Reklama

Reklama

Mladého pilota Leonida Zinčenka (Vladimir Maškov) prepustia z vojenského letectva po tom, čo odmietol vykonať absurdný rozkaz. Neskôr získa prácu ako druhý pilot v civilnej leteckej spoločnosti, ale aj tam má problémy s novými kolegami. Byť brutálne čestný a priamy nie je práve najlepší spôsob, ako dobre vychádzať so spolupracovníkmi či nadriadenými. Počas letu do Ázie zachytí jeho posádka tiesňové volanie z vulkanického ostrova po sopečnej explózii a rozhodne sa pomôcť ľuďom, ktorých životy ohrozuje prírodná katastrofa. Civilné lietadlo zmení svoju trasu a vyrazí na záchrannú misiu. Bude to úspech? Zachránia ľudí z ostrova utopeného v láve po výbuchu sopky a zvládnu súboj s mocnými silami nemilosrdnej prírody? Členovia posádky civilného lietadla majú jedinečnú šancu, aby preverili svoje schopnosti. Musia len spojiť sily, odvážne konať ako dobre zohraný tím, a pomáhať si navzájom aj tých v najhorších chvíľach. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (92)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Jsi borec. Tvrdohlavost prý přináší štěstí. Teď tě nenechají lítat ani s práškovací Andulou." Rebel Guščin je ale geroj, takže je jasný, že se s ním v kokpitu ještě setkáme. Pro správnýho hrdinu totiž není žádná ranvej dost krátká, žádnej oheň dost žhavej a žádnej problém dost velkej. Bez mučení se přiznám, že jsem většinu času řval smíchy jako kdysi při budovatelskejch agitkách. Je mi zcela jedno, jestli to bylo míněno vážně nebo je to sranda, ale každej musí pochopit, že teď musím provést únos dvou Boeingů a začít trénovat přesun cestujících za letu. To přece musí fungovat. Vyzkouším a když to náhodou nevyjde, tak se to patrně dozvíte v Událostech. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Komerčný katastrofický film, natož samotný žáner, má vzorec nemenný a konštantný. Či už to bolo v jeho začiatkoch ( 30. - 50. roky ) , v renesancii ( 70. roky ), v zmŕtvychvstaní ( 90. roky ), či ako tento snímok, v reverse ( nové milénium ). Na začiatku ( pri tých dlhších miutážach to môže byť aj hodinka plus mínus ) sa zoznámime s hrdinami, prípadne obeťami. Potom príde zvrat v podobe katastrofy ( pre mnohých, hlavne destrukčne naladených divákov, najlepšia časť filmu ) a následne akcia v podobe zachraňovania a rôznych únikov z katastrofických dozvukov. Tento snímok ide po tejto lajne, ako ten najlepší korčuliar profesionál. A keďže nejde o žiadnu inovatívu a ani pokus o naddimenzované, megaspektakulárne akčné scény ( viď Emmerich ), je to presne to, čo divák znalý aj neznalý, bude očakávať. ()

Reklama

Equilita 

všetky recenzie používateľa

Pripútajte sa, pristávame. Toto bola poriadne šialená ruská jazda. Pobavil ma komentár od TeeAge. Je fakt sila natočiť takýto film s rozpočtom 9 miliónov. Keďže sa jedná o katastrofický film, netreba očakávať super realistické scény, pretože to tu fakt nedostanete. Treba popustiť fantáziu a film pozrieť, keď máte náladu na oddychovku, pri ktorej netreba rozmýšľať. Aj napriek dosť nereálnym scénam, je to vizuálne spravené veľmi efektne a od druhej polovice filmu budete zaručene v napätí až do konca. Ruská kinematografia ma zas a znova milo prekvapila. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 27,305,571 $ | Čože? Natočiť dva a pól hodinový katastrofický film plný digitálnych efektov za 9 mega v dnešnom svete? To je možné len v Rusku - aneb očividne to na FX oddelení robili odsúdenci za kyberzločiny zadarmo :D Režisér si je vedomý priemerných hereckých výkonov svojich protagonistov, takže dialógy skrýva za prechádzajúce vlaky, autá, a detaily ich emócií strieda za ďaľšie efektné zábery. Ekipaž si môže k večeri pustiť aj Emmerich, pretože ten film má tak absurdné pasáže (ale dobre natočené!), že by to prekvapilo možno aj jeho :D ()

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

No jo, rusové se pokusili o katastrofický snímek podle amerických vzorů a výsledek nic moc. Začátek rozhodně není špatný, Agne Grudyte je moc hezká, ale vůbec nehraje - Danila Kozlovskij je pravý ruský bohatýr, ale naprosto neuvěřitelná stopáž přesunu lidí z letadla do letadla je opravdu hodně nudná... Škoda, že to má takovou tu zápletku s lávou, dalo se čekat, co se stane a to se tak stalo, ale zase natočené to tak špatně není...50% ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (9)

  • V úvodu filmu stojí v pozadí vyřazený těžký stíhací letoun MiG-25, v kódu NATO zvaný Foxbat. (Peklop)
  • Film sa natáčal v Moskve a na Kryme od 18. septembra 2014 do 10. februára 2015. (Arsenal83)

Reklama

Reklama