Reklama

Reklama

Ku koncu druhej svetovej vojny, keď už to s ich plánmi na ovládnutie sveta nevyzeralo veľmi ružovo, požiadali nacisti nebezpečného a krutého čarodejníka Grigoriho Rasputina (Karel Roden), o otvorenie brány do inej dimenzie, odkiaľ chceli priviesť na Zem temné mocnosti, ktoré by im pomohli pri jej dobytí a ovládnutí. No ich plán zlyhal, pretože hoci sa Rasputiovi skutočne podarilo otvoriť bránu do iného sveta, spojenci, ktorí to všetko videli, dokázali v poslednej chvíli zabrániť najhoršiemu! Až na jednu drobnosť - cez onú bránu sa na Zem zo srdca samotného pekla dostal malý červený diablik... Ujal sa ho vtedy profesor Trevor „Broom“ Bruttenholm (John Hurt), expert na okultizmus, ktorý sa potom v podstate celý zvyšok svojho života snažil vychovať z neho „dobrého“ diabla. O mnoho rokov neskôr je z roztomilého rohatého drobca, ktorému dali príznačné meno Hellboy (Pekelník), dospelý chlap, ktorý má plné ruky práce pre supertajnú americkú organizáciu bojujúcu proti nadprirodzeným silám, ktoré ešte stále vytrvalo ohrozujú náš svet. Drsný Hellboy (Ron Perlman), ktorého jeho priatelia občas familiárne prezývajú „Červený“, nepracuje sám, hoci by mu to tak nepochybne vyhovovalo najviac, ale s rybo-ľudským hybridom Abeom Sapienom (Doug Jones) a neskúseným agentom Johnom Myersom (Rupert Evans), ktorý sa jedného dňa má stať plnohodnotným Bruttenholmovým nástupcom. Jeho srdce, takisto nezvyčajne veľké a silné ako on sám, však bije len pre krásnu Liz Shermanovú (Selma Blair), ktorá, rovnako ako on, disponuje nadprirodzenými schopnosťami - len silou svojich myšlienok dokáže zapáli oheň! Na jeho veľkú smolu o ňom ale Liz nechce ani len počuť - a navyše je práve na vlastnú žiadosť umiestnená na psychiatrii, pretože svoje schopnosti nedokáže ovládať a chce ich mať konečne pod kontrolou. Keď sa však objaví nová hrozba - Rasputin chce totiž svoje dielo skazy dokonať – podarí sa Myersovi presvedčiť Liz, aby s Hellboyom a ostatnými opäť spolupracovala... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (797)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Medzi komixovými adaptáciami to vidím niekde medzi Hulka a Daredevila, t.j. okolo 60-70% na X-Menov a Spidermana to žial ani cez tie svoje zrezané rohy nevidí. Film podľa mňa jednoznačne trpí absenciou poriadného záporňáka. Tak ako je dobro jasne definované a môžeme sa s ním citovo zviazať, tak zlo je tu tak akoby do počtu a ani vlastne nieje koho nenávidieť. A aby sa Hellboy celý film mlátil so psom a na konci s ... (nechcem spoilerovať, ale je to bieda) ? Ináč potešia efekty a aj Karel Roden, ktorý začína v Hollywoode vyfukovať všetky záporňácke role. Nepripomína vám Garyho Oldmana ? ()

Dadel 

všetky recenzie používateľa

Je to sice lepší než Blade II, ale Guillermo del Toro stále vůbec neumí režírovat. Pokud je Hellboy něčím zajímavý, tak osobností titulního hrdiny, což ovšem není zásluha autorů filmu, ale autorů comicsu. Křivka zábavnosti filmu se s přibývajícími minutami řítí neustále strmě dolů a finále je až trapné. Jo, a Karel Roden s takovými rolemi asi díru do světa neudělá... ()

Reklama

Lavran 

všetky recenzie používateľa

Ke stoprocentní spokojenosti mi vadí můj obdiv k původnímu komiksu. Zábavný je sice Hellboy dostatečně, zvláštní tajemná atmosféra částečně zůstala, ale celkový dojem mi hodně kazí např. přeceněný Karel Roden, kterému jsem Rasputina nevěřil ani na vteřinku, nebo nedotaženost některých akčních scén. A triky také občas haprují. Mignola, tužka a papír - to je trivium, které se prostě nedá zaměnit a za tím si stojím. S nadějemi vzhlížím ke Zlaté armádě. ()

kOCOUR 

všetky recenzie používateľa

Snímek je vším, co byste mohli žádat od popcornové zábavy – hrdina je sympaťák až na kost (z 90% zásluha obsazení Rona Perlmana, který se pro roli zřejmě narodil), sype jednu ultrasuchou hlášku za druhou, na každém rohu se válí tuny cool digitálních triků, dobře střižené akce a vše se odehrává v rámci divácky stravitelné stopáže. Okořeněn comicsovým pozadím, rozjíždí to navíc rohatý rudoch ve světle příjemné okultní atmosféry a příběhu, který se sice předlouhou inspiruje velice volně (bere si pouze postavy, základní motiv a kousek finále), ale na nabitý celovečerní trhák stačí s naprostým přehledem. Měl by se líbit všem, kterým sedí Del Torův režijní styl z Bladea 2 a zároveň si potrpí na nejednoznačné hrdiny s vlastní neujasněnou minulostí (a budoucností). ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Guillermo del Toro je jeden z mála režisérov, ktorý si uchováva autorský rukopis, takže keď sa dívam na fantasy, ktoré disponuje priam hororovými prvkami, strašidelnou atmosférou a škaredými monštrami, zaručene viem, že sa dívam na jeho film, čo si na ňom najviac cením. Del Toro sa spolieha jedine na svoju bohatú fantáziu a vyslovene z nej ťaží. Jeho príšerky sú hrôzostrašné a roztomilé zároveň, postava Hellboya je groteskná a rovnako i dobrosrdečná, dej je napínavý a chvíľami zvláštne rozprávkový. Okrem toho, k hororovej látke vždy pristupuje s určitou láskou k filmovému dobrodružstvu, takže v jeho ponímaní nemôžeme žáner horor brať celkom ako horor. ()

Galéria (121)

Zaujímavosti (61)

  • Když Hellboye (Ron Perlman) přejede vlak v podzemce, má z něj nažhavené rohy. Když se jich poté dotkne, ucukne, jako by jej to pálilo. Ve skutečnosti je však Hellboy žáruvzdorný. (Innuendo1987)
  • Režisér se k dokončení Hellboyova (Ron Perlman) vzhledu obrátil na maskérské studio Cinovation. "Hellboyův make-up nakonec sestával z obrovského množství latexu,“ vysvětluje maskér Matt Rose. "Museli jsme vymodelovat celý obličej, upilované rohy, hrudník a krk. Dolní ret, jsme udělali snímatelný, aby se Ron mohl v průběhu natáčení najíst." (Specs)

Súvisiace novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (viac)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (viac)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (viac)

Reklama

Reklama