Reklama

Reklama

Perinbaba a Dva svety

  • Česko Perinbaba a dva světy (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami. Po smrti rodičov, Alžbetky a Jakuba, sa ich syn Lukáš vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil. Poznanie, ktoré Lukáš získava počas svojho putovania, mu nakoniec pomôže získať lásku, o ktorej sníval a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Zázraky sa nestávajú len v snoch, ale aj v živote. A ak po niečom skutočne túžime, môže sa nám to vyplniť. A ako dopadne nekonečný súboj dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej? Kto vie, jediné čo môžeme prezradiť, je, že sedmička je šťastné číslo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (64)

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Je cítit, že do toho Jakubiskovi paštrngovali (hodili vidle) lidé ne tolik schopní, jako on sám, někde uprostřed se to sype jako peří z nebes, přesto to, co v nové Perinbabě Jakubiskovo je a co mám na jeho tvorbě ráda, stačí na nostalgickou emoci, která mi dovoluje laskavě přimhouřit oko. Je jasné, že se zvedne vlna kritiky, je to vyvařené, ale za sebe napíšu, že času ani vstupenky nelituji, vyšší hodnocení dávám za scény, které mi jeho tvorbu připomněly, kterých bych si přála sice víc, ale hak se říká: dobrého pomálu. Beru to jako příjemný flashback, chlapec v roli Lukáša je skvělý, Lucie taky, čas ukáže, jestli se k pohádce budu vracet, ale dneska mi to sedlo. Mávnout křídly a letět... ()

siloalampa 

všetky recenzie používateľa

Slovenský Harry Potter podľa Jakubiska s hercom z rodinných záležitostí v hlavnej úlohe. Keby mi niekto po vyjdení z kinosály kázal prerozprávať dejovú líniu, bez srandy by som to nedal... Najväčšia výčitka smerom k filmu - to čo mám na Jakubiskovi najradšej (humorne podané korenie života medzi riadkami), tam nebolo ani kúsok. Najväčšie plus jednoznačne herecký výkon Dana Nekonečného, ktorý to nehral. ()

Reklama

shade000 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či bolo takéto pokračovanie zrovna potrebné. Na to, ako dlho im trvalo, kým sa to natočilo a pustilo do kín ubehlo veľa vody, no úprimne čakal som omnoho viac, alebo radšej nič. Jediné čo sa mi z filmu páči, je skladba Slovenská od Mekyho Žbirku. Perinbaba bude pre mňa vždy iba jedna - tá pôvodná... ()

Gothar odpad!

všetky recenzie používateľa

4 milióny eur na toto...neviem kde konkrétne ich minuli pretože to vôbec nie je vidieť. Strih je na úrovni videa z dovolenky, scenár nič moc, CGI tiež tak a najlepší herecký výkon podal psík. Jediným pozitívom tohto filmu je, že som si uvedomil, že aj vo filmoch, ktoré som považoval za zlé sú dodržané základné veci ako kontinuita v rámci scén a jednotné farby medzi strihmi. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Ale nebylo to tak špatný. V první řadě tomu teda dle mého značně ubližuje napojení na Perinbabu, které je viditelně hlavně z komerčního účelu, ale jinak ten svět celistvě působí jako naprosto jiný, než v prvním filmu. V první půlce to dějově funguje poměrně slušně. I Frlajs není tak marný. Ale jak se začně nabalovat ta hlavní linka okolo zmizelého království, tak to začně působit, že jsou to tak tři filmy v jednom. A samotnej závěr pak vypadá, že k filmu vůbec nepasuje. Podobně jako u dalších filmů, které postupně prošli brutální obměnou, tak i tady by bylo zajímavé vidět ty původní verze. Co se každopádně určitě musí vychválit, tak je hudba, která je strhující a zaslouží si všemožná tuzemská ocenění i přes další nevýrazné aspekty filmu. Digitální efekty jsou bohužel vysloveně odporné, mnohdy zbytečné a v kontrastu s klasickými efekty působí opravdu jako pěst na oko. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (8)

  • Při natáčení filmu na východním Slovensku tvůrcům z hotelového pokoje byly ukradeny speciální paměťové karty s natočenými (zálohovanými) záběry. Natáčení na jeden den bylo nutné přerušit a nové karty sehnat v Praze. (JoranProvenzano)
  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)
  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama