Reklama

Reklama

Lovci dinosaurov

  • Česko Lovci dinosaurů (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Píše sa rok 2055 a technológia, umožňujúca cestovanie časom, sa stala skutočnosťou. Vlastní ju podnikateľ Charles Hutton (Ben Kingsley), majiteľ agentúry Time Safari, ktorý s jej pomocou poskytuje bohatým za tučnú odmenu výlet do druhohôr a lov na dinosaury. Odborným poradcom je vedec Travis Ryer (Ed Burns), ktorý túto prácu využíva k svojmu výskumu s cieľom objaviť genotyp vyhynutých zvieracích druhov. Večierok na oslavu jedného úspešného lovu naruší vedkyňa Sonia Randová (Catherine McCormacková). Travis zistí, že to ona zostrojila superpočítač Tammy, umožňujúci skoky v čase. Žena sa mu zverí s obavami, že to skôr alebo neskôr povedie k zániku sveta, stačí malé porušenie pravidla o zásahu do minulosti. Pochmúrna vízia doktorky Randovej sa naplní hneď na expedícii s ďalšími záujemcami o praveký lov, zbohatlíkmi Christianom Middletonom (Corey Johnson) a Tedom Ecklesom (William Armstrong). Lov sprevádzajú komplikácie, a keď sa výprava vráti, zarazia Travisa televízne správy plné informácií o neobvyklých klimatických javoch. Po ďalšej výprave, pri ktorej klienti málom zahynuli, je agentúra do odvolania uzavretá. Travis je znepokojený, a tak vyhľadá Soniu, ktorá mu vysvetlí, že nejaký zásah do minulosti vyvolal vlnu zmien, ktoré postupne zmenia súčasnosť a povedú k absolútnej skaze. Obrovská vegetácia ničí cesty aj domy, všade sa roja záplavy obrovských chrobákov a podivných zvierat. Ďalším pátraním Travis zistí, že pravdepodobne niektorý z účastníkov kritickej výpravy niečo priviezol so sebou - na Middletonovom skafandri objavia zvyšky zašliapnutého motýľa. Jedinou možnosťou, ako zachrániť svet, je návrat do minulosti. Lenže zariadenie, umožňujúce cesty časom, bolo po vlne prírodných zmien úplne zničené. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (438)

tron 

všetky recenzie používateľa

Ben Kingsley s bielou parochňou! Počítačové efekty! Stroj času! Nezávislý Edward Burns! Dobrodružstvo! Svet budúcnosti! Peter Hyams! Zadná projekcia! Skafandre! Džungľa! Motýľ! Sex! Tyranosaurus Rex! Močiare! „Ukryte sa za kríkmi!“! Baterka! Mrakodrapy! Chrobáky! Láva! Dvadsať stupňov v decembri! Indiáni! Záložný generátor! Lovci dinosaurov sú takí blbí a zlí, až je s nimi (svojím spôsobom) sranda. Len proste nechápete, prečo v tom hrajú oscaroví herci a kto na to režisérovi Timecopa dal 80 miliónov dolárov. A prečo. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Na dovolenke som na to večer náhodou natrafil a nedalo mi, aby som to aspoň jedným okom nesledoval a potvrdil, či je to vážne také zlé. Videli sme aj horšie "diela", ale najviac bodov strháva katastrofálne kolísavá úroveň trikov, kaskadérskych kúskov i snaha tvorcov napchať do filmu všetko čo sa len dá. Ben Kingsley ani E. Burns sa týmto chváliť určite nebudú. 20%. ()

Reklama

Fingon 

všetky recenzie používateľa

Upřímně, čekal jsem něco mnohem, mnohem horšího. Nebýt naprosto dementních triků, mohl z toho být jen další podprůměrný film s mnoha nelogičnostmi (viz. např. - že bych našel ještě nějakou zkratku? - Proud času). Takhle je to jenom šílenost, která mně ale narozdíl od filmů s podobně nízkým hodnocením nudila jen velmi málo. ()

Lavran 

všetky recenzie používateľa

Opoještěři! Jupí! Po Bojišti Země další novodobá klasika, o které mohu s hrdostí prohlásit, že v bezbolestném válcování logiky zašla tak daleko, že definovala autonomní pokřivenou dimenzi plnou špatného (srandovního) a špatného (srandovního) a špatného (srandovního) a Bena Kingsleyho s velmi atypickým účesem (extra srandovního). Ani se mi nechce věřit, že něco takového natočil režisér mého oblíbeného Kozoroha 1! Must see! // Dávám jednu hvězdičku jako signum dobré zábavy, ale co si budeme nalhávat, jsem v pokušení dát plnou palbu! :) ()

Ruut odpad!

všetky recenzie používateľa

Tohle není tak špatný film až je zvráceně zábavný. Tohle je jednoduše blbost. Ani nemá smysl se navážet do děje nebo hereckých výkonů. To bych se upsal. Sice se tam najde par momentů kdy se člověk zasměje nad hloupostí scénáře a kiksi herců s režiserém, ale to je málo. Docela mě dostala zadní projekce na plátno během cesty městem. Jednoduše tento film je ztráta času. To už raději doporučím podobně zaměřeného Pterodactyla. Jak jsem pročítal komentáře ostatních přispěvovatelů, docela mě zarazila jedna věc. A to hodnocení triků. Triky jsou špatné, ale to je opravdu vedlejší. Vadilo mě srovnávání s filmy Karla Zemana. Zeman točil před padesáti lety. Ten nemohl mít takové možnosti jako Hyams. A v té době byly filmy Karla Zemana považovány za naprostou světovou špičku co do trikovosti. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (10)

  • Jednou z výziev pre filmárov bolo vytvoriť v hlavnej metropole Českej republiky džungľu. To vyžadovalo importovať množstvo zelene z Talianska, Belgicka, Veľkej Británie a z častí Českej republiky. Produkcia vyprázdnila obrovskú plochu na jednom z ostrovov na Vltave a zaplnila ju vysokými stromami, zasadili 5000 druhov rôznych rastlín a privážali niekoľko ton zeminy. Vďaka zavlažovaciemu systému a rôznym lampám začala zeleň postupne rásť a vytvorila si svoj ekosystém spolu s vtákmi a chrobákmi. (Greenpeacak)
  • Film s rozpočtom 80 miliónov amerických dolárov zarobil v kinách slabé dva. (Jello Biafra)
  • Původně měl být film vydán již roku 2003. Důvodem pro zdržení byl bankrot produkční společnosti - jednoduše nebyly peníze na jeho dokončení. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (viac)

Reklama

Reklama