Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Nočná mora v Elm Street

Nočná mora v Elm Street (1984)

Wes Crawen a jeho najlepší horor Robert Englund ako Freddy Krueger vrah malých detí straší v noci každého a zabíja ich vo snoch. Výborná atmosféra a plus mladý Johnny Depp ktorého smrť v posteli mi zostala uviaznuta v pameti. Jedná sa o najlepší diel tejto hororovej sérii 100 percent.

Braindead - Živí mŕtvi

Braindead - Živí mŕtvi (1992)

Petera Jacksona si veľmi vážim, to čo dokázal je neuveriteľné stvoril Braindead druhý po Bad Taste :D. Matku Lionela pohryzie nakazená opica, ona sa postupom času začne premieňat na zombie a Lionel bude mať čo robiť aby všetkých tých zombie zastavil. Triky sú výnimočne na tú dobu, masky taktiež, po hororovej stránke sa tomu nedá nič vytknúť. Moje hodnotenie je preto skoro plné 90 percent.

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987)

Jasne druhý najlepší horor po Braindeade ktorý režíroval Peter Jackson ( King Kong, Pán prstenou) to by som ani nepovedal že Jackson je tochto schopný. Rozhodne až taký horor to není ale má to aj príchuť s prvkami komédie a to určite prospieva. Najlepšia scénka bola keď Peter Jackson jedol s lyžičkou mozog :). 100 percent.

Vec

Vec (1982)

Carpenter už viackrát dokázal že vie natočit veľmi kvaltný horor. 1 najlepší film čo som od neho videl. Dúfam že v blízkej budúcnosti bude natáčat viac takýchto hororov.

Smrteľné zlo 2

Smrteľné zlo 2 (1987)

Tak tento horor som videl keď som mal asi tak 16 rokov a už vtedy sa mi páčil. Pozeral som to s kamošom a tomu sa to nepáčilo ale mne áno. Raimi opať dokazuje že po dobrej jednotke natočil znova pokračovanie a tentokrat výborne. Bruce Campbell si tentokrát rozreže motorovou pílou ruku a nahodí si tam motorovku. Začne snou masakrovat v chate démonov ktorý ho napadajú. Toto dielo sa mi páčilo najviac po dobrej jednotke.

Lesný duch

Lesný duch (1981)

Sam Raimi natočil svoj prvý horor a nepočíňal si zle. Pred týmto hororom ešte natočil krátkometrážni horor Within the Woods a ten bol takysto vynikajúci snímok. Ten pohyb s tou kamerou spoza stromou ma fascinoval tak isto aj ten zvuk z lesa :D. Bruce Campbell znovu dokazuje že je výborný herec. Jeho priaťelka bude posedlá démonom a predním bude stáť neľahká úloha buď svoju priaťelku nahá žiť a vstúpi do neho démon ako donej alebo ju zabije a tým aj zničí démona a všetkých ktorých ovládol. Celkovo sa jedná o dobrý hororový počin aj keď na konci už bolo viďieť že to bolo trochu zlé odfláknuté ale ajtak je to dobrý horor.

Noc živých mŕtvych

Noc živých mŕtvych (1968)

Tento skvelý počin som videl po remaku z roku 1990 ale ajtak viac sa mi páčil tento prvý horor od Romera. S počiatku to začne ako vtom remaku žena s chlapom pôjdu na cintorín ale tam ich prepadne zombík a žena bude musieť utiecť a ukryje sa v opustenom dome. Postupom času sa sem skryjú ďalší ľudia a postupne zabárykadujú dvere aby zombíci nemohli ako ísť dnu. Koniec bol dobrý o niečo iný ako ten z remaku ale itak vynikajúci horor na tú dobu.

Vrana

Vrana (1994)

"Nikdy nemôžme dopredu zistiť, aký bude náš život." Hlavný predstaviteľ Brandon Lee určite ešte nikdy vo svojom živote nepočítal stým, že to raz prísť musí. Čo všetko je schopný herec spraviť pre ľudí, to je niečo neuveriteľné a zároveň smutné. Mohol niečo dokázať, ale osud bol proti nemu a dopadol podobne, ako jeho otec Bruce. Pocity z filmu: Nie nadarmo tento fantastický film zaraďujem do svojej Top-10, a ak si myslíte že je to kvôli Brandonovi, tak to není. Na tom filme niečo je, či už atmosféra, alebo nostalgická spomienka na časy, dávno zabudnuté a premárnené žiaľom, utrpením a nevyliečiteľným šokom, ktorý nastal po filme The Crow 100 percent.

Guľka v hlave

Guľka v hlave (1990)

John Woo režíruje absolútne nemilosrdnú vojnu vo Vietname na pokraji chamtivosti, bohatstve, znovuzrodenie priateľstva a následná pomsta. Guľka v hlave je príbeh o priateľstve, o prekonaní ťažkých časoch vo vojne, a minulosti. Dosť možno je tento film jeden z najväčších filmou v kariére Johna Woo. PS: Film mi prekvapivo dal dávivý pohľad na vojnu 100 PERCENT. BEST MOVIES!!!

Sliz

Sliz (1988)

"Má niečo na ruke, nejakú žeravinu!" Dvaja režiséri Chuck Russell a Frank Darabont, predovšetkým Darabont ktorý sa podielal na scenári, zremakovali Blob, ktorý predtým natočil Irvin S. Yeaworth Jr. Sliz, ktorý vás pritiahne, zhltne celého a nenechá ani vydýchnuť, ktorý sa plazí po meste a zväčšuje sa. "Niečo čo je vo vesmíru, dopadne na zem." "Ak je to nákaza, je to tá najväčšia potvora, akú som kedy videl." Hudbu, ktorú skomponoval Michael Hoenig ( The Gate 1987), je zásadne druhý najväčší bod, pre ktorý sa to oplatí pozrieť. Premňa nezabudnuťeľná scénka je v kine, kde sa sliz vyrúti na všetkých ľudí. PS: A na konci filmu je vynikajúca pesnička od skupiny Alien-Brave new love.

Ovládací panel
132. naj používateľ Slovensko
39 bodov