Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Hickox přichází po úspěchu třetího Hellraisera s pokračováním Warlocka, jediného syna Satana, a se šesti - po staletí zapomenutými magickými kameny. Warlockovi v cestě za seskupením osudných kamenů stojí mladí milenci, kteří musí čelit útokům zla v boji o osud celého lidstva... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (38)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

,,Nepolíbíš syna, matko?" Je neuvěřitelné, jak mnohé horrory vůbec nestárnou. Kdysi jsem viděl v kině a po těch letech mne snímek znovu bavil. J.Sands hraje s lehkostí Satanova syna a zpočáku se zdá, že nemá protivníka. Odkazy či připomínky rozličných filmů se vrství a proplétají. Zrození Warlocka evokuje X-tro i Vetřelce, módní návrhářka prošpikovaná střepy Suspirii a blesky dají vzpomenout filmy 80.let, kdy byly velmi hojně využívány ( Krotitelé duchů, Horal, Terminátor, Vládci vesmíru, Howard Duck, StarWars a kopice dalších). Poctivé gore efekty jsou blízké italské horrorové škole, snad jen levitaci předvedl lépe Superman. A.Hickox ostatně své krvavé řemeslo předvedl již ve Voskovém muzeu i v Hellraiserovi. Škoda, že závěrečná scéna není ohromující či alespoň tak silná, jako například zrození Warlocka. ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Anthony Hickox - nakrútil Hellraisera 3, Voskové Múzeum 1,2, pokračoval v naplnení s druhým dielom, ale tak trochu po svojom. Jediné čo sa zachovalo z jednotky bol iba Julian Sands - silný čarodejník, ktorý chce ovládnuť celý svet, avšak chýbal mi tu Richard E. Grant a Lori Singer. Hickox ich nahradil a to Paulou Marshall - charizmatická herečka to je, ale tu mi jednoznačne nesadla, iba v Hellraiseri 3, a mladým netalentovaným hercom, ktorý údajne nahradil Granta. Potešil ale Charles Hallahan a Joanna Pacula. Triky sa výrazne zlepšili, ale dej, ktorý vypráva o niečom inom, mi tam jednoducho nesadol. Aj keď Sands je omnoho krutejší, a zlý, takže zo súcitu dávam 60 percent. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Už jednotka nebola žiadny zázrak a dvojka je na tom podobne, skutočné peklo ale prišlo až s trojkou. Jednotka je trochu iná, než prvý diel. Je o čosi vážnejšia, ubudlo humoru a rozprávkových motívov, pribudlo vážnej hororovej atmosféry a gore (miestami je to skôr Hellraiser, než Warlock) a hneď je to v istých oblastiach lepší film. Má však mínusy, ktoré ho ako celok sťahujú do podpriemeru - herci až na Sandsa stále o ničom, príbeh v podstate úplne nezaujímavý... Akonáhle nie je na scéne Warlock, môžete si hodiť šlofíka, ísť si uvariť kávu alebo vyvenčiť Paddingtona. ()

K.I.N.G. 

všetky recenzie používateľa

Režisér snímku Anthony Hickox v mých očích vydatně zprasil pokračování Voskového muzea, avšak na oplátku natočil velice dobré, ba ještě daleko lepší pokračování příběhu o zlém čaroději Warlockovi, který přichází z pekel a chce připravit cestu pro nástup satana na pozemský trůn, jenomže k tomu je opět zapotřebí sesbírat několik magických kamenů. Obě strany, jak Warlock, tak druidi (zastánci dobra) tu už nepůsobí tak komicky, jako v prvním dílu a je zde také použito mnohem více triků, třebaže je vidět, že tvůrce nestály mnoho peněz. Ale i to, včetně s faktem, že je zde i daleko lepší příběh, přidává tomuto filmu na výborné atmosféře a zasluhuje si tak o to větší pozornost. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie “Warlocka”, tej úsmevno temnej rozprávky, má na svedomí ten, čo spáchal solídny “Waxwork”, ktorý sa v mnohých smeroch vníma ako kultová, hororová záležitosť. Ďalším, no už z môjho pohľadu nie príliš vydareným počinom, bolo tretie pokračovanie diabolského “Hellraisera”. Čiže to máme fifty/fifty, no a keďže mám ešte hodinu čakať na pizzu (suchá saláma, olivy, feferónky, mozzarella navyše, zapiecť, potrieť kraje cesnakom), jednotku som práve dopozeral, dám šancu aj dvojke. No a čuduj sa svete, tá začína ako z veľkej knihy. Grandiózne, doslova grandiózne zrodenie diablovho synátora v úvode, ma totálne odrovnalo, vďaka čomu si snímok získal veškerú moju pozornosť. Lenže od nasledujúceho momentu akoby mala kvalita filmu iba klesajúcu tendenciu. Nie všetky scény boli špatne prevedené, no tempo ustálo, zábavnosť z jednotky sa komplet vytratila, a i keď je dvojka viac menej na rovnakej úrovni prevedenia, už to proste nie je ono. Strašná škoda, že tá “pôrodná scéna” na začiatku, je viac menej aj vrcholom samotného filmu. Na priemerné hodnotenie to ale bude .. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama