Reklama

Reklama

Tunel pod kanálem la Manche aneb francouzsko-anglická noční můra

(festivalový názov)
  • Francúzsko Le Tunnel sous la manche ou Le cauchemar franco-anglais (viac)
Krátkometrážny
Francúzsko, 1907, 15 min

Obsahy(1)

Francouzský prezident navštíví anglického krále a při té příležitosti se mu zdá děsivý sen o tunelu pod kanálem La Manche. (Auvajs)

Recenzie (5)

Auvajs 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem 14minutovou verzi, začátek černobílý, druhá půlka úžasně kolorovaná. Francouzský prezident navštíví anglického krále a při té příležitosti se mu zdá děsivý sen o tunelu pod kanálem la Manche. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Nebyť komentára, zrejme mi nedojde, že tí dvaja dôstojní páni snívajúci o spolupráci prekonávajúcej moria sú kráľ Edward a prezident Faure. Verneovská pacifistická fantázia má na konci narušené klasické ľavo-pravé zobrazenie, škoda, že niečo podobné nie je aj v predchádzajúcich scénach... ()

pytlik... 

všetky recenzie používateľa

Meliésův smysl pro humor byl úžasný. Líbající se rybky ve francouzských a anglických barvách, člen slavnostní delegace, toužící si jednou za život potěžkat krumpáč, rozmáchne se a hned se svalí... ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Francouzský a anglický prezident jsou spár a zdá se jim, jak by probíhala stavba tunelu. Dělníci se obrátí proti sobě...Tento typ filmu je označován jako komické dokumentární vyprávění. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama