Reklama

Reklama

Spider-Man: Ďaleko od domova

  • Česko Spider-Man: Daleko od domova (viac)
Trailer 1
USA, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Peter sa s priateľmi vyberie oddýchnuť si na prázdniny do Európy, no Nick Fury sa ho snaží presvedčiť, aby sa pridal k novému superhrdinovi menom Mysterio v boji proti záhadným Elementálom. To je však úplný opak toho, čo chce Spider-Man... (Itafilm)

Diskusia

Ratemus

Ratemus (hodnotenie, recenzie)

votrelcek

Každá má něco do sebe, zajímavý je Venom a Carnage, ale taky goblin nebo Osborn. Morlun, mám rád Lizarda, Fiska....třeba hydroman, Sandman, Rhino, Scorpion nebo jackO Lantern mi přijdou o ničem. Mysterio není špatný...mám rád Kravena. Vulture je nic moc stejně jako Hobgoblin. Octopus je klasika...ale nejraději mám Normana Osborna

na príspevok reagoval Prometheus69

Apanatschi

Apanatschi (hodnotenie, recenzie)

Tak kedy bude miliarda? Do týždňa? Verím, že keď to príde, tu sa to  dozviem z prvej ruky!

A ešte pár slov k záporákom - starým. Tých nových nechávam na rozpitvanie pre komixových fanúšikov. :-)

Neviem si predstaviť, ako to predýchava znalec komixov, keď mu vo filme zmenia záporáka... Ja osobne som hlavne na filmy (zopár zošitkov kedysi síce prečítala) – a ráta sa mi ako filmmejkri po novom spoluvytvárajú dejiny komixových hrdinov.

Chcela by som sem prihodiť pár vecí k tomu, prečo sa mi páčil záporák vo Far from Home. Kto nepozeral, nech nečíta – teda pozor možný SPOILER.

Black Widow aj Hawkeye oproti komixu - vo filmoch nemajú super powers. Zdá sa, že diváci – aj komixoví aj čisto filmoví - to prijali – konkrétne aj pre mňa sú to moooc obľúbené postavy.

Mysteriovi sa stalo to isté. Nemá super schopnosti, ale má super technológie (a k tomu super tím a super frustráciu). Páči sa mi, že týmto urobili tvorcovia príbeh akoby omnoho reálnejším. Záporák je akousi metaforou toho, čo s nami robia médiá a politika – často sa z nás snažia spraviť obete ilúzií – chcú, aby sme verili tomu, čo oni servírujú ako pravdu. Popri tých vymoženostiach, ku ktorým oni majú prístup – sme takmer bezmocní. Mystériove kreácie mi pripomenuli môj mega obľúbený Wag the Dog (Vrteti psem 1997). Akurát, že FFH všetko upgrejdol a updejtol do nášho storočia. A pridal tam viac nádeje. Aj keď to má občas svoje logické kolapsy :-P ten princíp je veľmi aktuálny – a až mrazivo realistický – ak ho berieme ako metaforu súčasnosti.

Tak vám všetkým fanúšikov komixov prajem, aby toho nového záporáka dobre vymysleli. Spajdi rastie s úlohami - objavil svoje pavúčie inštinkty, je už zase o level vyššie. A tým pádom má naviac!

Prometheus69

Prometheus69 (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Ja znam Kravena... prostě jsou charaktery které nezaujmou... V podstatě mě ani nebral třeba takový Octo... až do filmu. 

Tam jsem prostě změnil názor. :) Jenže tady nevim jestli se dá něco vylepšit... k dobrému. 

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

Prometheus69

a to si spravil chybu, lebo on pokial nebol sucast sinnister six, tak spider-mana vzdy chcel zabit nie pre peniaze, ale proste len tak zo sportu a casom sa v nom bily osobnosti lovca, psychopata a cestneho cloveka a niektore zosity boli dost zaujimave

na príspevok reagoval Prometheus69

dragon94

dragon94 (hodnotenie, recenzie)

997.pato

Já Wattse už nechci. Mě moc neohromil.

Co se vyjádření Hollanda týče, tak tvůj úsudek z něj je pravděpodobně chybný, protože před pár dny naopak říkal při jednom rozhovoru, že Spider-mana bude hrát jak dlouho mu to bude jen umožněno. Že tu postavu i tu práci vyloženě miluje. Asi tím spíše myslel, že rozhodně nechce dělat jen na Spider-manovi a že toho chce dělat víc. Né jako třeba Radcliffe, který v době Pottera nedělal v podstatě nic.

