Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chorý mních Javier v gotickom kláštore bojuje so svojimi psychickými problémami. V obave, že by mohol byť posadnutý diablom, predstavený kláštora požiada nového mnícha Juana, aby sa o neho postaral. Obaja mnísi sa spoznajú a Javier fyzicky napadne Juana... (Flego)

Recenzie (4)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Na počiatku zvukového filmu vznikol v mexickej kinematografii zaujímavý snímok, ktorý posúva do konfrontácie dvoch mníchov. Náhodné stretnutie otvorí spoločnú minulosť a divák sa prostredníctvom retrospektívy dozvedá, čo sa stalo. Psychologická melodráma sa vyznačuje nemeckým expresionizmom, chytľavým hudobným motívom a prepracovaným príbehom. Určite sa dá polemizovať, či bolo namieste tlačiť melodramatické scény do vôd telenovely, je to zrejme v náture. Kompaktnosť filmu však vyvažuje nedostatky. Prvá recenzia. ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Formálně skvělý film, který mě zaujal svou výpravou i určitou hrou s černou a bílou (hlavně ta změna obleků u jednotlivých vyprávění u obou hlavních protagonistů) nebo dokonce dojde na „stínové divadlo“. Ale proč tak omšelý příběh, taková tragická červená knihovna? Vždyť se to dalo postavit i na něčem jiném, než že dva chlápci měli rádi jednu slečnu (mimochodem, nijak pěknou, jestli můžu mluvit za sebe). Tenhle cukrkandlový příběh tomu celému sympatickému počinu strašně podráží nohy. Příště se asi budu víc věnovat jen výtvarné stránce, ta je skutečně dokonalá. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Klasický milostný trojuholník, ktorý rozvášni dvoch veľkých kamarátov. Väčšinu melodramatického príbehu tvorí flashback s veľmi pomalým prerozprávaním, pomalými dialógmi a komorným prostredím, ktoré ako-tak zachraňuje iba tragické vyústenie a rok výroby. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama