Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (447)

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Jackson vo filme Braindead ukázal čo v ňom je, ale pri Bad Taste sa mu to ešte nepodarilo. Moc tam bolo cítit tú amatérčinu. Výkony (ne)hercov sú hrozné, dej je dost slabý a to nekomentujem scenár. Vidno, že Jackson si vychutnáva gore a vôbec, iba to sa mi na celom filme páčilo. Vie skvelo skombinovat humor s krvou, ale zápory preýíšili klady filmu. Ked si zoberem kedy bol film natočený, ze kolko bol natočený a za akých podmienok bol natočný tak dávam 60%, inak by som išiel ešte nižšie. ()

Joker Punx 

všetky recenzie používateľa

Bad Taste - Vesmírní kanibalové - První film Petera Jacksona. Teď přesně nevím jestli jsem tenhle film viděl jako první ještě před filmem Braindead, teď se mi to plete a nejsem si úplně jistej. Tohle jsem tenkrát viděl ještě jako dítě z VHSky z videopůjčovny a tenkrát jsem na to čuměl co je tohle za ujeťárnu? :D Magořina a hrozná prdel :D No ty masky kanibalů jsou jako dobře udělaný, ale je to hrozně poznat jak jsou umělý a gumový :D Ale gore efekty vypadaj dobře. Český dabing je prdel a ty herci co hrajou ty kanibaly taky, to jsou úplný mentálové :D Režisér Peter Jackosn ve dvojroli Dereka a kanibala Roberta je dobrej dement :D Scény s jeho rozmlácenym mozkem je strašná píčovina :D Ale jako bavil jsem se dobře celou dobu, spousta krve, vnitřností a gumy :D Na to že je to první film Jacksona, tak supr. To by tenkrát nikdo do něj neřekl že natočí sérii Pána prstenů. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa dlhé roky kult. Vznikol z nadšenia mladého režisérskeho talentu a jeho priateľov a z nespútanej, absurdnej a zábavnej hry. S odstupom času mi Bad taste nepripadá 100% zábavný a skvelý, no stále ide o svižné dielko s neokukanými hercami, prostredím a srandovne úchylným dejom. Najlepšia tvorba súčasných talentovaných režisérov, ktorí odchádzajú neskôr do Hollywoodu je ukrytá v úvodnej fáze ich tvorby. Až na výnimky talent neskôr rozriedia v kompromise s tvorbou kalkulujúcou s vyšším ziskom. Viď Prízraky a trilógiu o pánovi prsteňov. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Opravdu nikdy nezplodil Náhlovský dítě na Novém Zélandu? Ale to jen tak na okraj. Bad Taste je plné černého humoru. Nejvíce jsem se bavila u Jacksonových hrátek s mozkem. Na filmu je samozřejmě vidět nedostatek peněz, ale z tohoto nedostatku dělá Jackson přednost. Tam, kde jiní tvůrci selhávají, neboť se berou nesmírně vážně, tropí Jackson legrácky. Rozhodně jsem se bavila mnohem lépe, než u filmů s mnohonásobným rozpočtem. A jelikož je Bad Taste vlastně amatérský počin, je nutné ho tak hodnotit. ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Opäť veľmi vtipný splatter od Peťa Jacksona. Dej sa točí okolo skupinky nadšencov, ktorým ide o očistenie našej zasranej planéty od tých zasraných ľudožrútskych ufónov. A nebol by to Peťov Jacksonov film keby na to nešli s humorom. Originálny, vynikajúci film, ktorý ide hneď na vec, patrí spolu s BRAINDEAD asi medzi najlepšie a najzábavnejšie splattery vôbec. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (24)

  • Film bol zakázaný v Kanadskej provincii Ontario, naopak v Quebecu sa tak nestalo. (Paldiny)
  • Všechny dialogy se museli znovu namluvit v postprodukci, a to ze dvou důvodů. Část filmu se natáčela na Jacksonovu 16 mm kameru, která nepodporovala nahrávání zvuků. Druhým důvodem byl fakt, že když Jackson dostal peníze na pokračování v natáčení, pořídil si kameru s podporou nahrávání zvuků, ale jelikož s ní neměl zkušenosti, všechny zvuky byly nepoužitelné. (HellFire)
  • Na začiatku, keď muž s jedným prstom stlačí gombík, pri ktorom je napísané "The Boys", sú tam tiež gombíky: "Mum" (mama), "Queen" (kráľovná), "P.M." (?), a nakoniec posledné viditeľné USSR (The Union of Soviet Socialist Republics). (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama