Reklama

Reklama

George právě pustili z vězení. Podaří se mu získat práci řidiče, vozí call girl od jednoho zákazníka ke druhému. Zpočátku se navzájem příliš nemusí, George se mezi smetánkou, kterou Simone svými službami obšťastňuje, necítí ve své kůži... George je drsňák s dobrým srdcem, zrovna propuštěný z vězení, kde si odpykal trest za svého gangsterského šéfa. Protože mu nevadí podřadná práce, souhlasí, že bude fungovat jako šofér luxusní call girl Simone. Zpočátku se navzájem příliš nemusí, později se však v Georgovi probudí ochranitelské pudy. Simone ho přesvědčí, aby jí pomohl najít jedinou přítelkyni, prostitutku Cathy. George dívku najde a k vlastnímu rozčarování zjistí, že Simone a Cathy jsou milenky... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (45)

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Jsem moc ráda, že jsem si nepřečetla OTD, který nám všechno napráská a vyzradí celou pointu. Fim mě překvapil. Nic sjem nečekala, vlastně se ani enchtěla dívat, jen zůstala puštěná televize po předchozím plánovaném snímku. Napřed jsem jen po očku mrkla a něco si vrtala na počítači, ale pak mě to chytlo!! Na plnou palbu to pro mě nebylo, ale snímek má své nepochybné kvality. Je to příběh, který není tuctový, má svou logiku a hlavně spád. A nekončí happyendem. Bob Hoskins je prostě drahoušek! Pokud máte tu správnou náladu a nehledáte zrovna romantickou komedii, je to správná volba. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Neil Jordan málokedy sklame, vlastne vôbec nikdy, a výnimkou nie sú ani jeho začiatky. Prekvapivo drsný náhľad do anglického podsvetia plného zapľuvaných putík a odporných živlov. Že aj prostitútky pôsobia oproti nim ako poľutovaniahodné bytosti. A Jordan sa práve na ich tragické životné osudy zameriava a ukazuje, že každá žena, ak sa k nej muži chovajú slušne, je dáma. Hoskins vo svojej úlohe podsaditého, svojim spôsobom smiešneho, ale rázneho a správneho chlapíka maximálne exceluje, ťažko si na jeho mieste predstaviť niekoho iného. Jeden z tých malých veľkých filmov, ktoré nikto nepozná a je to škoda. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nebudem tu rozoberať fundovanosť Neila Jordana pri exkurze do sveta resocializovaných väzňov, pasákov a prostitútok, nad ktorého teoretickou pravdivosťou mi šklbe úsmevom a vystačím si s tým, že sa na jeho staršie filmy príliš nechytám. Zaradenie do cyklu postarších kúskov s Bobom Hoskinsom na Cinemaxe je chvályhodné a som rád za takúto osvetu (byť The Long Good Friday bol neporovnateľne lepší), ale je to nevyrovnané a čím ďalej stále citeľnejšie rozvláčne, ku koncu už hraničiace s vzťahovou fikciou ako z treťotriedneho romantického románu pani Pilcherovej. Zachraňuje to Cathy Tyson a prítulný Robbie "Hagrid" Coltrane. 70% s odretými ušami. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Docela by me zajimalo, jestli Beresford pred tocenim Ridice slecny Daisy tenhle film videl. Ale jinak tohle je samozrejme spis drsnej krimi thriller, kterej ukazuje spinu ulic a vsudypritomny bordely a devky. Pribeh neni nikterak slozitej, bud Hoskins vozi devku k zakaznikum, nebo po bordelech hleda jinou devku, takze je jedine dobre, ze Jordan obsadil do hlavni role prave Hoskinse. Kterej krome toho, ze opravdu pusobi dojmem, ze by v tomhle prostredi klidne moh zit a umi v tom chodit (i kdyz obcas ma naprosto stupidni otazky a neco nechape), je zaroven silenej prudas, kterej je pulku filmu rudej vzteky a neustale se s nekym dohaduje nebo na nekoho rve. Lip sem ho opravdu asi hrat nevidel, takze ta bohuzel jen nominace na oskara je hodne zaslouzena. No a co se tyce konce filmu, krome toho, ze to pusobi lehce useklym dojmem, tak je ten konec docela debilni. Jordan ma lepsi kousky, ale stejne se jedna o slusnej thriller za lepsi 3*. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak nič, ďalší Jordanov film, ktorý ma sklamal. Asi to bude pre mňa navždy režisér jedného geniálneho filmu. Toto je rovnako šestákový príbeh aký číta hlavný hrdina. Proste taká romanca z drsného prostredia, ale čím ďalej tým viac pôsobí nevierohodne a naivne vrátane záveru. Najväčším kladom filmu je Bob Hoskins, ktorý tu predvádza famózny výkon a tej jeho prízemný chlapík, ktorý sa nevie príliš ovládať, si ma hneď získal. Celkovo to je ale len taký mierny nadpriemer. 6/10. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (3)

  • Prostitútky, ktoré sa objavia vo filme, nie sú herečky ani komparzistky, ale skutočné prostitútky. (m.a.t.o.)
  • Postava Georga bola ponúknutá Seanovi Connerymu. Hoci obdivoval prácu Neila Jordana a chcel s ním spolupracovať, úlohu odmietol, pretože sa mu nepáčila. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama