Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôsobivý príbeh o láske a vykúpení reverenda Garyho Oldmana a vydatej Demi Moorovej, ktorá svojou odvahou a zmýšľaním dráždi skostnatenú komunitu pokryteckých puritánov v Massachusetts roku 1666.
Roku 1666 sa komunita puritánov v Massachusetts vedená tunajším guvernérom Bellinghamom a reverendom Arthurom Dimmesdaleom snaží udržať krehký mier medzi Indiánmi a kolonistami. Medzi novými prisťahovalcami je aj krásna Hester Prynnová, manželka lekára, ktorý má pricestovať neskôr. Hester sa v miestnej knižnici zoznámi s Arthurom a neskôr, keď Hester donesú správu, že manžel údajne zomrel, sa medzi nimi rozvinie búrlivý ľúbostný vzťah. Následky na seba nedajú dlho čakať a keď Hester odmietne prezradiť meno otca svojho dieťaťa, chce ju bigotná spoločnosť kruto potrestať. Hrdo však vydrží nosenie hanlivého písmena A, ktoré znamená adultery - cudzoložstvo, ako aj všetky ostatné útrapy i príkoria a prežije aj rafinovanú pomstu svojho manžela... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (87)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Dvě věci jsou jisté. Postava Demi Moore zcela určitě neměla velikost košíčku podprsenky, jaká byla zhruba od poloviny filmu uvedená na visačce a kdyby se nadržený reverend udělal ve stodole na zrní, ušetřili by si všichni spoustu problémů.. Hawthorneův alegorický román o lásce, vině a hříchu v duchu křesťansko-židovských tradic si Joffé krapet předělal k obrazu svému a nutno podotknout, že s blížícím se koncem to přestává kočírovat (asi jako by Cameron nechal doplout Titanic s Jackem a Rose do newyorkských doků za torpédování japonských ponorek). Co si budeme nalhávat, novodobého Adama a Evu drží nad vodou herecké výkony. Vášnivý sluha boží Oldman, snesitelná Demi s na puritánku až příliš hladce oholenýma nohama a především Duvall, který v paruce působil dokonale nechutně a démonicky. Co na tom, že v románu neskalpoval každého, kdo mu přišel pod ruku.. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $46miliónovTržby USA $10,382,407Tržby Celosvetovo $-║ Niekto sa tu snaží o veľkú drámu ale príbeh je len miestami pútavý, ináč to je až nepekne ploché bez zaujímavejšej príbehovej výstavby, dokonca pri konci sa to zvrhne na masaker a la Posledný Mohykán, čo vyznelo pre zdĺhavé 2hodinové budovanie tejto drámy ako riadna podpásovka a tým aj príbeh stratil na akejkoľvek vážnosti. /40%/ ()

Reklama

forsythia 

všetky recenzie používateľa

Takové věci mi už nedoporučujte. Já tušila, že to zas taková hitparáda nebude. V podstatě celkem dlouho celkem věrohodné utrpení se závěrem tak přitaženým za vlasy, že to za to ani nestálo. Odpad to není, dokonce dvě hvězdy Garymu Oldmanovi, protože má prostě sakra charisma, a kdyby se v tomhle příběhu nepletl do záležitostí nadpozemských, mohl si ten pozemský život užít mnohem líp. ()

mira.l 

všetky recenzie používateľa

Nejeden zdejší komentář kritizuje výkon Demi Moore, ale mě to vůbec špatné nepřipadalo, trocha historické romantiky tu a tam můžu, i když příběh zakázané lásky z doby před několika staletími už je omletý nesčetněkrát. Demi sice není z těch hereček, které by patřily k mým nej-, ale tady mi přišla celkem přirozená. Pominu-li to, že před dvaceti lety to byla krásná ženská. Knižní předlohu neznám, k tomuhle filmu mě víceméně přivedla narážka na něj v Easy A s Emmou Stone:), ale třeba se k předloze někdy dostanu i v knižní podobě. Samotný film vidím na velmi slušné tři * no a ta čtvrtá je teda za Demi:). ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kam až chceš zájsť?“ – „Tam, čo mi postačia sily.“ Viem, že by som mal napísať aspoň troška kvalifikovaný a chladnokrvný dôvod, prečo dávam tejto prehnane dlhej a miestami nudnej záležitosti až 60%, ale napíšem jediné – lebo je to pekné :-) Je to pekne nakrútené, pekne obsadené, pekne napísané a zasadené do peknej výpravy. Proste je to pekné (hoci sa to odohráva v dobe, v ktorej by ste určite nechceli žiť). Garymu Oldmanovi to v čiernom (a aj v milostnej polohe) svedčí a film pochádza ešte z doby, kedy to s Demi Moore nebolo najhoršie a bola relatívne pekná a rozkošná. Inak som sa ale dosť nudil a túto cukrovú rozprávku je nemysliteľné porovnávať s predchádzajúcou Joffého klasikou a to nezabudnuteľnou Misiou. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

  • Producent filmu Vajna k filmu zveřejnil: "Film byl natočen podle knihy Nathaniel Hawthorne. V Americe je tato kniha povinnou četbou, díky čemuž diváci snímek vnímají citlivějí. Roland Joffé je talentovaný režisér, ale velmi tvrdohlavý, prakticky jsme se s ním museli hádat po celou dobu natáčení. Navíc byl Gary Oldman celou dobu opilý. (Zdroj: origo.hu) (Courtemanche)

Reklama

Reklama