Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (84)

plagát

Zabiják (2023) 

Toto natocil David Fincher ? Something is wrong. Bo toto bolo ozaj zle a na Finchera ale ze uplne. Asi k tomu viac nepnapisem ani, iba ze zbytocny film. Tri hvirzdy iba z respektu k jeho tvorbe. Kazdopadne, ak ma niekto chut na plnohodnotny mrazivy triler, tak odporucam To Catch a killer, uzasny atmosferocky triler ktory uhasil moj hlad po Fincherovi a toto skoval do vacku. A neda mi nespomenut film The Virtuoso , ktory je brutal nizkorozpoctovka a je to citit na kazdej scene, ci uz v interieri alebo exterieri, no the killer ho totalne, ale ze totalne vykrada uz od prvej sceny. Az mi to prijde neskutocne. PS.: The Virtuoso mne osobne ucaroval, aj navzdory nizkemu hodnoteniu. Ak si odmyslite ten nizky rozpocet a vsetko s tym spojene, hlavny hrdina je ovela viac zaujimavi, pribeh ovela viac putavy, Mountovi to ovela viac sadlo ako Fassbenderovi a bavila ma kazda sekunda toho filmu, co sa v porovnani s tymto neda povedat...

plagát

Minulé životy (2023) 

Krasne zahrane a sfilmovane. Uzasne zahrane emocie, spravne zrezirovane a scenaristicky dokonalo napisane. Postavy sa spravaju presne tak, ako by sa bytosti v ich situacii naozaj chovali... Nekladiete si ziadne otazky, preco postava spravila toto alebo tamto, logicky a citlivo vsetko na spravnom mieste... Uzasne. Ach, nech je akychto filmov viac :)

plagát

Sound of Freedom (2023) 

Wuau, na rozdiel od Killers of the Flower Moon, toto ma vazne chytilo za srdce. Spominam to, pretoze to bolo tak isto inspirovane skutocnymi udalostami a zhliadol som to dva dni po sebe. Cely cas som si hovoril, ze keby tu mal hlavnu rolu Leo, vystrelolo by to na mesiac v povedomi filmoveho sveta. Uzasne filmove dielo, malo to hlbku, decentne umelecky ladene, dobre zahrate, vyborna kamera a hudba. Naozaj ma to dostalo... a to filmy o unosoch deti nejak nevyhladavam. Okolo filmu sa nesie par kontroverzii, no nejak to neriesim. Film ako taky je uzasny. Chvilky s hudbou a niektore sceny, kde stoji hlavny hrdina, ako by tvoril "zatisie na obraze" su uzasne. Film na zamyslenie. Jeden z takych, po ktorych clovek este nejaku dobu premysla nad tym, co videl... to mam rad.

plagát

Vrahovia mesiaca kvetov (2023) 

Ehmmm, vazne ?. Ako, musim povedat ze som cakal ovela viac, nebyt mena Scorsese a DiCaprio, je to obycajny film, zbytocne natiahnuty na tri a pol hodiny... Uznavam ze pribeh, o ktorom pojednava je brutal, ale to je tak vsetko... ako film samotny, velku umelecku hodnotu nema podla mna. Aj ked snaha bola, hlavne na zaver. Co ao mnou absolutne nepohlo, ani sam Scorsese na platne nestacil. A to mam pomale dramy rad a DiCapria milujem. Jeho herecky vykon samozrejme uzasny, ako vzdy, inak film nic... za mna priemer.

plagát

Bejval sem slavnej (2022) 

Hudobná feel good drama, pri ktorej od začiatku do konca viete ako skončí, ale vôbec vám to nevadí. Ed Skrein ma potešil. Trocha iná rola v akej sme zvyknutí ho vidieť, ale mne osobne tam veľmi sadol. Začínam ho mať docela rád, len ten spev by mal trocha doladiť, alebo ostať pri rape... poprípade len pri filme :))) Predpokladám, že väčšina čsfdákov ani nevie o tom že začínal v hudobnom priemysle.

plagát

Všetko bude v poriadku (2015) 

Obsahuje SPOILERY. Dlho po zhliadnutí som o tomto filme premýšľal. Na jednej strane sa mi veľmi páčil, no zároveň na druhej mi tam pár vecí nesadlo, ako keby to bolo nedotiahnuté dokonca, hlavne myšlienka. James Franco docela ušiel. Rola mu sadla, ale nerozumiem prečo ich postavy s Charlote Gainsbourg neskončili spolu. To bol hlavný dôvod prečo som tak nad tým dlho po zhliadnutí premýšľal. Ak to bolo cieľom tvorcu, má moje uznanie, no nemyslím si že mu o toto šlo. Potom čo spolu zažili to smerovalo k tomu od začiatku celého filmu, paradoxne a bolo tam úplne cítiť ich duchovné prepojenie. Boli ako stvorení pre seba. On introvert flegmatik, ktorému vzťahy a asi aj láska až tak moc nehovorili a ona bola podľa všetkého úplne rovnaká. A ešte spôsob akým hovorili, obaja, flegmaticky. Bol by to paradox, no tak to malo byť. Spojovala ich tragédia, ktorá ich emočne zblížila. Ozaj nerozumiem, ešte teraz po pár mesiacoch pri písaní tohto komentáru sa nad tým zamýšľam. Bolo to jasné hneď od začiatku, len scenárista si to asi neuvedomil, keď to písal heh. PS.: Charlotte na zožratie.

plagát

Dlouhý víkend (2021) 

Milujem nízkorozpočtové filmy s prvkami sci-fi žánru a keď sa k tomu ešte pridá trocha romantiky, je to paráda. A toto bol presne jeden z tých filmov. Strašne som si ho užil a mrzelo ma že už končí, ubehol mi veľmi rýchlo. A troška ma hnevalo že koniec nebol podľa mojich naivných romantických predstáv a tak ako by som si to prial, aj keď realistické konce mám radšej ako happy endy. Po zhliadnutí som ešte pár hodín premýšľal nad tým, čo mohol hlavný hrdina spraviť inak alebo lepšie, aby to skončilo podľa tých mojich spomínaných predstáv. Ale tým pádom by to nedospelo k záverečnej myšlienke. Veľmi príjemný film, super :))

plagát

Nezměrnost noci (2019) 

Obsahuje spojlery !!! Prvých 15 min. s magnetofónom ma to neskutočne nudilo, bol som presvedčený o tom, že to vypnem (čo sa často nestáva). Ďalších 30 min. po telefonáte pána neznámeho ma to vtiahlo do deja. Po ďalších 15 min. som mal husiu kozu pri tom ako stará pani rozprávala svoju teóriu (čo sa tiež často nestáva). A vo finále som bol v kŕči pri jazde v aute s dvoma cudzincami a na konci pozeral spokojný s úsmevom a otvorenou pusou. Atmosféra graduje od prvej minutý do poslednej, nenechajte sa zmiasť začiatkom.

plagát

Armáda mrtvých (2021) 

Problém Zacka Snydera je, že ľudia vždy čakajú úplne niečo iné ako dostanú – OPRAVA, vlastne to nie je jeho problém, ale problém ľudí. Ja som presne vedel čo mám čakať a to som aj dostal. Áno, má to svoje muchy, ale viem že také aké to je to Snyder chcel aj mať, rešpektujem to, prijal som to a páčil sa mi to, A VEĽMI. Po tých rokoch čo sa vyhýbal režisérskemu kreslu sa to u neho nazbieralo a dal do toho filmu všetko čo ho za tú dlhú dobu napadlo a také to aj je - sem tam dramatické, sme tam vtipné, sem tam crazy, sem tam dokonca mysteri, hororové alebo bizarné.  Zlepenec všetkých myšlienok a na prekvapenie, nie je v tom chaos, ale je to komplexné, teda aspoň pre mňa. Ja som si to totálne užil. PS.: Vážne zvláštne, no nemám vedomosť v posledných rokoch o režisérovi, pri ktorom by sa ľudia tak rozdeľovali na dva tábory. Buď ľudia čo sú jeho fanúšikovia a milujú jeho prácu, alebo čo ho neznášajú a len kritizujú, bez rozdielu na to aký dobrý jeho film je. Jednoducho treba buď prijať jeho „rukopis“ alebo ho nesledovať. PS2.: Ak niekto neuzná že jeho JL je lepšia ako ten predošlý hnoj, určite je zaujatý voči nemu. Na prvé JL som išiel bez toho aby som čokoľvek o filme čítal (chcel som sa nehať prekvapiť) a keď to spustili na plátno, som myslel že pustili paródiu. Neveril som tomu a nerozumel, až kým som neprišiel domov a neprečítal si detaily. Od začiatku som vedel že to nie je jeho práca. A tak aj bolo. MoS a BvS som si totižto zamiloval a videl niekoľko krát, JL bolo úplne iné a cítil som to. PS3.: Ja jeho dramatické spomalené scény žeriem. PS4.: Batista je úžasná osobnosť... mám ho vo filmoch rád. PS5.: Áno, aj ja by som si rád po rokoch pozrel poriadny zombie survival, no tento krát som ho neočakával, takže som nebol sklamaný, snáď niekedy v blízkej budúcnosti... či už od Snydera, alebo niekhoho iného.

plagát

Na nože (2019) 

Úžasný kino zážitok. Ani neviem čo by som k tomu viac, nič, len to celé vychváliť. Veľmi jednoducho napísané - úžasný scenár, úžasná réžia, skvelí herci, Johnson je génius. Troška som sa bál po prvých minútach čo Evans, či chcem či nechcem, budem ho mať zafixovaného jak Steva Rogersa už asi na stálo, ale spoko. A neviem prečo, ale miesto Any de Armas som si sem tam predstavil Florence Pugh, jak by to asi zahrala. Strašne by sa mi tam hodila. Každopádne, ani si nepamätám kedy naposledy som sa v kine takto dobre bavil. Každú sekundu som sa tesil na ďalší vývoj, usmieval sa jak slniečko na hnoji, žral každú hlášku a scénu, a tešil sa z každého posunu v dejovej línii. Jeden z naj kino zážitkov v živote, jednoznačne. Som úplne nadšený.