Reklama

Reklama

Mladého pilota Leonida Zinčenka (Vladimir Maškov) prepustia z vojenského letectva po tom, čo odmietol vykonať absurdný rozkaz. Neskôr získa prácu ako druhý pilot v civilnej leteckej spoločnosti, ale aj tam má problémy s novými kolegami. Byť brutálne čestný a priamy nie je práve najlepší spôsob, ako dobre vychádzať so spolupracovníkmi či nadriadenými. Počas letu do Ázie zachytí jeho posádka tiesňové volanie z vulkanického ostrova po sopečnej explózii a rozhodne sa pomôcť ľuďom, ktorých životy ohrozuje prírodná katastrofa. Civilné lietadlo zmení svoju trasu a vyrazí na záchrannú misiu. Bude to úspech? Zachránia ľudí z ostrova utopeného v láve po výbuchu sopky a zvládnu súboj s mocnými silami nemilosrdnej prírody? Členovia posádky civilného lietadla majú jedinečnú šancu, aby preverili svoje schopnosti. Musia len spojiť sily, odvážne konať ako dobre zohraný tím, a pomáhať si navzájom aj tých v najhorších chvíľach. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (92)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Rusky katastroficky film, ktory nedopadol katastrofalne, ale ani ziadna pecka to nie je. Uvodna dvadsatminutovka v ktorej sa zoznamime s postavami je zbytocne natiahnuta na celu hodinu, takze po polhodine som si prial, aby uz nieco zacalo vybuchovat, ako som to videl v explozivnom trailery. Prilis dlho sledujeme par postav a ich rutinu na letisku. Bohuzial si tvorcovia neodpustia ani otravnu kritiku vsemocnych oligarchov alebo presadzovanie roznopravnosti zien. Druha polovica je jak keby mi niekto prepol na iny film. Nasleduju sceny na ostrove, kde vybuchla sopka a letisko aj s celym ostrovom postupne pohltia plamene a lava. Ale nas statocny hrdina v poslednej pikosekunde odstartuje pred rutiacimi plamenmi s lietadlom a zachrani vsetkych cestujucich. Ani Emmerich by to lepsie nevymyslel a to sa vo filme 2012 tak snazil. Potom nasleduje vykradacka dalsieho poamericteneho Nemca Petersena a jeho klasiky Air Force One, takze nasi hrdinovia musia vo vzduchu prestupovat z jedneho lietadla do druheho, aby to vyvrcholilo pristatim este sialenejsim ako sa podarilo Sullymu. Proste po prvej celkom komornej casti sa v druhej polovici z filmu stane exhibicia trikov a sialenych napadov, ktore ale nie su tak zabavne ako som dufal a nakoniec ma o trochu viac bavila ta natahovana prva polka. Ale milovnici katastrofickych filmov by si tento film rozhodne nemali nechat ujst. Je to taky solidny standard na jedno pozretie. 5/10. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Mrzí mě, že jsem film neviděl před rokem 2022. Dívat se teď na to jak si Rus hraje na moderní zemi (domácnosti plné západního zboží, na silnici auta vyrobená výhradně mimo RU) co se stará hlavně o blaho ostatních (viz scéna asi po půl hodině v tom Bubustánu s neidentifikovatelnou Africkou vlajkou) mi prostě zvedá žaludek. Tomu pocitu ale byl konec v padesáté minutě filmu. Tam začíná velice solidní katastrofická podívaná. Obzvlášť ta část na ostrově. K letu zpět bych sice výsady měl, ale mnohem víc mě (nečekaně) srala tlupa tlustých obstarožních soudruhů v centrále letového provozu. Každopádně, podruhé asi už ne. ()

Reklama

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Ty vole!!! Tak tohle je můj historicky první rúskij katastrofíčeskij fílm a pořád se z toho ještě nemůžu vzpamatovat...Myslela jsem si, že některé americké trapárny nemůže nic překonat ovšem Ekipaž mě dostala do kolen...Je to taková píííí*ovina, že 1 * dávám jenom proto, že je to tak blbé až se tomu musí jeden smát a to se zase cení...Příběh o rúskom čelavěku katoryj vsegda dokážet vsjo je naprosto odzbrojující a myslela jsem si, že patří do dávných hlubin ruského komunismu, kde zítra již znamená včera, ale jak je vidět , tak se zase díky gaspadaru Putínovi opět dere na povrch...Bože chraň nás od zlého a hlavně ruského!!! Nejvíc mi to připomnělo scénku mých spolužáků na hodině ruštiny na téma "U vračá "...Lékař se ptá:"Što vam slučílos"? Pacient: " Stroj miňá urvál rúku. Što vy miňá na to dájetě?"...Vrač: " Masť." Tak asi tak...Jestli toto někdo oceňuje byť v rámci žánru, tak potom Žralokotornádo musí dostat Oscara...Za mě 15% ()

Equilita 

všetky recenzie používateľa

Pripútajte sa, pristávame. Toto bola poriadne šialená ruská jazda. Pobavil ma komentár od TeeAge. Je fakt sila natočiť takýto film s rozpočtom 9 miliónov. Keďže sa jedná o katastrofický film, netreba očakávať super realistické scény, pretože to tu fakt nedostanete. Treba popustiť fantáziu a film pozrieť, keď máte náladu na oddychovku, pri ktorej netreba rozmýšľať. Aj napriek dosť nereálnym scénam, je to vizuálne spravené veľmi efektne a od druhej polovice filmu budete zaručene v napätí až do konca. Ruská kinematografia ma zas a znova milo prekvapila. ()

Matli 

všetky recenzie používateľa

Tak od ruských kolegů bych to nečekal, hodně dobrá práce. Je to sice zbytečně dost dlouhé, ale člověk se alespoň sžije s postavama, takže první hodinka je spíš takový průměrný povídáček, potom se to ale parádně rozjede. Prostě dobře natočené a bál jsem se efektů a ty taky překvapily, tento film určitě není ztráta času. 77% ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (9)

  • Slogan filmu znie: „Keď je zem v plameňoch, spása je v nebi.“  (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Moskve a na Kryme od 18. septembra 2014 do 10. februára 2015. (Arsenal83)

Reklama

Reklama