Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôsobivý príbeh o láske a vykúpení reverenda Garyho Oldmana a vydatej Demi Moorovej, ktorá svojou odvahou a zmýšľaním dráždi skostnatenú komunitu pokryteckých puritánov v Massachusetts roku 1666.
Roku 1666 sa komunita puritánov v Massachusetts vedená tunajším guvernérom Bellinghamom a reverendom Arthurom Dimmesdaleom snaží udržať krehký mier medzi Indiánmi a kolonistami. Medzi novými prisťahovalcami je aj krásna Hester Prynnová, manželka lekára, ktorý má pricestovať neskôr. Hester sa v miestnej knižnici zoznámi s Arthurom a neskôr, keď Hester donesú správu, že manžel údajne zomrel, sa medzi nimi rozvinie búrlivý ľúbostný vzťah. Následky na seba nedajú dlho čakať a keď Hester odmietne prezradiť meno otca svojho dieťaťa, chce ju bigotná spoločnosť kruto potrestať. Hrdo však vydrží nosenie hanlivého písmena A, ktoré znamená adultery - cudzoložstvo, ako aj všetky ostatné útrapy i príkoria a prežije aj rafinovanú pomstu svojho manžela... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

shuster

shuster (hodnotenie, recenzie)

Dobry film. Clovek si aspon uvedomi, ze v dnesnej dobe su ludia rovnako tupi ako vtedy. Mame sice technologie a mozno trosku iny moralny kodex, ale mentalne sme rovnako zaostali ako vtedy.

majo25

majo25 (hodnotenie, recenzie)

Silný príbeh, ktorý je výborný vďaka tomu, že je vsadený do tejto konkrétnej minulosti. Oldman v prenho divnej roli milovníka :) Robert Duvall skvelý. Hodnotenie: 85%

Uživateľ eLeR zmazal svoj príspevok.

Trabicek

Trabicek (hodnotenie, recenzie)

Kdyby tam nehrál Oldman tak je to "nula bodou" ! Nebylo by se tam na co dívat ! Nevím možná kdyby tam hrála nějaká jiná herečka. Moore zase předvedla svůj standardní výkon a bylo to znát. Jinak námět filmu je dobrý, ale Moore to brzdí !!!

Reklama

Reklama