Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (158)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Pozoruhodný žánrový mix a asi najlepší film režiséra Tobeho Hoopera, ktorý však časom neprávom upadol do zabudnutia. V hodnotení som možno trochu neobjektívny, ale táto snímka mi vcelku učarovala - katastroficky ladená sci-fi-hororová zmes je totiž presne to, čo na striebornom plátne preferujem a snímka Lifefroce tieto požiadavky dokonale spĺňa. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vedecko fantastický netopiero votrelcovsko katastrofický upírsko erotický horor. Začína blízko Halleyho kométy, kde ju skúma vesmírna loď. Tá však narazí na zvláštne obrovsky dlhé teleso tvaru ihly, azda mimozemskú vesmírnu loď. Skupinka prieskumníkov vnikne do jej útrob, nájde tam tri nahé ľudské telá v sklenených rakvách a prenesie ich, spolu s vysušeným obrím netopierom na svoju vesmírnu loď. Po zhruba pol roku sa loď vracia k Zemi, nereaguje však na signály. Vnútro lode zasiahol požiar, zdá sa, že nik neprežil Sklenené rakvy s mimozemskými naháčmi však ostali neporušené. Pri skúmaní zloženia mimozemských naháčov sa prejavia ich schopnosti. A rozhodne nejde o žiadne humanistické posolstvo. Hrôza začína. Schopnosť vysávať z ľudí energiu a meniť identity znemožní efektívne lovenie potvôr z vesmíru. Tie sú navyše schopné prevtelenia do ľudskej podoby. Situácia sa komplikuje, vyšetrovatelia navštívia aj blázninec. Čo z toho, ak jeho riaditeľ je sám napadnutý upírskym vírusom. Mŕtvych a nakazených pribúda. Londýn sa rúti do katastrofy. Obria mimozemská ihla sa priblížila k Zemi aby vysala z centra Albionu životnú energiu mŕtvych ľudí. Jediná šanca ako sa zachrániť, je prečítať si román Brama Stokera Dracula a pokračovať pri likvidácii podľa tamojšieho receptu. Inak ľudstvo vyhynie. Priliehavá hrmotná hudba dotvára stupňujúcu sa vampírsko - mimozemskú katastrofu. Šialene pospájaný eklektický dej, zložený takmer zo všetkých zložiek adrenalínových filmov napriek predpokladanej gebuzine skvele šliape. Okorenený je nahou zvodnou vesmírnou krásavicou a jej erotickými flirtami s pozemšťanmi. Temná atmosféra a komplikovaný boj so zlom vytvárajú neodhadnuteľnosť pointy. Tá tvorí čerešničku na torte, pretože neznamená automaticky víťazstvo ani jednej zo strán konfliktu. ()

Reklama

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Síla života byla jednou ze tří nejdražších produkcí studia Cannon Films, které na jednu stranu chrlilo bezduché levné akčňáky se snadnou návratností investic, na straně druhé se čas od času s osobitými režiséry pustilo do těžce rizikových projektů, jako byl právě tento. Samozřejmě se z toho vyklubal propadák s ani ne poloviční návratností, nicméně my si dnes aspoň můžeme vychutnat poměrně unikátní dílo. Tobe Hooper natočil podle předlohy stylově pojmenované The Space Vampires a scénáře Dana O'Bannona a spol. extrémně vyhrocenou variaci na klasické britské sci-fi kriminálky, která svou vizí nadcházející vesmírné apokalypsy nutně musí vybočovat z řady. Podívaná je to vskutku velkolepá a extrémně béčková, námětem je to totiž totální brak, přesto se Hooper zpracováním snažil tomu dát trochu áčkový feeling. Musím přiznat, že první zhlédnutí mě nechalo naprosto chladným, ale druhá projekce po letech rezonovala na výbornou - vlastně tohle je ten typ filmů, jaké si dnes dokážu bezostyšně naplno užít a docenit. Zvlášť když tu Mathilda May má tak vydatnou roli. ()

K.I.N.G. 

všetky recenzie používateľa

Tento film slavného hororového režiséra Tobe Hoopera mně zrovna moc do noty nesedl. Zručně natočený béčkový sci-fi horor má hustou atmosféru a taky poměrně originální děj, ale to díky tomu, že je točen podle knižní předlohy. Rozmýšlení se, jestli dát 2 nebo 3 hvězdy tu asi není na místě, protože mi vadila taková ta britská uhlazenost, kvůli které mě děj často docela nudil. 50% ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Halucinačná kozmická epopeja o energetickom vampirizme a potrebe záchrany sveta pred možnou kataklizmou ľudstva. Špeciálne efekty, animované sekvencie sú na dobu vzniku pomerne impozantné. Francúzska Mathilde May ako nebezpečná hrozba z vesmíru, resp. atraktívna mimozemšťanka, ktorá vstupných 45 minút filmu odohrá nahá je nesporným lákadlo. Hooperovi sa spočiatku darí vytvárať iskrivú atmosféru napätia a ohrozenia, škoda len, že v závere dá prednosť apokalyptickým víziám zdevastovaného Londýna pred akčnejším vyvrcholením. príbeh sa mi zdal trochu zmätený, s osobitým plynutím času, chýbala mu dejová krivka. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (33)

  • Make-up artist Nick Maley pracoval priemerne sedemdesiat až deväťdesiat hodín týždenne v priebehu výroby, jej väčšinu tvorila Mathilda May, aby vyzerala dokonalá a bezchybná, aj keď pripustil v rozhovore, že jej 18-ročné telo už bolo dosť blízko dokonalosti. (Dajman)
  • Tri telá vo vitrínach vo vesmíre sú umelé modely v plnej veľkosti. Tobe Hooper v jednom rozhovore žartoval o tom, že model tela Mathildy Mayovej je zberateľským kúskom. (Dajman)
  • Podľa informácií štábu Mathilde Mayovej počas nakrúcania nahota veľmi vyhovovala a neobťažovala sa ani pre župan. V skutočnosti niektorí členovia štábu povedali, že to bolo trápnejšie pre nich, pretože sa museli nútiť, aby sa jej stále pozerali do očí, a to nebolo jednoduché, pretože bola „nádherným tínedžerom s takmer dokonalou postavou“. (Dajman)

Reklama

Reklama