Reklama

Reklama

Mária Magdaléna

  • Česko Máří Magdaléna (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mária Magdaléna patrí k najzáhadnejším biblickým postavám. Je opradená mnohými mýtmi, ktoré z nej robia prostitútku, ktorú napravilo až stretnutie s Ježišom Kristom, a ten najodvážnejší jej prisudzuje úlohu jeho manželky. Režisér Garth Davis sa rozhodol túto mýtickú škvrnu zmazať a natočil dojemný a pôsobivý príbeh ženy, ktorá sa previnila tým, že sa narodila do zlej doby. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (189)

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Je zajímavé, jak si někteří američtí intelektuálové představují Ježíšovy časy. Nečekal jsem historickou rekonstrukci, ale taky jsem nečekal bezradné putování krajinou. K tomu, aby lidé opouštěli své rodiny, trhali tradiční vazby a následovali kohokoli ve vidině změny, lepších časů či čehokoli dalšího, je třeba charismatického člověka, sílu, přesvědčivost, energii. Nikoli temný pohled masového vraha. Je jasné, že tak profláklé téma se těžko uchopí a ještě hůře natočí. To, že parta zmatených apoštolů ideově tápe až do Ježíšova zmrtvýchvstání a co se stalo jim musí vysvětlit jediná ženská v kolektivu (Máří), to mi smysl dává. A i to, že ve světě mužů to nemohl nikdo nechat vyplout na povrch, že by to chlapi nepochopili první nebo že by Ježíš dával přednost ženě. Takže Máří byla zdiskreditována a smáznuta z historie. Jen by si bývala zasloužila trošku lidštější a hlavně normálnější vyprávění. Nerad to říkám, ale z novozákonní tématiky je pořád bohužel nejlepší Život Briana. 50% ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Spor medzi kresťanskou gnózou a ortodoxiou sa dostal na filmové plátno. Gnostici prehovorili inteligentne a nevyzývavo. (A)teistického diváka to (ne)pohorší - Kristove slová, skutky a filmové obrazy tu jasne ukazujú na gnostické idey. Celý život som si kládol otázky, aký zmysel má byť katolíkom, na čo chodiť v nedeľu do kostola, či človek potrebuje na to, aby bol spasený Cirkev atd. Film symbolicky odpovedá na položené otázky záporne, ale mne tým dal zmysluplné a voči katolíckej Cirkvi kladné odpovede. Preto bolo dobré, že som ho videl. ()

Reklama

Stanley 

všetky recenzie používateľa

Velmi nadějný námět, avšak prapodivné zpracování. Chovám k tomuto filmu ambivalentní pocity, pro které se mi jej těžko hodnotí. Na jednu stranu vnímám jeho specifické kvality, oceňuji snahu o netradiční uchopení látky, její pojetí, hypnotickou atmosféru filmu, alternativní (apokryfní) pohled na dějinné události, snahu o vykreslení psychologie postav atd. Na druhou stranu film zavání jakousi strnulostí, křečovitou namydleností, historickou i duchovní nevěrohodností (co tam proboha dělají ti černoši?)... Celkově to prostě vypadá jako dlouhý videoklip k nějakému modernímu lyrickému etno songu. Zdá se mi, že film neví, kudy se má vydat, o co mu vlastně jde, pro koho je určen, jaké má vůbec sdělení...? Na zfilmování takovéto látky si měl režisér počkat a natočit ji třeba až za 20-30 let, kdy snad bude zralejší, usebranější, po filmařské a hlavně i osobnostně-lidské stránce zkušenější. Takto se zařazuje jen do dlouhé řady těch, kteří si na podobné látce spíše jen vylámali zuby. Byť film zasluhuje jistou pozornost, obecně vyvolává spíš rozpačité úšklebky a po pár letech si na něj už nikdo nevzpomene... ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Svätica Mária Magdaléna je stále považovaná v západnej kresťanskej tradícii za pomerne kontroverznú - “prostitútku” , ktorá by pokojne mohla byť aj priateľkou (ženou) mučenníka Ježiša Nazaretského, a žeby mal k tomu ešte i deti ? To síce tento snímok režiséra Gartha Davisa zrovna priamo nerozoberá (nezodpovedá), ale taktiež veľmi často bývala v styku práve s Ježišom Kristom, ktorý nakoniec skončil ukrižovaný na hore K-a-l-v-á-r-i-e v Jeruzaleme. Skôr by som ju považoval za akúsi „apoštolku” medzi „12. vernými apoštolmi” , keďže J.K. nebol typickým sám vojakom v poli, ale rád sa nechával obklopovať mnohými ľuďmi, kedy činil svoje zázraky. _A na tieto notoricky známe UDALOSTI sa pozerám prostredníctvom optiky (očí) hriešnice Márie, keď ma sprevádza emotívnymi (vďaka hudbe dostáva snímok vyššiu hodnotovú známku) zápiskami histórie, v tématicky pútavom, príliš židovskom, biblickom filme, ktorý príliš netlačí na pílu, že možno práve kvôli tomu je atraktívnejší pre diváka ? Phoenix je atypickým Mesiášom, keďže podáva extrémne vierohodný herecký výkon, ale v skutočnosti má s ním sotva niečo spoločné, čím by sa autenticitou priblížil k realite, a to isté platí aj o predstaviteľke M.M. , Rooney Maru mám oveľa radšej, ako futbalistu Waynea Rooneyho, ale i napriek tomu nemôžem tvrdiť, že by ma herecké výkony chytili za srdce ! Zaujala ma max. výprava + hudba. Trochu taktiež d.p. Greiga Frasera, ktorý patrí k špičke svojho oboru. Davis nakrútil priemerný film, ktorý nemá extra veľkú výpovednú hodnotu, váhu, rešpekt, že by ste mali potenciál ho vychváliť do nebies-nebeských ! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Výborná paródia na Bibliu, ale to asi nebol zámer. O Márii Magdaléne vieme celkovo veľký prd, tak sa do jej príbehu dá niečo len tak vymyslieť. Ale tu tvorcovia neboli ani toho schopní, pretože ústrednou postavou je tu opäť Kristus a Magdaléna ho zase len sprevádza, ako hlavná postava úplne zaniká. Phoenix je výborný herec, ale dať mu postavu Ježiša nebol dobrý výber. Hlavne keď sa pán režisér rozhodol prezentovať ho ako nejakého bezdomovca, kultúrnejšie vyzeral už aj Rasputin. No a samozrejme multikulti sračky so svätým Petrom a jeho bratom Ondrejom ako dvaja takmer mozambickí černosi, to už je priveľa aj pri najväčšom stave sfetovania. Nabudúce odporúčam, aby konečne natočili niečo o Mohamedovi a do jeho úlohy dali Žida s jarmulkou. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)

Súvisiace novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené