Reklama

Reklama

Film o dospívající dívce, která objevila spiknutí, které si klade za cíl přeměnit místní teenagery malého městečka na bezmyšlenkovité, slušně se chovající a upravené dospívající děti, které se uchylují k násilí, když se někdo nehodí do jejich programu. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (16)

genetique 

všetky recenzie používateľa

S inými hercami si viem tento film predstaviť na inej úrovni. Aj keď scenáristicky je to ťažká vykrádačka, dalo sa na to pozerať. Hlavne mladý záporák bol celkom fajn vybratý, no ostatní strach a hrôza. 65%. ()

Diamant 

všetky recenzie používateľa

Tajomné miesto Elysium Medows a ešte tajomnejší doktor Lawrence... Ľudia, ktorí tu žijú, majú až podozrivo uhladené správanie... Študenti z tadiaľto sú síce vynikajúci v štúdiu, no všetkými ostatnými pohŕdajú a medzi seba nepúšťajú nikoho iného. Každý, kto sa prisťahuje do tejto oblasti, musí sa prispôsobiť týmto podivným zvyklostiam, medzi ktoré napríklad patrí až neuveriteľné obdivovanie doktora Lawrenca, či odstránenie audiovizuálnej techniky z príbytkov... Film nám postupne odhaľuje zákernú fyzicko-psychickú manipuláciu obyvateľov tohto miesta samotným doktorom Lawrencom, ktorý ju dosahuje aj za pomoci vysokej antény, ktorú má pri svojom dome. Tu môžeme vidieť skrytú narážku na manipulovanie ľudí médiami - televíziou, rádiom, internetom, ale aj časopismy, či novinami... Aj sám Boh rešpektuje dar slobody, ktorý dal človekovi, dokonca aj vtedy, keď sa človek rozhodne pre zlo! Človek teda v žiadnom prípade nemá právo brať druhým ľuďom slobodu a robiť z nich "pokusné králiky"! Pýcha, násilie a manipulácia nevytvára na zemi raj, ale peklo... V tomto zaujímavom filme si môžeme všimnúť aj ďalšie myšlienky. Napríklad si môžeme uvedomiť, že za extravagantným správaním, či obliekaním mladého človeka nemusí byť nutne zloba, môže to byť aj protest proti nejakým neduhom v spoločnosti. Na ktorej strane som ja? Som zmanipulovaný, manipulujem, alebo pomáham sebe aj druhým byť opravdivo slobodným? SLOBODA SA DOSAHUJE HĽADANÍM PRAVDY A ŽIVOTOM PODĽA NEJ... To bola cesta záchrany aj pre obyvateľov spomínaného tajomného miesta... ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

Náhodné prepínanie programov sa v ten deň zastavilo na kanály FILM+ ... Michael York, mne osobne celkom sympatická hlavná hrdinka (v rámci TV produkcie) a skrátka sa mi nedarilo od tej blbôstky odtrhnúť... niečo na tom bolo... zaujímalo ma, ako to skončí, čím to prekvapí i keď som vedel že ničím... solídna blbosť by som to nazval a myslím že môžem túto svoju koláž "postrehov" ukončiť. ()

Black-star 

všetky recenzie používateľa

VIze toho ze by lidé navykli brát pilulky které by je díky jemnému elektromagnetickému vysílání změnili v nepřirozeně milé a příjemné povahy je velmi zajímavá. Přesto chabé herecké výkony a trochu zdlouhavé vypravování to vše sráží. Viděti jednou a stačí, možná by tomu slušelo více akce a celkového šmrncu... Jinak je to spíš takové nudné! ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama