Reklama

Reklama

Bývalý vládny agent John W. Creasy, ktorého prenasledujú výčitky svedomia a dávno už rezignoval na život, pomocou starého kamaráta Rayburna získava prácu v Mexico City, kde má robiť osobného strážcu deväťročnému dievčaťu. Lupita je dcérou miestneho automobilového magnáta Samuela Ramosa a jeho ženy, Američanky Lisy. V meste, ktoré je plné kšeftov, korupcie, škandálov a mafie, striehne nebezpečenstvo na každom kroku. Navyše v posledných dňoch z miestnych ulíc zmizlo niekoľko detí. Niet divu, že rodičia sa o dcéru boja, a preto si vybrali muža, na ktorého sa môžu spoľahnúť. Chladnokrvne uvažujúci Creasy si k malej Pite buduje veľmi osobný vzťah. V okamihu, keď ju unesú a jeho ťažko zrania, vyhlási neľútostnú vojnu všetkým, čo sú do únosu zapojení. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (756)

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Tento film nemá chybu. Dobře..má - Lisa Gerarg je bohužel po Gladiátorovi až moc profláklá.... Jinak ale z Tria Muž v Ohni - Domino - Dejá Vu právě první jmenovaný vychází jako naprostý vítěz. Forma se drží na uzdě, je zcela úměrná tempu a tomu, co se právě odehrává na plátně a Tony si hraje s detaily a místy možná až příliš černým humorem (odpočítávání do výbuchu bomby). Naprosto životný živel Washington předvádí bezmála Oscarový výkon, ostatní ovšem nezůstávají pozadu (dokonalá Dakota, úžasně citlivá a přesvědčivá Radha Mitchell, i lahůdkový - jak jinak - Christopher Walken), hudba přechází z latinskoamerických rytmů do kytarových rifů a já jsem se na střídačku dojímal, fandil, odvracel oči zhnusením a prožíval každé filmové políčko. Tento film vstupuje do mé osobní Top 10 a já se těším na další film Tonnyho Scota, protože po šíleném Dominu přišlo Dejá Vu a to dává naději v lepší zítřky. P.S. Dialog mezi Denzelem a Radhou na jedné hodině a šestnácté minutě si zaslouží vejít do historie kinematografie. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Tonyho Scotta si ako zručného remeselníka vážim. Hektické, rýchle a videoklipové strihy -preňho charakteristické, som si užívala v Deja Vu alebo v iných scottovkách - ktoré sú za asistencie priam špionážnej hudby(podobná bournovkám) Gregsona-Williamsa popcornovým pohladením. Lenže Muž v ohni je náladový a roztrieštený. Prvú polovicu si divák dobíja cestičku k sympatickej hviezdičke Dakote Fanning a vpíja vznikajúce priateľstvo medzi ňou a Denzelom - mala som pocit, akoby som sa dívala na milú americkú drámu. Lenže to, čo sa odohrávalo v druhej polovici, by mi neprekážalo v ľahkom akčnom filme, ale k predošlému deju je to proste príšerné. Film akoby vystrihnutý z hudobného klipu, plný fakt otravných a prerušovaných strihov, ktoré preniesli hlavnú a dosť smutnú dejovú myšlienku do dimenzie popcornového úletu. Nie som cynik, myšlienky mnou pohli, ale Scott si mal ujasniť, či chcel natočiť tragickú drámu o organizovanom zločine alebo akčnú ľahkomyselnú bayovku. ()

Reklama

Lima 

všetky recenzie používateľa

Scott to přeháněl. Na můj vkus exhiboval až příliš, ty jeho nervní kamerové hrátky byly až moc časté, řekl bych, až otravné. Jednoduchý scenář se nevyhnul několika logickým nesmyslům, ovšem nejednoznačný konec celkem příjemně překvapil. Washington se zde herecky opakuje, v podstatě předvedl variaci na svůj oscarový Training Day (pravdu díš, seppe). Potěšilo vidět Walkena v jiné, než tradičně záporné roli a příjemně překvapila ta malá holčička, která podala velmi přesvědčivý a přirozený (na dítě) herecký výkon. Závěrem cool hláška z rozhovoru, který vede Washington (chystající se k atentátu na jednoho z hajzlů) se starým pánem, který tomu přihlíží: "V kostele mluví o odpuštění." -- "Odpuštění je mezi nimi a bohem. Má práce je sjednat jim schůzku." ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Akční krimi s dokonalou režií Tonyho Scotta, s drsnějším ač ohraným scénářem a bravurně střiženou pohyblivou kamerou měnící i čas a ozvláštňující prostor. Scott chtěl natočit akční film, ale místy točí stylové umění... Bodyguard "velký smutný medvěd" Creasy opětuje náklonnost k holčičce mexického podnikatele, kterou má ochraňovat a která ho znova naučí mít ráda život. Bohužel dívenka je unesena, vše se pokazí a Creasy se rozhodne pomstít viníkům... V roli svědomitého ochránce vyniká Denzel Washington, jeho přítele z branže hraje můj oblíbenec Chris Walken. Hlášek je na T. Scotta minimum (Walken: "Creasyho umění je smrt. A tohle mistrovské dílo dokončí." ), akce - ve druhé půli - dostatek.Trailer: http://www.csfd.cz/film/43440-muz-v-ohni-man-on-fire/videa/ ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný thriller s Denzelom Washingtonom. Má výborný príbeh o bývalom špičkovom vojakovi, v súčasnosti alkoholikovi, ktorý navštívi svojho priateľa pri hraniciach s Mexikom a prijme jeho ponuku stať sa bodyguardom a tak začne strážiť dcéru z miestnej bohatej rodiny, pričom sa spolu začnú zbližovať. Ale je unesená a on ťažko zranený a keď sa dozvie o jej smrti, vie, že nemá čo stratiť a rozhodne sa dostať všetkých, čo s tým majú čo i len trochu spoločné. Spracovanie síce mohlo byť aj o niečo lepšie, ale aj takto som nadmieru spokojný. Kvôli prílišnej dĺžke je tu príbeh podaný trochu inak, než vo väčšine podobných filmoch a tak trvá až približne trištvrte hodinu, než sa stane to hlavné, pričom na samotnú pomstu si treba ešte dlhší čas počkať, ale vôbec to neprekáža, na vzťah bodyguarda a dievčaťa sa dobre pozerá a aj potom je dej celý čas dostatočne zaujímavý a výrazne napomáha aj samotné prostredie plné skorumpovaných policajtov a zdanlivo nedotknuteľných ľudí, čo príbeh dosť ozvláštňuje a rozhodne vylepšuje. Jedine ku koncu sa už nájde viacero scén, ktoré mi až tak moc nesadli, ale nie je to nič výrazné. Čo sa týka akcie, tak tu ju je potrebné posudzovať inak ako v bežných akčných filmoch, keďže tu nie je ani zďaleka tak dôležitá. Nie je jej moc, sú tu prakticky len dve väčšie akčné scény a ešte pár menších, pôsobia pomerne uveriteľne, ale obsahovo až tak moc nezaujmú. Jediná zaujímavejšia akčná scéna je odstránenie policajnej kolóny, ktorá je už konečne aj lepšia natočená, zvyšok je na tom horšie. Herecké obsadenie je výborné, ako vždy skvelý Denzel Washington, k tomu Radha Mitchell, Dakota Fanning, v menšej úlohe poteší aj Christopher Walken a ešte viacero zaujímavých postáv. Čo sa týka réžie, tak väčšinu času som dosť spokojný, ale tie niektoré epileptické strihy, ktoré sa nanešťastie vyskytujú hlavne v tých dôležitejších scénach mi veľmi vadia, označil by som ich za hlavný zápor a zbytočne len kazia zážitok z filmu a technická stránka je veľmi dobrá. Keby som tento film posudzoval len v rámci akčného žánru, tak by som bol omnoho kritickejší, pretože tu nie je moc o čo stáť, ale inak som veľmi spokojný, výborný film, ktorý kazí práve ten epileptický strih. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 76%. ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (27)

  • Při pronásledování Danielova (Roberto Sosa) bratra Aurelia (Gero Camilo) si Creasy (Denzel Washington) ověřuje Danielovu podobu z novin. Jedná se o útržek, který má po stranách otrhané části jiných článků. Když se pak jeho ženy ptá, kdo je na fotce, tak je útržek perfektně vystřižený. (Ozzy88)
  • V románu A.J. Quinnella a v první verzi scénáře se děvčátko jmenovalo Pinta. Když ale režisér zjistil, že v Mexiku je to vulgární slangový výraz pro prostitutku, změnil jméno na Pita (Dakota Fanning). (imro)

Súvisiace novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (viac)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (viac)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (viac)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (viac)

Reklama

Reklama