Uživateľ dragon94 zmazal svoj príspevok.

997.pato

997.pato (hodnotenie, recenzie)

Ostane podľa vás Watts pri kormidle? Žiada si do pokračovania Kravena a pokiaľ dobre spomínam tak to isté sa písalo o Mysteriovi po Homecomming.

 

Na druhej strane Holland sa vyjadril že nechce byť v budúcnosti posudzovaný podľa jednej postavy, čo asi vyvracia teoriu o 9 častiach. Dúfam že aspoň tých 6 sa dočkáme keďže Spider-Man má ohromný potenciál.

na príspevok reagoval dragon94, dragon94

Apanatschi

Apanatschi (hodnotenie, recenzie)

Ratemus

Tak tá pesnička je killer! Tá tam sadla! Aj keď moja jemná dušinka nevydrží dlho počúvať zeppelinňákov :-P (ctím ich ale ako klasiku) – toto ozaj vyšlo – textovo aj hudobne. Vraj o to marveláci museli aj riadne zabojovať, aby získali na to práva. A aby sme sa priblížili aj k hlavnej téme tejto diskusie: Aj Spiderman miluje Led Zeppelin! :-D :-D :-D

Apanatschi

Apanatschi (hodnotenie, recenzie)

dragon94

Teraz sú naozaj zlaté časy – je z čoho si vyberať v č-s ponuke muziky. Ak Ti nesedí prekomercionalizovanosť typu songy pre fanynky :-P tak by Ťa mohli pobaviť títo týpci – možno ich poznáš: https://www.youtube.com/watch?v=aOERKhezW04

Mňa vždy poteší, keď sa z mora hudby vyplaví aj dáka tá retro-perla :-), ako bolo aj to Slnko vo Far from Home, alebo hity, čo idú v Guardians of the Galaxy. :-)

na príspevok reagoval Ratemus

dragon94

dragon94 (hodnotenie, recenzie)

Apanatschi

Já upřímně o něm ani žádný špatný věci nevím, jen mi je prostě hrozně nesympatickej :D Asi nějak vzhledově nebo nevím proč. Je taky fakt, že mě jeho písničky vůbec neoslovují. Ten jeho hlas se mi totiž vůbec nelíbí (když zpívá). Má ho hrozně podobnej jako třeba Pavel Calta (ten navíc má otřesný texty a špatnou výstavbu písní) nebo třeba Slza. Ten hlas je hrozně takovej slaďoučkej. I když Slza třeba má pár písniček, které mám rád, ale to spíš kvůli textu a hudbě. A to osobně mám rád dost věcí z Československé hudební scény. Třeba Chinaski, Kryštof, No Name, Mandrage, Michal Hrůza a tak bych mohl pokračovat dál a dál...

na príspevok reagoval Apanatschi

Apanatschi

Apanatschi (hodnotenie, recenzie)

dragon94

Myslela som na tento jeho konkrétny dabingový výkon – tiež neriešim jeho osobu ani jeho aktivity – hociiii - to že spieva, je určite výhoda – pekne pracuje s výškou hlasu – práve mi v ušiach znie jeho: „Pane Starku, hej, pane Starku!“ z Endgame.

na príspevok reagoval dragon94

Apanatschi

Apanatschi (hodnotenie, recenzie)

dragon94

To je super, že tí tam v dabingovej réžii chápu, že na niečom si treba dať naozaj záležať! Homecoming som tiež pozerala aspoň 2x: aj originál-aj český dabing – ten chlapec, čo dabuje Spideyho, je fakt dobrý – aj farbou hlasu, aj ako sa do toho vkladá, ako pochopil tú postavu... Veľký potlesk!

na príspevok reagoval dragon94

ESNYR

ESNYR (hodnotenie, recenzie)

Proč to otravné hovno ještě nikdo neodstranil z této databáze ? Pokaždé co to na mě (no nejen na mě) zareaguje, tak se mi dělá zle a dostanu kopřivku. Hnije to v každé diskuzi ale výpovědní hodnota nulová.

To už je snad nějaká psychopatická porucha todle.

na príspevok reagoval Prometheus69

Súvisiace novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (viac)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (viac)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (viac)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (viac)

Reklama

Reklama