Reklama

Reklama

Mária Magdaléna

  • Česko Máří Magdaléna (viac)
Trailer 9

Obsahy(1)

Mária Magdaléna patrí k najzáhadnejším biblickým postavám. Je opradená mnohými mýtmi, ktoré z nej robia prostitútku, ktorú napravilo až stretnutie s Ježišom Kristom, a ten najodvážnejší jej prisudzuje úlohu jeho manželky. Režisér Garth Davis sa rozhodol túto mýtickú škvrnu zmazať a natočil dojemný a pôsobivý príbeh ženy, ktorá sa previnila tým, že sa narodila do zlej doby. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 9

Recenzie (189)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Počas veľkonočných sviatkov odvysielala televízia JOJ snímok "Mária Magdaléna", ktorý bol natočený v roku 2018. To že podľa scenára nebola Mária prostitútka, ale mala len nezhody so svojím otcom, lebo mala inú predstavu o manželstve, som predýchal. To že to bola v podstate emancipovaná feministka, ktorá jediná správne chápala Ježišovo učenie, som však už nedokázal akceptovať. No a keď ukázali apoštolov a z nich dvaja boli černosi, tak mi až zabehlo. Peter, prvý pápež, čierny ako uhlie. Čierny Peter! Zvrátenému multikulturalizmu nie je nič sväté. Tento film celkovo nemá takmer nič spoločné s príbehom zo Svätej Biblie. Je manipulatívny a zavádzajúci. Dej a charaktery postáv sú v príkrom rozpore s tým, čo je napísané v evanjeliu. Takéto alternatívne, progresívne pojatie nemôže byť prijateľné pre žiadneho kresťana. * ()

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(4,5/10). Další zobrazení života a umučení Krista, kterých jsem viděl nespočet.. Rozhodně nejde o nejlepší zpracování.. Ale! Ne, v každém filmu uslyšíte úžasně něžný soundtrack od mého oblíbeného, bohužel již zesnulého skladatele Jóhann Jóhannsson, který opět odvedl úžasnou práci a ten soundtrack zní tak něžně jako Maří Magdaléna. Další věcí, která odlišuje tento snímek od ostatních je celkové až artové pojetí a natočení filmů.. Převazují dlouhé záběry a nekonečné monology.. Zde to možná místy bylo až na škodu.. Ocenil bych větší akci, ale to je věc názorů. Ovšem scény, kdy Maří pomáhá hladovějícím mě vnitřně opravdu dostaly. Poslední věcí, kterou bych zmínil je závěrečná konfrontace s tvrzením církve, že Maří Magdaléna byla prostitutka.. Upřímně jsem si to myslel taky.. Takže díky tomuto filmu vím, že to není pravda. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Záverečný dialóg Márie s apoštolmi len potvrdzuje nepochopenie Ježišových slov o viere práve tými apoštolmi. Lenže než sa dostane divák k posolstvu a titulkovým informáciam o ďalšom posmrtnom osude tajomnej Márii Magdalény ubehne veľa filmového času, kde sa toho príliš nedeje. Komorný príbeh zaváňajúci TV produkciou je pomalý, hĺbavý, niekedy až vágny, našťastie okorenený pekným hudobným doprovodom. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Garth Davis stavil na istotu a biblický príbeh o živote Ježiša Krista, trocha iným pohľadom si naplánoval na veľkonočné sviatky, kedy je táto téma v kurze. Ide o melancholicky vyrozprávaný príbeh z pohľadu Márie Magdalény, kde vás ale na druhú stranu nemá čo zaskočiť, lebo príbeh je notoricky známi a aj pre to sa tu nachádza množstvo hluchých a nudných miest, kde ale na druhú stranu režisér dáva priestor na zamyslenie. Paradoxom je že do dnešných čias je Mária Magdaléna veľmi kontroverznou postavou histórie, nakoľko ju donedávna považovali za prostitútku a ženu ľahkých mravov. Až nedávnym pápežským rozhodnutím sa Mária Magdaléna dostala do povedomia prostého ľudu ako apoštolka apoštolov a tým jej boli sňaté všetky obvinenia a môžeme sa na ňu pozerať tak ako by cirkev chcela aby sme ju videli. Ostatne aj celý film je natočený tak, ako by asi cirkev chcela aby sme Ježiša, Apoštolov alebo samotnú Máriu vnímali. Mňa osobne viac ako osoba Márie, zaujala postava Ježiša, ktorého Joaquin Phoenix stvárnil bravúrne, priam až za hranice svojho vlastného hereckého maxima a v poslednej dobe sa mi na jeho filmy veľmi dobre pozerá. Film má určite čo ponúknuť ľuďom ľubovoľného vierovyznania a každý si z neho môže odniesť to svoje, to čo potrebuje. 66% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Mary Magdalene" bolo jedno z tohtoročných najväčších očakávaní. Nie preto, že by som mal rád kresťanské filmy, ale nakoľko do režisérskej stoličky opäť posadil Garth Davis. Režisér môjho najobľúbenejšieho filmu roku 2017 "Lion". A to ma skutočne veľmi silne navnadilo. A opäť môžem povedať, že jeho talent je veľmi vidieť. Film vyzerá vynikajúco, má skvelú výpravu a Rooney Mara podáva absolútne excelentný výkon. Sledovať ju je radosť. Rovnako aj Joaquina Phoenixa, no jediný problém, ktorý s ním mám je fakt, že na 33 ročného Ježiša vyzerá trošku ako keby mal tak 40. Je to maličkosť, ale človeku to trošku bije do očí. Možno je ale zvláštne, že v prípade Cliffa Curtisa v "Risen" mi to vôbec nevadilo. Ale pôsobil hold úplne inak. Myslím si, že hlavná myšlienka filmu je vynikajúca. Kráľovstvo je v nás všetkých. Je len potreba ho nájsť skrz lásku, pokoru a milosrdenstvo. A nie cestou vojny a krviprelievania. Takže v mojich očiach toto absolútne film zvláda skvele. Sú tu len určité historické aspekty, ktoré sú nedotiahnuté. Ako Ježisovo ukrižovanie, kde je sám. Alebo modlitba na Olivovej hore prebieha v noci. Iné veci zase boli skvele dotiahnuté. Napríklad mojou najobľúbenejšou a aj najzaujímavejšou vedľajšou postavou filmu je Judáš. Ktorého konanie je v tomto filme absolútne pochopiteľné a veľmi dobre spracované. Peter tu pôsobí viac ako človek, čo ťahá za nitky, než ako sme mali možnosť vidieť v iných verziach. A osobne poviem, že ma to skutočne dostalo. Sú tu skvelé scénky, dobre napísané dialógy a film pôsobí veľmi uveriteľne. A jeho myšlienky na mňa prechádzajú viac než mnohé cirkvené kázne v dnešných dňoch. Spracovanie veľmi chválim a myslím si, že ide o film, ktorý stojí za to vidieť v kine. Hodnotenie: A- ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)
  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)

Súvisiace novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (viac)

Reklama

Reklama