Reklama

Reklama

Perinbaba a Dva svety

  • Česko Perinbaba a dva světy (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami. Po smrti rodičov, Alžbetky a Jakuba, sa ich syn Lukáš vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil. Poznanie, ktoré Lukáš získava počas svojho putovania, mu nakoniec pomôže získať lásku, o ktorej sníval a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Zázraky sa nestávajú len v snoch, ale aj v živote. A ak po niečom skutočne túžime, môže sa nám to vyplniť. A ako dopadne nekonečný súboj dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej? Kto vie, jediné čo môžeme prezradiť, je, že sedmička je šťastné číslo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (61)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ruku na srdce, koho, kto sa dopočul o tom, že bude pokračovanie tohto kultového príbehu, neprepadla myšlienka, že toto bude průser ako hovädo. Možno keby sa samotný snímok nespájal s pôvodnou Perinbabou, možno by na jeho chrbte nebola taká ťarcha úspechu z minulosti. Ja osobne som nič nečakal, veď to ani nemalo zmysel, pričom len fakt extrémne naivný jedinec sa mohol domnievať, že toto bude spĺňať čo i len priemernú kvalitu. K hereckému obsadeniu sa vyjadrovať nebudem, príbehu ako takému detto, no čo bolo vyslovene zarážajúce, bola tá hrôzostrašná réžia a katastrofálny strih na úrovni nejakého amatérskeho počinu z YouTube. Fakt otras, až je človeku toho Jakubiska ľúto. Alebo, či nie je aj lepšie, že sa niečoho takéhoto nedožil. Nech odpočíva v pokoji. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Ach jaj......skvost slovenskej kinematografie takto pošliapaný. Kde začať. Plytkým dejom, chabými hercami či smiešnymi trikmi? Frlajs nevýrazný, nesympatický a mdlý, starú zubatú hral chlap či žena? Nedokázal som to rozlíšiť a triková revolúcia vzkriesenia G. Masiny sa tiež nekonala. Skrátka použili zábery z jednotky a predabovali ju. Kam sa podel Hapkov ústredný hudobný motív? Kde sú nejaké emócie? Osudovosť? Čo dočerta boli tí krkavci zač? Chápadlá ala Kraken z Pirátov z Karibiku? Prečo? A to už ani nevravím o častých príšerných spomalených záberoch jak z lacnej tv produkcie. Pochváliť môžem skutočne len úvodné minútové cameo Petry Vančíkovej ktorá mala viac charizmy než všetci ostatní herci dokopy, žiaľ jej pobyt na plátne trval len chvíľu a zvyšok deja bola neskutočná nuda s pár vyslovenými wtf scénami. Pekná kamera a pár zaujímavých výtvarných kompozícii z toho ešte dobrú rozprávku nerobia. Fakt by bolo lepšie keby ten film nikdy nevznikol. Jednotke to nesiaha ani po členky. ()

Reklama

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Lukáš je synem Jakuba a Alžběty z prvního dílu Jakub už je po smrti a pro Alžbětu si dojde smrtka na začátku filmu. Alžběta Lukášovi řekne , že si přeje , aby šel do světa tak jde narazí na nějakého chlápka co vypráví příběhy o bájném sedmirohém beranovi co žil v nějaké krajině hojnosti kde rostly na stromech salámy a ve vodě teklo mléko (tady asi naráží na mořskou pěnu jelikož v té době byly lidi  omezení  tak si to mohly splést ve filmu ani ukázané to mléko není) uvěří tomu a vydá se to místo  najít . Na cestu mu dá Perinbaba svého psa  , aby mu pomáhal přežít a mezitím po něm jde zubatá co ho chce zabít. Oproti jedničce je to slabší navíc posledních   cca 30 minut je už pěkně debilních já chápu , že jsme v pohádce , ale tady už to zabrusluje i do fantasy kdy vidíme ženské létat na sukních  a podobné hovna i s koncem už to nezvládly jelikož zde z ničeho nic zubatá skončí s řemeslem tím pádem by ho nepopravily tak nemusel ani utíkat. Navíc do filmu narvaly i feministické hovna o nadřazených ženách a chlapech co musí zemřít asi, aby to více vydělalo. P.s. V tom spodním království je řečeno, že tam nejsou žádné ženy přesto tam žijí malé dívky hodně velká filmová chyba P.s. 2 Proč ta smrtka mluví více jazyky na konci co to jako je pochopil bych ještě kdyby třeba z ničeho nic začala mluvit slovensky  (takový vtip pro české diváky) nebo česky (pro slovenské diváky) , ale tady to nedává smysl navíc ji nejde rozumět aspoň titulky tam mohly dát P.s. 3 Tak, že vše se odehrálo za jeden den (ráno ho měly popravit) on dokázal najít si lásku pak najít sedmirohého berana a vysvobodit zakleté království a ještě se i vrátit a mezitím i vyspat kde se na něho hrabou Avengers.  60 procent ()

Gothar odpad!

všetky recenzie používateľa

4 milióny eur na toto...neviem kde konkrétne ich minuli pretože to vôbec nie je vidieť. Strih je na úrovni videa z dovolenky, scenár nič moc, CGI tiež tak a najlepší herecký výkon podal psík. Jediným pozitívom tohto filmu je, že som si uvedomil, že aj vo filmoch, ktoré som považoval za zlé sú dodržané základné veci ako kontinuita v rámci scén a jednotné farby medzi strihmi. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Pokračování je trochu nadbytečné. Vždyť čím může zaujmout digitálně naskenovaná Giulietta Masina, která byla v předchozím filmu stěžejní postavou. Je ale rozhodně dobře, že tvůrci oželeli účast zahraničních hereckých hvězd a ponechali herečku bez náhrady a v posmrtném stavu. Její návrat i tak nebyl do filmu ideálně zakomponovaný. Perinbaba je nově kmotřenkou Lukáše, který je potomkem Jakuba z prvního dílu. Lukáš se doslechne o království hojnosti. Když si to tak vykračuje světem, má nějaký ten kouzelný předmět v rukávu, tak by nebylo od věci najít to království a zlomit nad ním kletbu, která ho provází od zmizení berana se sedmi rohy. Příznivci pěkných obrazových kompozic si přijdou na své. Milovníci přehlednosti, vkusných a nepřeplácaných scén a dramaturgické stability budou spílat. Juraj Jakubisko film nestačil dokončit a to se neobešlo bez následků. Krkavci v lidské podobě a v otřesných kostýmech jako banda rabijátů,  neustálá nesmyslná snaha Smrtky po likvidaci hlavního hrdiny, dost časté dějové skoky, šílená hudba a rozsypaná zápletka, to jsou hlavní nedostatky. Střih úplně skomíral a do filmu se toho nacpalo až moc. Lukáš Frlajs bojoval, aby zaujal. Ostatní herci zrovna tak. Bylo zcela jasné, že půjde o atypickou pohádku. Má to svá silná místa, má to také časté slabiny, kdy se divák ztrácí v dějové návaznosti, načež se bude muset spokojit s tím, že režisér svoji rozlučku pojal poměrně v bizarním stylu. 6/10 ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)
  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)
  • „Diváci mi často psali, ať natočím pokračování Perinbaby. Bohužel Giulietta Masina už není mezi námi a já kvůli tomu nemohl vyhovět, protože jsem si nedokázal představit, že by ji ztvárnila jiná herečka. Naštěstí současné technologie mi pomohly změnit názor. Přicházím s novým příběhem, pohádkou jednadvacátého století, která nám vrátí i milovanou Giuliettu,“ prohlásil Juraj Jakubisko. (Duoscop)

Reklama

Reklama