Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paddigton si po svojom prvom veľkom dobrodružstve šťastne nažíva s rodinkou Brownovcov na predmestí Londýna. Obľúbili si ho aj všetci susedia a známi, pretože všade rozdáva radosť... a samozrejme marmeládu. Jeho milovaná teta Lucy bude mať onedlho 100 rokov a Paddington musí nájsť nejaký skvelý narodeninový darček. Pri pátraní po ňom zablúdi aj do starožitníctva pána Grubera, kde objaví nádhernú rozkladaciu knihu. Je však príliš drahá, a preto si musí najskôr zarobiť nejaké peniaze rôznymi pomocnými prácami. Keď kniha zmizne, je na Paddingtonovi a Brownovcoch, aby odhalili skutočného zlodeja.. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 5

Recenzie (208)

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Stejně kouzelné jako jednička a vlastně i můj komentář by mohl být stejný. Peter Capaldi má ve své dokonale protivné role tentokrát zatraceně málo prostoru, ale to plně vynahrazuje úžasný Brendan Gleeson a zářící Hugh Grant ve své nejlepší roli od Lásky nebeské a dost možná i vůbec. Takhle má vypadat pravý filmový padouch. Prostě neodolatelný sympaťák, kterého si zamiluje každý bez rozdílu pohlaví -a navíc je na konci to taneční číslo. Paddington 2 je prostě opět absolutní trefa do černého. Naprosto úžasné herecké výkony, stejně jako prvnímu dílu mu nechybí elegance a celé je to prostě neskutečně příjemná oddychovka, která úžasně šlape od začátku až do konce. Sympatická zápletka, na jedničku fungující vtipy a na závěr dechberoucí akce, všechno tady je. Prostě rodinná podívaná jak vyšitá a jeden z mých nejmilovanějších filmů - protože Paddingtona opravdu není těžké si zamilovat. Krása. Doufám v trojku. 100%. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako v prvom filme pred tromi rokmi, aj teraz sa režisér Paul King zhostil svojej úlohy dobre a vytvoril slušnú rozprávku pre deti. Využíval animáciu a prechody medzi ňou a reálnym svetom ( ak pripustím, že medvedík je reálny ) sú pekné a vkusné. Jednoduchý príbeh je ozaj určený predovšetkým deťom, ale myslím, že ani dospelým neublíži. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Upřímně, ten medvěd je tak neskutečně roztomilej, že kdykoliv se objeví, tak se na film tak krásně a pohodově dívá. Za mě je to ten typ ideálního rodinného filmu, který děti potěší roztomilostí a rodiče nemá šanci urazit a naopak je častokrát rozesměje. Jediné slabší chvilky má film pouze ve chvílích, kdy se zaměřuje na lidské herce, kteří Paddingtonovi nedokážou konkurovat a přestože je film plný výborných herců, jejich eskapády, nejsou moc zajímavé. Paddington ale vše zachraňuje a je to jedna z nejsympatičtějších postav v dějinách filmu. ()

campix 

všetky recenzie používateľa

To, co platí pro první díl, v tomto případě platí bezezbytku i pro druhý díl, jelikož Paddington 2 pokračuje v nastolené tradici. Takhle má vypadat originální rodinná zábava, u které se baví naprosto všichni. Tady by si měli brát příklad všichni tvůrci podobných věcí. Scénáristicky sice nikterak překvapivé, ale kdo by něco podobného u rodinného filmu čekal. Do rolí se povedlo nalákat výkvět britské herecké školy a všichni bez výjimky jsou naprosto výborní. Hodně potěšila stylizace, která místy připomíná filmy Wese Andersona. Viz scény z vězení. Pokud máte děti, tak povinnost a pokud ne, tak rozhodně neuděláte chybu když na Paddingtona zajdete. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vypli ste svetlo, nie mikrofón. Všetko, čo ste povedali, sme všetci veľmi dobre počuli.“ Ešte o kúsok rozkošnejšie, ako megarozkošná jednotka – a to už je vážne čo povedať. Možnože tempo troška zdržuje Hugh Grant. Ten je síce na jednej strane super (dosť mi jeho egomaniak pripomínal Kennetha Branagha z druhej potterovky) a samozrejme rozhýbava hlavnú zápletku. Na strane druhej, akonáhle sa zjaví na scéne je síce pôvabný a zábavný a rolu si zjavne užil (vrátane záverečných titulkov), ale, proste, nuž, ehm, ehm, brzdí tempo a narúša celistvú atmosféru. To Brendan Gleeson je opäť zas riadna šupa. Samozrejmosťou sú vydarené výkony Paddingtonovej rodiny + postáv z minula, ktoré sme si obľúbili. Po vizuálnej stránke je to miestami poriadne hravé a originálne („živá kniha“). Je tu tiež plno dobrého humoru a dojemných, silných scén. Miestami tvorcovia robia natoľko bizarné pasáže, až je to WTF, ale WTF úžasným, pozitívnym spôsobom (premena väznice na raj na zemi). Ústredný medvedík Paddington nestratil nič zo svojej roztomilosti z prvej časti. Stále je to macko, ktorého si jednoducho musíte obľúbiť a nikto sa naňho nedokáže hnevať, lebo to nemyslí zle, je slušne vychovaný a diplomatický a v každom človeku, a to aj v tom najhoršom, vidí aspoň iskierku nádeje a dobra. ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (16)

  • Film mal ísť do distribúcie na území Spojených Štátov pod hlavičkou Weinstein Company a Dimension Films, ale po obvineniach zo sexuálneho zneužívania proti zakladateľovi Harveyho Weinsteina, sa spoločnosti Heyday Films a StudioCanal začali obzerať po ďalšom americkom distribútorovi. Verili, že film pre deti by nemal byť spojený s Weinsteinovým škandálom. (Scraffy)
  • Z prezlečení, ktoré nosí vo filme Hugh Grant, bol jeho najobľúbenejší ten mníšky. (megajalec)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama