Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paddigton si po svojom prvom veľkom dobrodružstve šťastne nažíva s rodinkou Brownovcov na predmestí Londýna. Obľúbili si ho aj všetci susedia a známi, pretože všade rozdáva radosť... a samozrejme marmeládu. Jeho milovaná teta Lucy bude mať onedlho 100 rokov a Paddington musí nájsť nejaký skvelý narodeninový darček. Pri pátraní po ňom zablúdi aj do starožitníctva pána Grubera, kde objaví nádhernú rozkladaciu knihu. Je však príliš drahá, a preto si musí najskôr zarobiť nejaké peniaze rôznymi pomocnými prácami. Keď kniha zmizne, je na Paddingtonovi a Brownovcoch, aby odhalili skutočného zlodeja.. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 5

Recenzie (208)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vypli ste svetlo, nie mikrofón. Všetko, čo ste povedali, sme všetci veľmi dobre počuli.“ Ešte o kúsok rozkošnejšie, ako megarozkošná jednotka – a to už je vážne čo povedať. Možnože tempo troška zdržuje Hugh Grant. Ten je síce na jednej strane super (dosť mi jeho egomaniak pripomínal Kennetha Branagha z druhej potterovky) a samozrejme rozhýbava hlavnú zápletku. Na strane druhej, akonáhle sa zjaví na scéne je síce pôvabný a zábavný a rolu si zjavne užil (vrátane záverečných titulkov), ale, proste, nuž, ehm, ehm, brzdí tempo a narúša celistvú atmosféru. To Brendan Gleeson je opäť zas riadna šupa. Samozrejmosťou sú vydarené výkony Paddingtonovej rodiny + postáv z minula, ktoré sme si obľúbili. Po vizuálnej stránke je to miestami poriadne hravé a originálne („živá kniha“). Je tu tiež plno dobrého humoru a dojemných, silných scén. Miestami tvorcovia robia natoľko bizarné pasáže, až je to WTF, ale WTF úžasným, pozitívnym spôsobom (premena väznice na raj na zemi). Ústredný medvedík Paddington nestratil nič zo svojej roztomilosti z prvej časti. Stále je to macko, ktorého si jednoducho musíte obľúbiť a nikto sa naňho nedokáže hnevať, lebo to nemyslí zle, je slušne vychovaný a diplomatický a v každom človeku, a to aj v tom najhoršom, vidí aspoň iskierku nádeje a dobra. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Moc jsem se na pokračování Paddingtona těšila, vždyť, kdo by neměl rád to chlupaté a až moc příliš vstřícné stvoření? Jednička se mi moc líbila, byl to ten typický anglický humor, který miluji a celkově ten film byl krásně roztomilý, ale pokračování už se mi tolik nelíbilo, přišlo mi to až moc dlouhé na rodinný film, takže jsem se malinko nudilo a všimla jsem si, že děti v sále to taky nebavilo, jelikož neustále utíkali někam jinam, takže délku filmu považuji za velké mínus filmu a také už mi to nepřišlo tolik vtipné. Jednička je prostě lepší. ()

Reklama

CatcherBlock 

všetky recenzie používateľa

Krásná rodinná podívaná s roztomilým medvídkem, krásnými kulisami Londýna a perfektními efekty. Jede se na vlně výborné jedničky, přičemž tady je toho ještě více. Je to akčnější, dobrodružnější, asi i vtipnější a celkový dojem je tak ještě lepší, než minule. Bavilo mě to každou minutu, nemá to hluchá místa a herci jsou velmi dobří. Je tady vážně dokonale zakomponována neopakovatelná atmosférická jedinečnost Londýna, který nikdy neomrzí, společně s rodinnými hodnotami, silou přítelství a láskou. Všichni jsou tady sympatičtí a takový, že by se k nim člověk hned nastěhoval, nebo s nimi chroupal sušenky s čajem v teple rodinného krbu. Dýchalo to na mě celou dobu velmi hezkou atmosférou, takovou mírumilovnou, což je v době, kdy je v každém filmu zabíjení, násíli, sex, krev a drogy velmi jedinečné a osvěžující. Dávám 90% a chci třetí díl. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Jednotku mám veľmi rád. Dvojka sa nesie v rovnakom druhu. Paddington je pre mňa v zásade veľmi super vec, pretože má morálne posolstvo, sympatických protagonistov a fungujúci humor. Nič viac netreba. Čo na tom, že všetci akceptujú prítomnosť medveďa, čo rozpráva, ako niečo normálne. V tomto je Paddington okúzľujúci. Plejáda vedľajších postavičiek poteší - odkazy na Van Damma a Chaplina tiež. Skrátka je to hravé a hlave plné režijných nápadov. Paul King dokázal z toho vytrieskať strašne veľa. A myslím, že to je jeden z tých dôvodov prečo som sa do Paddingtona ako postavy zamiloval. Skrátka nemajte radi medveďa, čo je taký dobrácky, že prinúti k úsmevu Brendana Gleesona. K dokonalosti chýbalo naozaj málo. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl kupodivu drží kvalitu nastavenou jedničkou. Možná ubylo přímých parodických scén, ale režisér se zase vyřádil třeba s leporelem Londýna a vězením v růžových barvách. Hugh Grant je jako padouch zasazen do děje lépe než Nicole Kidman v jedničce (a jeho reklama na psí žrádlo nemá chybu). A závěrečná honička v parních vlacích už jen dokládá, v jak moc paralelním vesmíru se tahle taškařice odehrává. :) ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (16)

  • Natáčelo se v těchto datech: 28. 6. 2017, 17. říjen 2016 až leden 2017, 2. až 7.duben 2017, 12. červen 2017, a od 22. do 27. června 2017 v Anglii a Irsku. (Varan)
  • Z prezlečení, ktoré nosí vo filme Hugh Grant, bol jeho najobľúbenejší ten mníšky. (megajalec)
  • Michael Bond, tvorca Paddingtona, zomrel 6 mesiacov pred premiérou filmu vo veku 91 rokov, v posledný deň natáčania. (Astonko)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama