Reklama

Reklama

Zákon príťažlivosti

  • Česko Zákon přitažlivosti (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Audrey Woodsová (Julianne Mooreová) a Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) patria v newyorskom právnickom svete medzi špičkových špecialistov na rozvody. 35-ročná ambiciózna Audrey Woodsová sa naplno venuje svojej práci, z ktorej si vzala pre svoj život ponaučenie – radšej sa nikdy nezaľúbiť a nevydať sa. Jedného dňa sa ako protistrany postavia proti sebe – Daniel zastupuje rockovú hviezdu Thornea Jamisona (Michael Sheen), Audrey zase jeho nespokojnú manželku Serenu (Parker Poseová). Klienti proti sebe vedou otvorenú rozvodovou vojnu, v ktorej hrá dôležitú úlohu aj zámok v Írsku. Ich právnici zachovávajú profesionálne dekórum, maskujúce však búrlivú antipatiu. Elegantná Audrey je chladne upätá, neurotická a striktne sa drží zákonov, Daniel je ironik a pôžitkár a kravatu môže mať správne uviazanú iba omylom. Právnik je však brilantný. Čo sa stane, keď sa títo dvaja profesionáli, čo nevedia prehrávať, do sebe proti svojej vôli zaľúbia? A čo urobia, keď sa jedného rána prebudia po divokej noci v nefalšovanom írskom štýle a zistia, že majú na rukách snubné prstienky? Lenže Danielovi sa mladá žena skutočne páči, a preto je odhodlaný znášať jej ataky s vedomím, že nakoniec dosiahne svoj cieľ... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (135)

Dr.Manhattan 

všetky recenzie používateľa

Mylsim ze jedna z tych lepsich romantickych komedii. Mne osobne sa to lubilo velmi. Julianne to tam vazne seklo a nepamatam si v ktorom filme som ju zastihol viac „sexi“ ako tu. Najviac zo vsetkeho som sa vsak bavil na Brosnanovi, smial som sa na nom uz od prvej scenky. Stacilo ked dosli tieto dve hlavne postavy do kontaktu a uz som mal usmev na tvari a cakal co bude. Mozno to bolo tym ze som citil ako sa hovori „chemiu“ medzi nimi, alebo tym, ze ked sa stertnu dvaja herci ktorych mate radi v takomto filme, tak to nejde aby sa vam to nelubilo. Tesil som sa z kazdeho zaberu. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Julianne není komediantka, je výborná herečka, nádherná, ale tahle rovina jí nesedí. Křečovitost kazí celý film, který je jinak celkem fajn romanťárna. Pierce je uvolněný sympoš k sežrání, Michael Sheen skvěle pobavil v roli rockera, vlastně celé je to příjemně zábavné, hezky napsané, s příjemnou hudbou, hrát tam Julia Roberts, je dost možné, že by to byl hit. ()

Reklama

Tyler 

všetky recenzie používateľa

Škoda přeškoda promrhaného potenciálu. Právnické prostředí, puntičkářská elitářka a svobodomyslný pohodář versus láska. V hlavní roli Julianne Moore a Pierce Brosnan. Proč tohle nevyšlo?! Nevím, ale je to prostě tak. Možná je problém v tom, že scénář dotyčné dvojici ani tak nedovoluje hrát, jako jim spíš přikazuje jen vedle sebe být. I tak jsou některé momenty kouzelné, na triku je má ovšem především Pierce Brosnan. Julianne se v "Zákonu přitažlivosti" nenašla. A to přitom všichni, kdo jsme viděli "Evoluci", víme, že jí komedie není cizí. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Julianne Moore je moje kočka a múza, její krásnej pohled a neodolatelnej úsměv mě dycky dostane z křeče a je mi u filmu hned líp. Pravej opak je Pierce Brosnan. Z toho vzniká průměr. Za předvídatelnej a nezajímavej děj odečítám bod a za málo humoru taky. (Trapný bylo, že se vždy někde, resp. všude potkali úplnou náhodou). To bych se dostal na 1 hvězdu, ale to se mi zdá málo. Prostě: suchý megahovno u prdele z toho odporem nemám... ale kaštan by se tam našel... chch, hnus, co? chchch (pro nechápavé pointa: sice to nestojí úplně za hovno, ale za takovej malej boban jo...) ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemná komedie s výborným obsazením i scénářem. Zhruba prvních padesát minut mezi sebou Julianne Moore a Pierce Brosnan rozehrávají brilantní slovní přestřelky a hlášky lítají ze strany na stranu. Poté se děj přehoupne do klasického schématu romantických komedií a nabídne typická klišé. Zde se humor poněkud ustálí, abychom mohli patřičně vychutnávat vztahové trable mezi oběma aktéry:) Nakonec ani tato část mi nemohla narušit můj dojem ze Zákonu přitažlivosti, který se mi moc líbil. Těšila jsem se také na Michaela Sheena, který byl v roli požitkářského, obhroublého buranského rockera prostě parádní a je jen škoda, že nedostal více prostoru. "Nemůžu za to, že moje klientka má IQ houpacího koně", "Kdyby mě měl ranit každý právník, se kterým jsem šu*ala, tak skončím v blázinci." :) ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (5)

  • V kubánské restauraci poručí Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) pro sebe a Audrey Woods (Julianne Moore) podezřele vyhlížející hnědě kalný koktejl s koktejlovou třešní na dně. Je to  Huevo de Chivo, doslova „Kozlí vejce", ale překlad „Kozlí koule" je nepochybně správný.
    Nápoj  je tvořen stejnými díly mandlového likéru Creme de Almond (28 obj. % alk.), Tequila Blanco (40 obj. % alk.) a Rum Bacardi 151  (75,5 obj. % alk.).Nápoj má tedy slušných  48 obj. % alkoholu, a tak nelze se divit, že se po něm hlavní hrdinka zakuckala. (Tixo)
  • Režisér Peter Howitt si střihl malou roličku na začátku filmu, kde se objevil jako klient Pierce Brosnana - manžel v rozvodovém řízení. (HappySmile)
  • V den, kdy měl film premiéru v Irsku otiskly jedny populární dublinské noviny celostránkový článek o tom, jak urážlivě film ukazuje Iry. (HappySmile)

Reklama

Reklama