioritami (láska k MJ, ochrana jeho kamarádů) a zkrátka má stále daleko do zkušeného a "moudrého" člověka, který by byl schopný bez problému unést své superhrdinské povinnosti. To se mi na tomhle vyobrazení Spider-Mana líbilo už u jedničky a nyní ve dvojce jeho "vývoj" pokračuje. Navíc film zajímavě ozvláštnilo všechno to cestování po Evropě, přestože to bylo dost přitažené za vlasy. Už jenom to zcestné zobrazení Prahy jako nějakého města karnevalů, kde naopak opera je jedna "obrovská nuda", na kterou nikdo nechodí.... no, nad tímhle jsem se fakt musela pousmát. Ale jako celek to samozřejmě fungovalo, bylo to poutavé i vtipné, plus k tomu všemu ještě Jake Gyllenhaal jako třešnička na dortu (netřeba dodávat více). Jen mi místy přišlo, že to nedrželo tak hezky pohromadě jako předchozí díl (možná za to paradoxně mohlo i to rozdrobení příběhu mezi několik míst). Taky to podle mě souvisí se slabou úlohou Avengerů v tomto díle - vlastně mi celou dobu vrtalo hlavou, co tam sakra celou dobu dělají, během toho, kdy se po světě děly různé katastrofy, a z nějakého důvodu to nechávali pouze na Spider-Manovi a Mysteriovi (Jake Gyllenhaal). Když se na konci ukázalo, že (spoiler) Nick Fury a ostatní si ve skutečnosti jen někde váleli šunky a reálně u toho ani nebyli, tak jsem tím spíš nechápala, co to má sakra znamenat. Tohle se bohužel trochu podepsalo na mém vnímání celého filmu. ~(3,9)~ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nečakal som, že tvorcovia pokračovania hraného Spider-Mana prejavia podobnú kreativitu ako tvorcovia animovaného Spider-Mana: Paralelné svety, ale stalo sa a veľmi ma to potešilo. Teda minimálne od prvého zásadného zvratu, dovtedy šlo skôr o slušný štandart, aký som vopred očakával. Potom ale vyšlo najavo, akým smerom sa vyvíja scenár dvoch autorov a nemal som s ním najmenší problém. Ten som mal skôr s "nesmrteľnosťou" a "šiestym zmyslom" hlavného hrdinu, kde to už scenáristi trošku s tou uveriteľnosťou akčných scén prehnali. Každopádne oba diely tejto frančízy patria k vrcholom MCU univerza, čo je vzhľadom na vek hlavného hrdinu tak trochu hanba pre ostatné filmy a ich ústredné postavy. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $160miliónov║Tržby USA $390,532,085 Tržby Celosvetovo $1,131,928,519▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $49,858,223║ Tržby za predaj DVD v USA $21,546,867║ Veru moc som od toho nečakal, Marvel ma už začína nudiť a nakoniec ma to bavilo viac než megaúspešné Endgame. Prvých 15 minút som bol ešte váhavý, nejako to smútočné nadpájanie na koniec endgame nejak nebralo, obával som sa ako to tvorcovia ustoja aby sa to niekam pohlo. Cesta do Európy postupne nabrala na obrátkach, rovnako tak iskrenie medzi hlavnými postavami, akcia mala grády, bola prehľadná, upútala, postupne naberala na obrátkach a psycho deptanie Spider-mana doslova dostalo, človek ho junáka až ľutoval čo si ten chalan musí prežiť. Tento krát máme na vrch aj výborné efektné 3D. A na ten dabing som si tiež potupne zvykol. /videl v kine 3D verziu: 90%/ __ Druhá projekcia v 2D o dosť stráca efektívnosť pri akčných scénkach, jednoznačne pre tento film odporúčam 3D. __/videl v kine 2D verziu: 80%/__ ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Je to vtipné, postavy sú skvelo napísané, medzi Petrom a MJ to riadne iskrí, no ten príbeh s cestovaním po Európe pôsobí dojmom, že bol na poslednú chvíľu pozliepaný na základe toho, ktorá krajina poskytla väčšiu investičnú pomoc. Vyslovene iritujúca je potitulková scéna, kedy (SPOILER) Marvel uponáhľane prezradí identitu svojho posledného hrdinu, ktorý sa pred verejnosťou skrýval. ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Až nečekaně dobrá (vtipná a příjemná) road-trip teenage komedie. A jako superhrdinský velkofilm je to taky docela fajn. ;-) Zatím mi tenhle uvolněný, lehkonohý styl k MCU Spideymu celkem sedí (na Raimiho první dva filmy ale zatím nemá a na slepou odbočku jménem Amazing Spider-Man se snad co nejdříve zapomene). 70 % ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (108)

  • Když Midtownská střední jede do Prahy přes Alpy, můžeme si poslechnout píseň „Slnko“ od slovenské zpěvačky Marcely Laiferové. (3T)
  • Během Peterova (Tom Holland) letního výletu po Evropě můžeme v Holandsku vidět lány rozkvetlých tulipánů – ty však v Holandsku kvetou jen na jaře. (Sabiana)

Súvisiace novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (viac)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (viac)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (viac)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (viac)

Reklama

Reklama