Reklama

Reklama

VOD (1)

Pozoruhodný príbeh bezpodmienečnej lásky nakrútili podľa najpredávanejšej knihy pamätí Jeannette Wallsovej. Mladá žena sa zamýšľa nad svojím životom v excentrickej, nekonformnej bohémskej rodine, ktorá bola úplne nefunkčná, napriek tomu však odolná a úzko prepojená. Matka Rose Mary (Naomi Wattsová) bola výstredná umelkyňa a otec Rex (Woody Harrelson) alkoholik, vo chvíľach triezvosti však podnecoval fantáziu svojich detí, učil ich fyziku a geológiu a hlavne, nebáť sa žiť slobodne. Mladá Jeannette (Brie Larsonová) našla silu odísť a vybudovať si vlastný úspešný život. Vydala sa, žije v New Yorku, musí však čeliť kritike rodičov, ktorí jej vyčítajú, že zradila ich hodnoty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu, nečetl jsem obsah ani komentáře a na film jsem narazil jen proto, že jsem hledal snímek, ve kterém hraje Sarah Snook. Zpočátku jsem měl pocit, že se znovu dívám na film Captain Fantastic, ale brzy bylo jasné, že tady je situace ještě bezútěšnější. Příběh mě sice dvakrát neohromil, ale byl jsem velmi spokojen s hereckými výkony, nevyhledávám zrovna filmy s dětskými herci, ale tentokrát to stálo zato. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Štandardný životopisný film v ktorom nám hlavná hrdinka rozpráva o svojom detstve a popritom sledujeme aj líniu v ktorej je už dospelá. Nič extra nové film neprináša. Keď už o tejto rodinke vznikla kniha a film, tak je jasné, že to nebola dokonale šťastná a funkčná rodinka. Rodičia boli akože bohémi s nejakými tými umeleckými sklonmi, ale inak to boli obyčajní šupáci, ktorí sa o nič nesnažili a deti nechávali o hlade. Takých ľudí nemusím a ani nevidím dôvod točiť o nich filmy. Tá snaha hlavnej hrdinky oslobodiť sa od takého spôsobu života nebola podaná príliš strhujúco alebo nejak dojímavo. Jej príbeh ma nechal chladným. 4/10. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně zajímavý příběh, který je velmi dobře podaný. Ale je pravda, že život je schopný napsat skutečně zajímavé (rozuměj zvláštní, divné, silné, apod.) příběhy, které sami o sobě nepotřebují ani moc přikrášlovat. Woody Harrelson tady předčí všechny ostatní a ukazuje svůj herecký růst film od filmu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sklenený zámok sme nakoniec nepostavili.“ – „Ale užili sme si jeho vymýšľanie.“ Bože, to bolo dlhé ako režisérska verzia Pána prsteňov! Z „kamzíčka“ (v slovenskom dabingu Petra Kočiša) sa budem ešte dlho strhávať zo sna. Fakt ťažký a negatívny nielen dabingový, ale tak celkový filmový zážitok. Paradoxne, keď už som to čakal najmenej, asi dvadsať minút pred koncom to dostalo ako-taký zmysel. Zaujímavé na Harrelsonovej postave je, že akonáhle nad ním zlomíte palicu, urobí v nasledujúcej scéne niečo pekné. Nakoniec je možno aj pravdou, že svojim deťom okrem všetkého toho svinstva dal do života aj zopár dobrých lekcií (ale veľa ich určite nebolo a mal by sa hanbiť za to, čo robil a aký bol, prípadne sa mal liečiť, pretože toto už asi bola choroba). Mimochodom, fakt príšerný výkon Woody. Prepáč, mám ťa ako herca rád, ale v tomto si nikdy hrať nemal, to nebola „tvoja“ rola, to nebol „ten“ typ, na aký sa špecializuješ a v ktorom si fakt dobrý. Relatívne (veľmi relatívne) podobný Toto je náš svet s Viggom Mortensenom sa mi páčil oveľa viac (mimochodom, aj v ňom hral jedno z detí Charlie Shotwell, wtf). ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Takýto koniec som fakt nečakal, aj preto to štvrtá hviezda nebude. Pritom život dievčat a chlapca by si to zaslúžil a je obdivuhodné, kam sa dopracovali. To, čo mali s rodičmi, ktorí sa pri najlepšej vôli nedali nazvať normálnymi, nebolo detstvo, ako ho chápeme. Aj pri tom slušnom filmovom zobrazení ich príbehu, dostatku dramatických momentov a myšlienok som nepocítil nadpriemernú spokojnosť. –––– Mám radšej chystať jedlo, ktoré bude za hodinu preč, alebo maľovať obraz, ktorý tu bude navždy? –––– Bohatší v mestách bývajú v nóbl bytoch, lenže tam majú taký špinavý vzduch, že v noci nevidia hviezdy. Hádam len blázon by si to s nimi chcel vymeniť. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama