Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napriek zákazu svojho otca Nemo hneď prvý deň v škole opúšťa bezpečie korálového útesu a vydáva sa do hlbokej vody, aby kamarátom dokázal svoju odvahu. Nanešťastie ho odchytí športový potápač a Nemo skončí v akváriu v prístavnej zubnej ordinácii v Sydney. Jeho nešťastný otec s pomocou modrej korálovej rybky Dory, trpiacej stratou krátkodobej pamäti, vypláva na jeho záchranu. Cestou čelia mnohým nebezpečenstvám a stretajú najrozličnejších obyvateľov morských hlbín. Medzitým Nemo spolu s ostatnými obyvateľmi akvária – pračudesnou partiou morských tvorov – pripravuje plán úteku späť do mora... (TV JOJ)

(viac)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (898)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Thomas Newman: 1. Wow ,2. Barracuda ,3. Nemo Egg (Main Title) ,4. First Day ,5. Field Trip ,6. Mr. Ray, Scientist ,7. The Divers ,8. Lost ,9. Short-Term Dory ,10. Why Trust A Shark ,11. Friends Not Food ,12. Fish-O-Rama ,13. Gill ,14. Mt. Wannahockaloogie ,15. Foolproof ,16. Squishy ,17. Jellyfish Forest ,18. Stay Awake ,19. School Of Fish ,20. Filter Attempt ,21. The Turtle Lope ,22. Curl Away My Son ,23. News Travels ,24. The Little Clownfish From The Reef ,25. Darla Filth Offramp ,26. Lost In Fog ,27. Scum Angel ,28. Haiku ,29. Time To Let Go ,30. Sydney Harbour ,31. Pelicans ,32. Drill ,33. Fish In My Hair! ,34. All Drains Lead To The Ocean ,35. ...P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney... ,36. Fishing Grounds ,37. Swim Down ,38. Finding Nemo ,39. Fronds Like These ,40. Beyond The Sea,, ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Asi bych začal v sushi barech.. Fascinující animace (díky poletujícím nečistotám, bublinám vzduchu, či paprskům slunce neuvěřitelná reálnost vodního skupenství), úlitba nejmenším kulometnou mluvou a ťu-ťu ňu-ťu opičinkama, sem tam humor, dvě vážné a zároveň asi nejlepší scény (únos Nema, odchyt ryb) a na animák docela chytře a nepodbízivě napsaný příběh. Od Pixaru nepochybně precizní práce, po které ve světě vzrostl prodej exotických akvarijních rybek a klesla spotřeba mořských plodů. Ostatně, kdyby na mě treska promluvila, byl bych obměkčen i s příborem v ruce.. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Kreatívni ľudia z Pixar Animation Studios už priniesli na plátna kín viacero výborných, komerčne úspešných, titulov. Jedným z nich je aj film "Hľadá sa Nemo". Podmorské dobrodružstvo, pri ktorom sa zaručene zabaví celá rodina. Deti budú nadšené z pestrých postavičiek, dospelejšieho diváka pobaví a hadám trocha aj dojme príbeh a uhundraným kritikom zavrie ústa vysoko profesionálna animácia. Pre každého sa tam niečo nájde a spoločne to tvorí lákavý, farebný celok. Raz za čas príde vhod aj takýto dobre namiešaný mainstreamový popcorn. **** ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Ak by som mal zhodnotiť film po vizuálnej stránke nezmôžem sa na nič iné ako wow. Miestami som neveril, že pozerám na animované more a že nie je naozaj skutočné. Ďalším veľkým plusom pre film boli dialógy postáv. Malé rybičky školského veku majú naozaj zaujímavé témy na rozhovory. Každá scéna sa nezaobíde bez humoru a konečne ide o klasický či vlastne normály humor, chválim hlavne rybku tuším Dori sa volala, tá tými hláškami len chrlila. Stále neviem prísť na chuť tomu zelenému Shrekovi. Humor v jeho filme je až moc odlišný od pojmu "normálny". Ale všetci priaznivci tohto humusného zloobra neberte to v zlom. Celá recenzia: TU ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Moje srdcová záležitost a taky jeden z nejlepších animovaných filmů, který jsem kdy viděla. Skvělá animace, dobrý příběh a výborný český dabing, což se jen tak nevidí. Doris mě vždycky rozesměje, hlavně její dokonalá velrybština "Můůůůůžeš náááááum pooouuuurááááádit?" a hlavně pamatuj, že Ryba je kámoš, ne žrádlo. 5* ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (93)

  • Za první den uvedení filmu do prodeje se prodalo rekordních 8 milionů kopií. (Dlee)
  • Nemo je vězněn v akváriu, jehož dno pokrývá 111 998 modrých oblázků. (EMMY)
  • Tvorcovia filmu brali lekcie potápania, aby mohli ísť osobne preštudovať koralové útesy. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (viac)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené