Reklama

Reklama

George právě pustili z vězení. Podaří se mu získat práci řidiče, vozí call girl od jednoho zákazníka ke druhému. Zpočátku se navzájem příliš nemusí, George se mezi smetánkou, kterou Simone svými službami obšťastňuje, necítí ve své kůži... George je drsňák s dobrým srdcem, zrovna propuštěný z vězení, kde si odpykal trest za svého gangsterského šéfa. Protože mu nevadí podřadná práce, souhlasí, že bude fungovat jako šofér luxusní call girl Simone. Zpočátku se navzájem příliš nemusí, později se však v Georgovi probudí ochranitelské pudy. Simone ho přesvědčí, aby jí pomohl najít jedinou přítelkyni, prostitutku Cathy. George dívku najde a k vlastnímu rozčarování zjistí, že Simone a Cathy jsou milenky... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (45)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Docela by me zajimalo, jestli Beresford pred tocenim Ridice slecny Daisy tenhle film videl. Ale jinak tohle je samozrejme spis drsnej krimi thriller, kterej ukazuje spinu ulic a vsudypritomny bordely a devky. Pribeh neni nikterak slozitej, bud Hoskins vozi devku k zakaznikum, nebo po bordelech hleda jinou devku, takze je jedine dobre, ze Jordan obsadil do hlavni role prave Hoskinse. Kterej krome toho, ze opravdu pusobi dojmem, ze by v tomhle prostredi klidne moh zit a umi v tom chodit (i kdyz obcas ma naprosto stupidni otazky a neco nechape), je zaroven silenej prudas, kterej je pulku filmu rudej vzteky a neustale se s nekym dohaduje nebo na nekoho rve. Lip sem ho opravdu asi hrat nevidel, takze ta bohuzel jen nominace na oskara je hodne zaslouzena. No a co se tyce konce filmu, krome toho, ze to pusobi lehce useklym dojmem, tak je ten konec docela debilni. Jordan ma lepsi kousky, ale stejne se jedna o slusnej thriller za lepsi 3*. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Chtěl jsem vidět jediný film, za nějž byl Bob Hoskins nominován na Oscara. A i když nominaci neproměnil, byl odměněn alespoň Zlatým glóbem. A zaslouženě, dle mého mínění. Představuje typického antihrdinu s velkým srdcem, jenž ač sám sebe správně označí za burana, dokáže učinit správná rozhodnutí a poskytnout pomocnou ruku tam, kde je potřeba. Drsný a smutný příběh, avšak se silnými záblesky naděje. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny vzťah šoféra prepusteného z basy a luxusnej prostitútky, ktorý nekončí happy endom, láska je totiž neopätovaná a využívajúca toho druhého. Začiatok síce pripomína skôr komédiu - hl. hrdina so svojou horlivou povahou to vie občas rozvášniť i prestreliť a vzťah nesie prvky klasickej šablóny o ľudoch, ktorí si cez vzájomnú neznášanlivosť k sebe nachádzajú cestu, aj keď občas cestu s tŕňmi a búrkami. Záver je taký divoký a mňa teda neuspokojil. Hoskins je zaujímavý herec, rozhodne vie potiahnuť aj vtedy, keď film tápa a že tých tápaní a hluchších miest je relatívne dosť. V zaujímavej roli nejednoznačného záporáka sa predstavuje aj Michael Caine, ktorému to sadlo nadmieru dobre. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Prvotriedna romanca s nádherným objektom citov a trefnou (z pozície chlapa ako tvorcu naviac sympaticky sebaironickou) charakteristikou ich nositeľa. V tejto rovine si ma vlastne ten film podmanil najviac; Bob Hoskins nemal chybu a aj vďaka Cathy Tyson (a tomu ako svoju Simone stvárnila) by som si ho za trápneho zúfalca netrúfol označiť. Nebolo by to fér... a asi ani úprimné. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Neil Jordan málokedy sklame, vlastne vôbec nikdy, a výnimkou nie sú ani jeho začiatky. Prekvapivo drsný náhľad do anglického podsvetia plného zapľuvaných putík a odporných živlov. Že aj prostitútky pôsobia oproti nim ako poľutovaniahodné bytosti. A Jordan sa práve na ich tragické životné osudy zameriava a ukazuje, že každá žena, ak sa k nej muži chovajú slušne, je dáma. Hoskins vo svojej úlohe podsaditého, svojim spôsobom smiešneho, ale rázneho a správneho chlapíka maximálne exceluje, ťažko si na jeho mieste predstaviť niekoho iného. Jeden z tých malých veľkých filmov, ktoré nikto nepozná a je to škoda. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (3)

  • Prostitútky, ktoré sa objavia vo filme, nie sú herečky ani komparzistky, ale skutočné prostitútky. (m.a.t.o.)
  • Postava Georga bola ponúknutá Seanovi Connerymu. Hoci obdivoval prácu Neila Jordana a chcel s ním spolupracovať, úlohu odmietol, pretože sa mu nepáčila. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama