Reklama

Reklama

Boku no Hero Academia

(seriál)
  • Japonsko 僕のヒーローアカデミア (viac)
Trailer 2
Japonsko, (2016–2024), 59 h 21 min (Minutáž: 23–24 min)

Predloha:

Kóhei Horikoši (komiks)

Scenár:

Jósuke Kuroda

Hudba:

Júki Hajaši

Hrajú:

Daiki Jamašita, Nobuhiko Okamoto, Aoi Júki, Džun'iči Suwabe, Tasuku Hatanaka, Akeno Watanabe, Kósuke Kuwano, Inuko Inujama, Eri Kitamura, Kóki Učijama (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(151)

Obsahy(1)

Boku no Hero Academia se odehrává ve světě, kde má 80 % populace nějakou speciální schopnost. Je to svět superhrdinů, kteří bojují proti těm, kteří své speciální schopnosti zneužívají, a proti nejrůznějším monstrům, která se občas objeví a narušují poklidné životy ostatních. Hrdinové jsou obdivováni a spousta mladých chlapců sní o tom, že jednoho dne to budou oni, kdo bude bojovat se zločinem. Izuku Midoriya je jedním z nich. Již od malička měl naprosto jasno v tom, čím chce být až vyroste, a jeho vzorem se stal jeden z největších hrdinů - statečný All Might. V cestě mladého chlapce však stojí jedna obrovská překážka. Izuku Midoriya je totiž jedním z těch zbylých 20 % populace, která žádnou speciální schopnost nemá... (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa TomX2 k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2016) (S01) 

Pôvodný komentár z dňa 26.8.2018: Možno to je tým, že som do seriálu vkladal velké nádeje a očakával veľké zázraky, no Boku no Hero Academia vo mne zanechala len priemerný zážitok a aj keď mala zopár potenciálne dobrých momentov, vo výsledku som ostal chladným. Je pravda, že je to originálne, s mnohým si tvorcovia ozaj pohrali, avšak zároveň tam nie je nič špeciálne ani svetoborné, nič čo by to vyzdvihlo z priemeru. Prvá polovica síce bola naozaj dobrá. Dobre sa pozeralo na obyčajného človeka bez superschopnoati, ktorý sa chce zmeniť, chce byť silnejší, chce si vybudovať rešpekt a je ochotný na sebe zo všetkých síl pracovať. Nemalé sympatie si u mňa získal aj Všemocňák, skvelý reprezentant hrdinov a popritom aj dobrý človek. Ani príchodom do hrdinskej akadémie to nebolo nejako zlé, ale bohužiaľ s tým aj prichádza to, čo na tejto sérii nemám rád, a čo aj keď mnohí môžu oceniť, mne sa to pre zmenu nepáči a kazí mi to (inak fajn) zážitok. Nie je to seriózne anime. Neponúka dobrý inteligentný príbeh, skvelé napísané charaktery, super napínavé súboje, do detailu premakanú animáciu a podobne, ako to mal napríklad Hunter x Hunter. Je to len jeden z dalších shounenov, ktoré sú preplnené debilným humorom, nezaujímavými postavami a súbojmi, ktoré síce sú dobre nakreslené a hudobne dobre doplnené, avšak vo výsledku ma nemôžu nechať v napätí, pretože viem, že postavám nehrozí žiadne nebezpečie, nič sa im nestane a každý súboj sa končí akurát tým, že je postava na pokraji svojich síl, potom si spomenie na niečo náramne dôležité a nad súperom zvíťazí, aj za cenu toho, že preskočí limity svojej schopnosti/sily a tým pádom doslova pokazí všetko, čo bolo zo seriálu prvotne zaujímavé. Vo výsledku to síce je lepšie než podobný Fairy Tail, ale taký Naruto je v tomto ohľade lepší. Som sklamaný a Boku no Hero Academia skončila pod moje očakávania. A ďalšie tri série sú ešte horšie. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Druhá séria sa kvalitatívne v ničom nezhoršila, naopak má stále podobnú úroveň ako prvá a u niektorých prvkoch nastalo zlepšenie (animácia). Bohužiaľ ma po emocionálnej stránke neupútala tak ako by mala, nezanechala vo mne ani kúsok napätia a v druhej polovici ma nanešťastie začala nudiť. Ono, školný turnaj bol naozaj fajn, trošičku nám priblížil vedľajšie postavy, ponúkol pestrý výber nových obľúbencov a zároveň dokázal potešiť po stránke súbojov, aj animácie či hudby. V polovici však už moje potešenie upadlo, začal som sa nudiť a prestal som sa o to akokoľvek zaujímať. Originalita síce stále ostala taká istá, no nebol tam žiadny silný moment, a keď už sa k nemu skutočne blížilo, nejaké skvelé vyvrcholenie sa neuskutočnilo. Po prvej polovici už to skrátka nemalo čo ponúknuť, nezanechalo to vo mne žiadny dojem a môj záujem úplne upadol, pričom som to dopozeral už len viacmenej z povinnosti. Druhá séria bola čisto priemerná a ja som bol opätovne sklamaný. ()

Season 3 (2018) (S03) 

Prvá polovica tretej série bola nudná, snáď až na jeden dôležitý súboj neponúkla nič zaujímavé ani originálne a nevyhla sa veciam, ktoré mi už dosť prekážali v predošlých sériách. Druhá polovica to však dostatočne vynahradzuje, na oplátku nám predstavuje nové zaujímavé súboje a ešte viac prehlbuje vzťahy hlavných postáv, a ich schopnosti. Vo výsledku tak tretiu sériu hodnotím o niečo lepšie než tú predošlú a snáď ma nesklame ani štvrtá séria, pred ktorou si ale znovu dávam niekoľkomesačnú pauzu. ()

Reklama

Reklama