Reklama

Reklama

Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn...

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (85)

demented 

všetky recenzie používateľa

Angela Bettis sa pre úlohy mierne labilných, krehkých, zraniteľných a sem tam aj psychicky narušených dievčatiek snáď narodila. Televízna réžia Carrie veľmi neprospieva a vlastne celé to bolo také všeliaké, onaké, miestami dosť divné. Tiež som bol vrcholne pobúrený záverečnými zásahmi do predlohy (prečo zničiť len telocvičňu, keď môžeme zničiť celé mesto, že?) ako aj "happy endom". ()

hero_bk 

všetky recenzie používateľa

Poměrně kvalitní adaptace podprůměrné Kingovy předlohy ztroskotává ne až tak na laciném televizním zpracování, ale na obsazení samotném. Angela Bettis je asi nejotřesnější ženská, co jsem kdy viděl, a tak mi tam naprosto chyběla ta proměna mezi původní Carrie a Carrie na plese... To ji nemohli třeba aspoň trošku nalíčit a poslat ke kadeřníkovi? Za druhé se mi do role hlavní záporačky absolutně nehodila moje milovaná Emilie de Ravin, která se mnohem lépe hodí na roztomile kladné role, i když i tady dokázala hrát svini, ale prostě se mi na roli Chris ani trošku nehodila. Celkově z toho vychází průměrný televizní horor, který bude brzo zapomenut (jestli už teď není). ()

Reklama

cariada 

všetky recenzie používateľa

Televizní Carrie nedopadla špatně, představitelka je poměrně pohledná, jen na můj vkus je to stále stejné, tudíž každý ví co bude následovat, to jest tělocvična a oheň, Proto to zaujme jen ty co jinou verzi neznají, Sice tady to má trochu jiný konec a taky je to točené stylem vyslýchání. Na můj vkus to chtělo o 30 minut zkrátit, pak by to bylo lepší. Ta její máma byla na zabití. ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Začátek je fajn a člověk si skoro pomyslí, že tvůrcům se podařilo dostat do filmu podobně věrnou kingovskou atmosféru jako v Bouři století. Bohužel s narůstající stopáží film upadá a ten konec - to je kudla do zad nebohému Stephenovi K. A ještě si rýpnu - Carrie v původní knize je mnohem komplikovanější osobnost než ta plachá, matkou ponižovaná filmová chudinka. Originální Carrie je napůl vyšinutá skoropsychopatka s uhry na zádech, mastnými vlasy a trapným oblečením. A ne holka, co když si dá rtěnku a hodí na sebe hezký šaty, tak je to najednou královna plesu. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Oceňujem na tomto spracovaní práve to, že sa nedrží otrocky predlohy, ale pritom sa ďaleko viac venuje psychológií postáv a detailom, ktoré robia z kingovskej látky taký unikát. To mu umožňuje práve dĺžka televíznej verzie a nepríliš vysoký rozpočet, vďaka ktorým je tu viac toho, čo mám na príbehoch kráľa hororu naozaj rád a paradoxne lacnejší look a práca s ním vytvára omnoho depresívnejšie, psychedelickejšie a chvíľami až bláznivé vyznenie, pričom ale záverečná deštrukcia je parádne kolosálna Vyšetrovanie nevadí, pretože sa akosi predpokladá, že s pointou príbehu je každý oboznámený a plusom je aj prirodzenosť charakterov študentov vyjadrená hlavne ich jazykom. Pravda, niektoré zmeny nie sú až tak úžasné, dokonca pôsobia až scestne (otázka "happyendu"), ale s celkom v podstate veľká spokojnosť. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (7)

  • Závěr filmu byl přizpůsobený k navázání seriálu Carrie. Díky nízkému ratingu sledovanosti však seriál nevznikl. (Halloween9)

Reklama

Reklama