Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je 17. storočie, doba intríg a podvodov, a s kordom pri páse prichádza do hlavného mesta francúzska z malej dediny v kraji Gaskogne mladík D´Artagnan (Justin Chambers) dychtiaci po živote. Keď mal 14 rokov, jeho rodičov zabila kráľovská garda na čele s krutým Febrem (Tim Roth). Teraz je pripravený pomstiť smrť svojich rodičov, brániť česť francúzskej kráľovnej (Catherine Deneuve) a dať život za svoju krásnu Francescu (Mena Suvari). (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)
  • Zámok Vianden v Luxemburgu sa stal fiktívnym zámkom Duchamps, kde sa odohráva vrcholná akčná scéna filmu. Starosta Viandenu bol po natáčaní veľmi nespokojný so škodami, ktoré hrad scénami utrpel. (Arsenal83)
  • Časť natáčania v Toulouse bola nakrátko narušená sporom medzi miestnymi komparzistami a spoločnosťou Capitole Productions so sídlom v Auzielle, ktorá ich najala v mene hlavných producentov filmu. Najmenej jedna scéna bola v dôsledku toho zrušená. (Arsenal83)
  • Hoci film vznikol na základe francúzskeho diela, nezískal žiadne dotácie z francúzskeho národného fondu na podporu filmu, pretože bol považovaný za komerčne orientovanú produkciu. Niečo však dostal od regionálnych vlád, ktorých územia boli zobrazené vo filme. (Arsenal83)
  • Napriek záujmu miestneho obyvateľstva sa títo ako komparzisti nezúčastnili, pretože castingoví agenti pri hľadaní roľníckych rodín potrebovali drsné črty tváre, čo podľa ich vyjadrenia týmto obyvateľom chýbalo a vyzerali príliš mestsky. (Arsenal83)
  • Hlavný záporák Febre (Tim Roth) má veľkú podobnosť s Rochefortom v adaptácii Troch mušketierov z roku 1993. V knihe má totiž len jazvu, tu má však pásku cez oko. (Arsenal83)
  • Film je rozsiahlou reimagináciou Dumasovej tvorby, ktorá znižuje dôraz na politické machinácie v prospech zápletky pomsty typickej pre moderné akčné filmy. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo od října do listopadu ve Francii (ve městech Cassaigne, Miramont-Latour, Auch, Sarlat-la-Canéda, Toulouse, Tillac, a v oblasti Midi-Pyrénées a Gersu) a v Lucembursku ve městě Vianden. (GASTON73)

Reklama

Reklama