Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý idealistický právnik Arthur (Al Pacino) má obhajovať významného sudcu, obvineného zo zbitia a znásilnenia mladého dievčaťa. Arthur je presvedčený o obvineného vine a dostáva sa pod čoraz väčší tlak. Musí si vybrať, či zvíťazí kariéra, alebo jeho zmysel pre česť. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (287)

tahit 

všetky recenzie používateľa

Působivě vybudované drama přímo pro herecký koncert Al Pacina, který s dokonalým glancem přetavil suchopárnou řeč paragrafů ve strhující podívanou. On snad ani ty postavy nehraje, ale prožívá celou svojí fyziognomií. A to umí málokdo. Jen si všimněme těch jeho gest. Moc se mi líbilo, jak v právním boji argumentoval až do krajnosti s nechutným klientem za spravedlnost. Takže co dodat, kdo má rád Al Pacina určitě si tento skvost užije. ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Příběh o muži, který se zamiloval do práva a rozhodl se ho bránit za každou cenu. Příběh právníka, kterému jako jednomu z mála nešlo o peníze, ale o to, že "to jsou lidi." Příběh soudce se sklony k sebevraždě. Příběh o americkém justičním systému, kde řada chudáků trpí, zatímco bohatí na něm vydělávají. Drama, thriller, komedie, krimi, satira, vlastně cokoliv chcete. Pacino svojí rolí doslova žije, takže mu na konci dokážete spolehlivě věřit ty slzy v očích. Something really wrong is going on here... Jedna z nejúžasnějších filmových one-man-show scén v jednom z nejlepších právnických filmů. (Momentálně mě sice lepší nenapadá, ale nechávám si otevřená zadní vrátka.) ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino dokazuje proč byl v prvních 20 letech své herecké kariéry tolik ceněným hercem. Právem byl za předvedený výkon v tomhle filmu nominován na Oscara. Mám moc rád podobné filmy, které člověka nutí k vytvoření svého vlastního názoru. Nesmyslnost v soudních síních snad ani nešla podat lépe. K mému maximálnímu hodnocení chybělo jen opravdu málo. 80% ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino předvádí další ze svých bravurních výkonů, jeho one man show se nezastaví před ničím a ve vší „kráse“ předkládá odvrácenou tvář justice. Holt, každá právnická role musí mít své sólo. Coby idealistický právník je postaven před náročné rozhodnutí – chránit stárnoucí soudní prase za brutální znásilnění nebo dát přednost vlastní cti? ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

„Prisahám vernosť vlajke Spojených štátov amerických a republike, ktorú predstavuje (symbolizuje): jednému nedeliteľnému národu, pred Bohom, v slobode a spravodlivosti pre všetkých.“ Absurdnosť amerického justičného systému ako kriticko-satyrická mozaika práva a spravodlivosti, zločinu a korupcie v priamom zosobnení cez postavy. Spravodlivosť pre všetkých, spravodlivosť pre jednotlivca. Nespravodlivosť v prospech právneho víťazstva a morálnej prehry. Nebyť tak ostrého výsmechu a štipľavého humoru, jednalo by sa o viac menej klasickú drámu zo súdnej siene len s mierne silnejším psychologicko-depresívnejším vyznením. 39-ročný Al Pacino už vie, kam sa bude jeho herecká kariéra uberať, a prestavuje jeden zo svojich výkonov kategórie vysoký štandard. Miestami som nevedel, či sa mám smiať, alebo plakať. Len škoda otvoreného konca (tu sa naskytá otázka - mal by takýto proces vôbec koniec?). Scenár: Valerie Curtin, Barry Levinson. 80% ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (10)

  • Scény súdnych sieni a vnútra súdu boli natočené v interiéri Baltimorskej Circuit Court budovy na Calvert Street a exteriéry sa natáčali v budove War Memorial Building na Gay Street. (Spilvo)
  • "And Justice For All" je i název alba metalové skupiny Metallica z roku 1988. (Comida)
  • V jednej zo scén môžeme vidieť, ako Francis Rayford (Jack Warden) sedí na rímse budovy zákona. Počas jej natáčania mal pre prípad, keby sa pošmykol, na sebe bezpečnostný pás. (Spilvo)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (viac)

Reklama

Reklama