Reklama

Reklama

George právě pustili z vězení. Podaří se mu získat práci řidiče, vozí call girl od jednoho zákazníka ke druhému. Zpočátku se navzájem příliš nemusí, George se mezi smetánkou, kterou Simone svými službami obšťastňuje, necítí ve své kůži... George je drsňák s dobrým srdcem, zrovna propuštěný z vězení, kde si odpykal trest za svého gangsterského šéfa. Protože mu nevadí podřadná práce, souhlasí, že bude fungovat jako šofér luxusní call girl Simone. Zpočátku se navzájem příliš nemusí, později se však v Georgovi probudí ochranitelské pudy. Simone ho přesvědčí, aby jí pomohl najít jedinou přítelkyni, prostitutku Cathy. George dívku najde a k vlastnímu rozčarování zjistí, že Simone a Cathy jsou milenky... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (45)

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušná krimoška na ne zrovna obvyklé téma. Primitiv Bob Hoskins je zaměstnán jako řidič luxusní prostitutky Simony. Jak k sobě ti dva najdou cestu, co je sblíží a jak to všechno dopadne. Cathy Tyson, jak bylo vidět, umí hrát a navíc je i velmi krásná. Škoda, že ve filmu nedostala více příležitostí. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Prvotriedna romanca s nádherným objektom citov a trefnou (z pozície chlapa ako tvorcu naviac sympaticky sebaironickou) charakteristikou ich nositeľa. V tejto rovine si ma vlastne ten film podmanil najviac; Bob Hoskins nemal chybu a aj vďaka Cathy Tyson (a tomu ako svoju Simone stvárnila) by som si ho za trápneho zúfalca netrúfol označiť. Nebolo by to fér... a asi ani úprimné. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny vzťah šoféra prepusteného z basy a luxusnej prostitútky, ktorý nekončí happy endom, láska je totiž neopätovaná a využívajúca toho druhého. Začiatok síce pripomína skôr komédiu - hl. hrdina so svojou horlivou povahou to vie občas rozvášniť i prestreliť a vzťah nesie prvky klasickej šablóny o ľudoch, ktorí si cez vzájomnú neznášanlivosť k sebe nachádzajú cestu, aj keď občas cestu s tŕňmi a búrkami. Záver je taký divoký a mňa teda neuspokojil. Hoskins je zaujímavý herec, rozhodne vie potiahnuť aj vtedy, keď film tápa a že tých tápaní a hluchších miest je relatívne dosť. V zaujímavej roli nejednoznačného záporáka sa predstavuje aj Michael Caine, ktorému to sadlo nadmieru dobre. ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Chmmmm....tenhle "britský Taxikář" je nevyvážený. První polovina je krásně našlápnutá ke 4*, jenže pak se příběh začně ubírat až moc nepřesvědčivými směry. Vysvětlení minulosti, vztahů některých postav by se taky hodilo. Závěr je působivý, ale bohužel už vyšumí do ztracena. Chyba ve scénáři, ne v režii. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak nič, ďalší Jordanov film, ktorý ma sklamal. Asi to bude pre mňa navždy režisér jedného geniálneho filmu. Toto je rovnako šestákový príbeh aký číta hlavný hrdina. Proste taká romanca z drsného prostredia, ale čím ďalej tým viac pôsobí nevierohodne a naivne vrátane záveru. Najväčším kladom filmu je Bob Hoskins, ktorý tu predvádza famózny výkon a tej jeho prízemný chlapík, ktorý sa nevie príliš ovládať, si ma hneď získal. Celkovo to je ale len taký mierny nadpriemer. 6/10. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (3)

  • Prostitútky, ktoré sa objavia vo filme, nie sú herečky ani komparzistky, ale skutočné prostitútky. (m.a.t.o.)
  • Postava Georga bola ponúknutá Seanovi Connerymu. Hoci obdivoval prácu Neila Jordana a chcel s ním spolupracovať, úlohu odmietol, pretože sa mu nepáčila. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama