Reklama

Reklama

VOD (1)

V létě roku 1984 utíká pětice přátel z Los Angeles za prací na táboře Redwood. (Disney+)

Recenzie (24)

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatial to vyzera ako dost zvlastny zart s recyklaciou hororovych killer vyvrazdovaciek typu Halloween z 80tych rokov. Ma to ten nadych retra a par vypatlanych postaviciek tiez z toho obdobia. Zhruba takych, aby ste mali koho na platne popravovat. Zial s takmer nulovou atmosferou, kedze je to totalne predvidatelne a cele akesi naivne a prvoplanove (utek...i dalsie veci). Uvidime, ale nemyslim, ze sa to nejak vyrazne odlepi od dna. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Brooke ktorá je v Los Angeles nová sa na aerobiku zoznámi s partiou mladých ľudí, z ktorých jeden prijal ponuku pracovať ako vedúci v letnom tábore a keďže sa v meste začínajú letné olympijské hry nemá problém presvedčiť ostatných aby sa k nemu pridali.Brooke najprv odmietne, ale potom čo ju v noci prepadne Nočný stalker sa rozhodne s novými kamarátmi do tábora Camp Redwood vyraziť. Po príchode sa zoznámia so svojráznou vedúcou tábora ale najmä s desivou minulosťou kempu, v ktorom v roku 1970 Benjamin Richter známy ako Kľúčiar zabil 9 mladých ľudí. Brooke ani nikto v kempe netuší, že sa Benjaminovi podarilo újsť z ústavu pre duševne chorých...K zaujímavostiam, ktoré tvorcovia pri otváracom ceremoniály olympiády vraveli asi toľko - je pekné, že si spomenuli na černošského športovca, ktorý v Berlíne v roku 1936 vyhral niekoľko pretekov. Mohli však spomenúť aj to, že v roku 1964 bol v Tokiu posledným bežcom 19-ročný Jošinori Sakai, mladík, ktorý sa narodil 6. 8. 1945 v Hirošime, v deň, keď Američania na ňu zhodili atómovú bombu...tento skutok sa podľa liberálov Murphyho a Falchuka zrejme nestal. Vďaka pocte hororom na ktorých som vyrastal (Piatok trinásteho či Halloween), ktorým tvorcovia vzdávajú poctu o jednu hviezdičku vyššie hodnotenie, toto retro ladenie AHS celkom sedí. ()

Reklama

Tenno 

všetky recenzie používateľa

Řekl bych, že role byly dobře obsazené, ale osobně mi tam chybí stálí herci. Co se týče příběhu, tak bych to přirovnal k béčkovému seriálu. Něco se stane, nikdo mu nevěří, zvoní telefon, který nefunguje apod. Nějak strašidelná tato epizoda nebyla, jen se objevilo pár lekaček. Doufám, že další epizody budou zajímavější. ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hodnotím ako celok po štyroch dostupných častiach. Nabušená jazda, plná gore a twistov, až sa človek diví, že je to "len" TV seriál. Neodolateľný retro vizuál, vrátane úžasnej zvučky, 1984 sa krásne pohráva so žánrovými klišé a pritom im vzdáva poctu. A zabudnite na offscreen kills, jednotlivo by tieto gore lahôdky boli ozdobou každého poriadneho "regulérneho" slasheru. Tak, toto je prípad, kedy seriál supluje stagnujúcu scénu takmer neexistujúcich nových slasherov na veľkom plátne a pritom si ide vlastnou cestou. 1984! ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prológ efektný a atmosférický, osemdesiate tiež, bratia Coenovci by mali z hlúpych postáv radosť. Napadnutie v desiatej minúte je veľmi nepresvedčivé. Obeť má možnosť ujsť alebo sa brániť, no nevyužíva ju dostatočne a páchateľ zbytočne riskuje. Kamera a strih tradične skvelé, krv a atmosféra strachu zaručené, rovnako aj fresh dojem ako aj pri každej predošlej sérii. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (6)

  • V dodávce hraje „Somebody's Watching Me“ od Rockwell a při odjezdu z benzínky zase „Photograph“ od Def Leppard. (Duoscop)
  • Jesse Owens, jehož jméno zazní při sledování zahájení olympijských her, byl afroamerický sportovec, který na olympiádě v nacistickém Berlíně získal čtyři zlaté medaile: v běhu na 100 metrů a na 200 metrů, ve skoku dalekém a jako člen vítězné štafety na 4×100 metrů. (Duoscop)
  • Když dává dozorce Klíčníkovi léky, nechá u dveří otevřené dvířka. Když ale Klíčník opouští svou celu, tak jsou zavřená. (Duoscop)

Reklama

Reklama