Reklama

Reklama

L'occhio nel labirinto

  • Kanada Eye in the Labyrinth (viac)

Recenzie (15)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Karlos80 dobre pise, ze to nie je dzallo. Skor ta atmosfera ako Karel popisal tam je. ja som mal problem vobec dostat sa do deja a do filmu, jediny znamejsi bol pre mna Adolfo Celi /prizrak svobody, Bratr Slunce, sestra Luna/, no i toho zomlela reziserska rutina. Reziser Caiano /Napoli Spara, Milano Violenta/ sa ani nijak nesnazil, odbil si to svoje a nechal tak. Baby a samice tez nic moc  : 46 % ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po väčšinu stopáže nie príliš napínavé giallo/detektívka, pretože dej je mierne zmätočný, našťastie to dá na konci relatívne zmysel a všetko sa vysvetlí. V podstate až posledných desať minút zaraďuje tento film vďaka krvavým vraždám a nejakej tej pochybnej psychológii a motiváciám do gialla, film dovtedy zaujme skôr atmosférou letoviska, samozrejme nesmú chýbať vysoké útesy a fetiš pre opálené chudé sexi telá. Že tak ide o pomerne málo známy kúsok, nie je prekvapivé. Videné s jednoduchým anglickým dabingom, ktorý dokáže slušne ubrať na konečnom zážitku. ()

Reklama

tenebrae86 

všetky recenzie používateľa

Další film z řady netradičních, italských thrillerů/hororů, který mohu fanouškům doporučit. Můžete tomu klidně říkat giallo, i když tomu tak úplně není. Děj je pohodový a místy i dost úsměvný (hlavně v první půlce jsem měl skoro pocit, že sleduju nějakou černou komedii), atmosféra pěkná a je tu pár povedených snových a halucinogenních pasáží. Příběh se začne ke konci dobře zamotávat. Konec pak sice moc nepřekvapí, ale divákovu pozornost si film udrží po celou stopáž. Své dělá i příjemná jazzová hudba, která zní skoro pořád, což je moc fajn. Ani mi moc nevadilo, že to celé působí hodně béčkově a místy i dost amatérsky. Co naopak filmu chybí, je napětí a pořádné násilné scény :( . ()

clint123 

všetky recenzie používateľa

Slušné psychologické giallo. Celkovo dej obstojný a napínavý, výborný úvod filmu, potom sa to pomalšie akoby ťahalo, ale napokon sa napätie stupňuje až do záveru, kde sa odhalí totožnosť vraha a motív. Hudba je nevýrazná a je jej vo filme málo, čo v niektorých záberoch doslova chýba. Kamera a detailné scény sú fajn. Celkovo obstojné giallo. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé, netradičné giallo, ktoré zostáva neprávom zabudnuté. Hneď v úvode sa objaví citácia z J. L. Borgesa: Labyrint bol postavený, aby zmiatol ľudské duše... Atmosférou je spočiatku halucinatívna a snová, neskôr sa stáva goticky temnou, najmä vo chvíli, keď sa dianie presunie do zvláštneho domu so zvláštnimi obyvateľmi, v ktorom hrdinka hľadá svojho strateného milenca. Základná schéma príbehu je veľmi podobná s Amadiovým giallom Alla ricerca del piacere (1971), a to aj nábojom erotizmu, samozrejme, ak si odmyslíme lesbický nádych. Caiana takisto, ako v jeho staršom horore Amanti d'oltretomba (1965), inšpirovali poviedky E. A. Poa. Táto inšpirácia sa odrazila na atmosfére. Zmes rôznych vplyvom je v tomto prípade zárukou bizarného filmového zážitku. Navyše je príbeh situovaný v prostredí ostrova Elba a sprevádza ho jazzová hudba. L´Occhio nel labirinto určite stojí za pozornosť, pre fanúšikov gialla nepochybne... ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama