Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je 17. storočie, doba intríg a podvodov, a s kordom pri páse prichádza do hlavného mesta francúzska z malej dediny v kraji Gaskogne mladík D´Artagnan (Justin Chambers) dychtiaci po živote. Keď mal 14 rokov, jeho rodičov zabila kráľovská garda na čele s krutým Febrem (Tim Roth). Teraz je pripravený pomstiť smrť svojich rodičov, brániť česť francúzskej kráľovnej (Catherine Deneuve) a dať život za svoju krásnu Francescu (Mena Suvari). (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (89)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Rýchla, zábavná a bezbolestná sprostosť na motívy slávnej predlohy, s ktorou narába tak svojvoľne, až ma to ako jej veľkého znalca a fandu náramne bavilo. Bez troch mušketierov a s lahôdkovým Timom Rothom. je omnoho zábavnejšia ako tá z roku 1993, ktorá ma vždy srala. Nevyrovnaná réžia schopného remeselníka Hyamsa tomu ešte pridáva. Chvíľu super, chvíľu otras, chvíľu priemer ... no, je to kung-fu šermovanie so slávnou a notoricky ohranou predlohou. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Proboha, už žádné další zpracování Tří mušketýrů! Nemám páru, kolik verzí už existuje, ale kvalita jde s dobou dolů. Film není vyloženě špatný, ale aby se netočilo stále totéž, je Mušketýr pojatý opět trochu jinak a podle mě už nemá co nabídnout. Zaujaly mě akorát tak souboje a pak asi nejhezčí ze všech představitelek Constance (ačkoliv tady jí pojmenovali jinak), nějakou dobu jsem si lámal hlavu, kdo ji hraje, než mi docvakla Mena Suvari. ()

Reklama

maty39 

všetky recenzie používateľa

Tak se mi zdá, že tenhle film měl na scénáři původně napsáno Once upon a time in France. Nakonec ale zůstal jen choreograf akčních scén a závěrečný souboj vykradený z jistého hong kongského filmu. Tak změnili jména aby odpovídali jistému Dumasovu románu. Hyams malinko kazí náladu (myslim si, že závěrečnou celkem povedenou bitku přenechal někomu jinému) ale i přesto docela slušná zábava. ()

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Mušketier je zbytočným prerozprávaním námetu mulata Dumasa. Okrem vrcholne nesympatických hlavných hrdinov, je tu pomerne zvláštne farebne poňatý film (len hnedá a červená), nudný príbeh a rušiace prvky ako prednesené frázy (všetci za jedného ešte nikdy nepôsobilo tak kŕčovito a vytrhnuté z kontextu). Utrpenie je aj pozerať sa na lanovú choreografiu ako kdesi za dynastie Cchon, a rebríkovú vrcholnú scénu. Celé zle pre fajnšmekrov, dobre pre knihomoľov. Mušketier zapadne do zabudnutia celkom oprávnene už len pre to, že kardinál je opäť ten zlý (a že to nie je pravda história vie.) (videné 29.05.2019, Markíza archív) ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Mnohokrát otřepená fráze mušketýrů z dávné doby, kdy ještě Francii vládla monarchie a Alexander Dumas měl o čem psát se dočkala dalšího pokračování, remaku, znovuzrození?...plná špatných a nudných scén, ale také akčních, choreograficky perfektních scén, které rozhodně stojí za povšimnutí. A to je vlastně to jediné co za to všimnutí stojí. Ani herci se mi do rolí oněch mušketýrů nehodili, hlavně D´Artagnan, když už je přeci jenom divák zvyklý na ten originál, snáž se mu to srovnává s novějším. Mušketýr je další zbytečný film, který mohl vzniknout jak jinak než za velké podpory USA a mimojiné v rukách režiséra, který vždy z něčeho dokázal udělal nic. --- Neotáčej se ke mně zády D´Artagnane nebo tě vyzvu k souboji. - Nebojuj se mnou Aramisi, nebo tě zabiju. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (11)

  • Hlavný záporák Febre (Tim Roth) má veľkú podobnosť s Rochefortom v adaptácii Troch mušketierov z roku 1993. V knihe má totiž len jazvu, tu má však pásku cez oko. (Arsenal83)
  • Zámok Vianden v Luxemburgu sa stal fiktívnym zámkom Duchamps, kde sa odohráva vrcholná akčná scéna filmu. Starosta Viandenu bol po natáčaní veľmi nespokojný so škodami, ktoré hrad scénami utrpel. (Arsenal83)
  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama