Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská výzvedná služba, konkrétne jej oddelenie MI 7, získala v agentovi Johnny Englishovi (Rowan Atkinson) skutočne jedinečnú posilu. Veď ani James Bond, pripravený vždy a všade na všetko, sa s ním nemôže merať. Prichádza práve včas, pretože z londýnského Toweru niekto ukradol korunovačné klenoty a Británia čelí vážnej kríze. Johnny, spolu so svojím oddaným a všetkého schopným asistentom Boughtom (Ben Miller), sa ihneď ujíma vyšetrovania, ktoré vedie naozaj nezvyčajnými a svojráznymi spôsobmi. Podozrivým číslo jeden je nenásytný a despotický francúzsky obchodný magnát Pascal Sauvage (John Malkovich). Najcennejší symbol moci ostrovného kráľovstva nemá len obohatiť jeho zbierku, ale priamo jeho - doteraz nekorunovanú - hlavu. Budúci samozvaný kráľ má však v zálohe ešte desivejší plán. Chce tú nádhernú, láskavú, zelenú a prívetivú anglickú krajinu zmeniť na najväčšie väzenie na svete. Aké šťastie, že Johnnymu vo chvíli, keď je už takmer všetko stratené, prichádza na pomoc krásna agentka Interpolu Lorna Campbellová (Natalie Imbruglia). Alžbeta sa môže pokojne vrátiť na trón a panovať ďalej. A Johnny? To sa ešte uvidí... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (34)

  • Na scéne sushi baru, keď si Johnny English (Rowan Atkinson) a agentka Lorna Campbellová (Natalie Imbruglia) pripíjajú, Johnny povie v japončine vetu, ktorú do angličtiny a iných jazykov preložili ako: „Nech sa všetky vaše dcéry narodia s tromi zadočkami.“ V japončine v skutočnosti ale povedal: „Kimi no musumesan-tachi ni chiisai chinchin ga tsuitemasu you ni,“ čo doslova znamená: „Nech majú všetky vaše dcéry malé penisy.“ (Arsenal83)
  • Po uvedení filmu sa v novinách objavilo nepravdivé obvinenie, že Rowan Atkinson (Johnny English) utrpel poruchu a prihlásil sa na kliniku duševného zdravia. Denník Daily Mail, ktorý príbeh zverejnil, bol nútený ospravedlniť sa po vyrovnaní na Najvyššom súde v Londýne. (Arsenal83)
  • Plán Pascala Sauvagea (John Malkovich) zmeniť Anglicko na väzenie pre svetových zločincov je inšpirované filmom Útek z New Yorku (1981). V tomto filme bolo mesto New York zatvorené a premenené na väzenie pre všetkých amerických zločincov. (Arsenal83)
  • Rowan Atkinson si okrem Johnnyho Englisha zahral aj baróna DeWitta – rivala Pascala Sauvagea (John Malkovich) v následníctve na britský trón, ktorý je zavraždený, no scény s touto postavou sa do filmu nedostali. (Arsenal83)
  • John Malkovich (Pascal Sauvage) hovorí plynule po francúzsky. Takmer desať rokov pracoval v divadle v južnom Francúzsku. (Arsenal83)
  • Rowan Atkinson (Johnny English) neskôr priznal, že bol s filmom nespokojný a popísal, že je v ňom "5 dobrých vtipov a plno únavných pasáží." (Arsenal83)
  • V prvej scéne zobrazujúcej Johnnyho Englisha v jeho kancelárii, hneď po vysnívanej úvodnej sekvencii, má Rowan Atkinson na sebe klasický outfit Mr. Beana. (Arsenal83)
  • Hoci to nebol pôvodný zámer, Natalie Imbruglia (Lorna Campbell) presvedčila štáb, aby nakrútil scénu, v ktorej jej postava sama riadi motorku Triumph. (Arsenal83)
  • Scénka z cintorína je natočená na na cintoríne Brompton, ktorý bol zriadený parlamentom a je od roku 1852 prvým (a jediným) cintorínom v Londýne, ktorý je majetkom Koruny. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne, Doveri, Folkestone, St. Albans, Marazion a Hughenden Valley (Anglicko, Veľká Británia) a v Monte Carle - dva dni, aby sa dokončilo natáčanie poslednej scény. Film sa natáčal od júla 2002 celkovo štrnásť týždňov. (Arsenal83)
  • Johnny English (Rowan Atkinson) sa prvýkrát objavil na obrazovkách v sérii 17 reklám na produkt Barclaycard v rokoch 1992-1997. (Budisovie)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 28,1 milionu amerických dolarů, celosvětové 160,5 mil. (z toho 31,9 milionu ve Velké Británii). (NIRO)
  • Závěrečné titulky obsahují bonusovou scénu. (SONY_)
  • V úvodních i závěrečných titulcích zazní píseň „Man For All Seasons“ od Robbieho Williamse. (SONY_)
  • Film ve své domovské Velké Británii propadl, hitem se stal jen v zahraničí. (Indy21)

Súvisiace novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (viac)

Reklama

Reklama