Reklama

Reklama

Potvora

(neoficiálny názov)
  • USA Vixen!
Trailer

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem sexuálních dobrodružství Vixen (v překladu "liška" nebo také "potvora") Palmerové, která s manželem Tomem vlastní hotel v Britské Kolumbii. Tom Palmer pracuje jako pilot a doprovází hotelové hosty na lovech - a znuděná Vixen v manželově nepřítomnosti lačně vyhledává jiné muže a ženy za účelem sexu. Podle časopisu Time si začne "s každým od příslušníka kanadské jízdní policie po manželku muže, který si přijel zarybařit". Film se zabývá i aktuálními náměty, jako je rasismus, antimilitarismus, komunismus a únosy letadel, které soud posléze zhodnotil jako "neústrojný společenský komentář, jenž naprosto nesouvisí s hlavním tématem snímku". (lewwin)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

brutale 

všetky recenzie používateľa

Russ Meyer sa vôbec ne(s)erie. Po vzhliadnutí http://www.csfd.cz/film/46863-motor-psycho/ a http://www.csfd.cz/film/46856-faster-pussycat-kill-kill/ sa mi dostáva do rúk Vixen, ktorý je oveľa odvážnejší film a oproti "Motor psycho" a "Faster pussycat kill kill“ je vo farbe. Russ tento krát v kanadských lesoch namiešal drink s nynfomániou, bisexualitou, incestom, rasizmom, komunizmom a jemne sa obtrie aj o fašizmus. Dnešným filmom chýba odvaha, každý sa pridŕža korektnej politiky a "dokonalého" kosmopolitného sveta. Nedá mi ešte opäť nepochváliť, výber nadanej hlavnej role "Vixen". Russ, kde si v tých rokoch chodil na takýto matroš? ()

seeker23 

všetky recenzie používateľa

Ani veškeré Meyerovo kamerové a střihové mistrovství nevyváží poslední půlhodinu, v níž film zvážní a snaží se reflektovat dobová témata (Vietnam, rasismus, komunismus), čehož výsledkem je obludná karikatura komunisty (chtěná, leč nevtipná) a ještě obludnější zobrazení černocha jako podčlověka (nezáměrné, o to však horší). Kde je ona radostná anarchičnost Meyerových filmů? (Úplný konec ji zase navrací, po politickém intermezzu už je ale všechna lehkost ta tam) ________ Pozn.: žánrové zařazení Akční/Drama?! - k tomu mě nenapadá smysluplnější komentář než "ROFL!!" ()

Reklama

Pekisan 

všetky recenzie používateľa

Do you mind if I use your lap as a pillow? Tak v takomto duchu sa vezie prva softkorova hodinka. Okrem tazkych rasistyckych kecov tu Vixen dava vsetkych naokolo: od polisa, cez hosta v dome, po hostovu zenu, konciac u svojho brata. Poslednych 15 minut vsak nastava twist a riesia sa vsetky dobove problemy ludstva. Dokonca pride aj na unos lietadla. Tazko hodnotit takyto film. Kedysi sa tocilo co sa reziserovi chcelo. Dnes sa to uz casto nevidi a aj preto je to plus. Dalsie plus, vlastne su dva a oba patria Vixen. Minusy sa tiez dva a tiez patria Vixen. Konkretne jej komunisticke obocie ala Breznev. Takze tri, hlavne za tu neformalnost. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

„You bitch. Cold bitch.“ Russ Meyer začína rozprávačom a nádhernou prírodou. Dialógy aj strih bavia. Herečka v hlavnej úlohe navyše pri prenášaní zábavných dialógov volí výbornú dikciu a baví aj mimikou, čo je kvalita herečiek Meyerových filmov z tejto doby kvalita nevídaná. Dočkáme sa aj rasových narážok, ktoré sú do filmu vhodne zakomponované. Tanec s rybou v rukách musel byť inšpiráciou pre Tarantina pri napísaní scenára ku From Dusk Till Down. Scéna je v jednom momente pri jazere a dialóg plynule pokračuje do posteľných scén vnútri bez toho, aby sa vo filme minul ten čas, čo by v realite prešiel. Tento mix zábavných scén Russa Meyera mi ozaj prišiel zábavný. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Děj v kostce: kouzelná mrcha ojíždí všechny další postavy kdesi ve vyhlídkový kanadský divočině. Už jsem si říkal, jak je to tentokrát Russ Meyer o ničem a chybí jakákoli přidaná hodnota nad pouhý lechtivý eroťák, když z toho náhle vyústila úsměvná patálie na téma rasismus, dezerce a komunismus. Kupodivu, nějak to funguje a má něco do sebe, Erica Gavin má krom zjevných vnad i velký charisma. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Film se promítal pouze v nezávislých kinech. (Zetwenka)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě v Britské Columbii a v Kalifornii ve městě Miranda. (Terva)
  • Snímek byl ve své době označen jako skandální a dostal okamžitě tehdy nově zavedenou přístupnost "X". (Epistemolog)

Reklama

Reklama