Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor Ben McKenna, jeho manželka Jo a ich syn Hank trávia exotickú dovolenku v Maroku. V autobuse spoznávajú tajomného muža Louisa Bernarda. Nasledujúci deň je Bernard zavraždený uprostred bazáru. Pred smrťou však stihne McKennovi prezradiť detaily plánovanej vraždy, ktorá sa má uskutočniť v Londýne. Vrahovia sa obávajú, že McKennovci ich plán vyzradia polícii a preto unesú malého Hanka. Ben a Jo sa však rozhodnú vziať veci do vlastných rúk a vydávajú sa po stopách svojho syna a úkladných vrahov do Londýna... Jeden z najlepších filmov režiséra Alfreda Hitchcocka je remakeom jeho rovnomennej snímky z tridsiatych rokov a režisérovmu dvornému skladateľovi Bernardovi Herrmannovi priniesol Oscara za najlepšiu hudbu. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (22)

Akty X - Colony (1995) (epizóda) (S02E16)

  • Jméno agenta CIA, Ambrose Chapel (Tom Butler), je odkazem na Hitchcockův film Muž, který věděl příliš mnoho (1956). V tomto filmu James Stewart hledá svého uneseného syna a mylně si myslí, že jméno uvedené v poznámce „Ambrose Chapel“ je muž, který mu může pomoci. Ve skutečnosti se ale jedná o název londýnské církve, kde únosci drží jeho syna. (Kubaaa97)

Melise

  • Od 24. 12. 2011 má Malese na vnitřní straně pravého zápěstí vytetovaný nápis: "Que Sera Sera", který je odkazem na písničku Doris Day s názvem "Que Sera, Sera" ("Whatever Will Be Will Be"), která ji zpívala ve filmu Muž, který věděl příliš mnoho (1956). (ČSFD)

Reklama

Reklama