Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (séria)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizóda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenzie (90)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Šikana, bububu Rusko, veľmi zlý basketbalový tým pochopiteľne katolíckej školy, popitchi feťákizmus trávy a ketamínu, bielo-čierne páriky a lesbien and gay song, 741 záberov na vlajku Štátov nacistických a 348 na tenisky Vans 🤣...klasická liberálna mašinéria v úvodných, pomerne nudných 25 minútach je neskôr vystriedaná dobrou atmosférou roku 86 s naozaj perfektným záverom v štýle Elm street, ako to tu už niekto spomenul. Ľudia ktorí prežili na strednej peklo majú televíznu satisfakciu, my ostatní celkom sľubný úvod (určite nie na 97% 🙄). ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Podareny uvod s "uradovanim" 11ky v labakoch v 1979tom, to trosicku naladi. Ale len, kym sa vratime do "sucasnosti", kedy nas decka uz navstevuju strednu skolu a moju klasicke "mindraky", nastastie s komedialnym nadychom. Nebyt "babkariny" v zavere, ani by sme netusili, ze jeden zo zanrov je mystery. Slabota. ()

Reklama

Mejras5 

všetky recenzie používateľa

Dost pomalý a celkem nudný start, ve kterém většina postav nic nedělá a jsou zde jen kvůli tomu, že byly v předchozích sériích, viz. Nancy, Robin, Will nebo Jonathan. Jasný člověk by mohl říct, že jde jen o první epizodu a časem se to vše rozjede ale pokud má stopáž hodinu a čtvrt a hromadu známých postav, tak mi přijde škoda ztrácet čas sledováním srdceryvného projevu kapitána basketbalového týmu. ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Jsme šáhlí nerdi" aneb solidní rozjezd, kámo. Prolínající/doplňující se vyprávění super, bossfight mrkal na pátou hvězdu, hudebně a atmosféricky opět eighties nerdgasm. Ocenit je třeba fakt, že ač ve vzduchu visí potenciál masivního rozpočtu, tvůrci prokazují snahu přitlačit i na stísněně hororovou strunu a mysteriózní komorno, což bylo doménou zejména první řady. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Naši mladí hrdinovia sú na strednej škole a s tým prichádza aj určitá zmena atmosféry. Pokiaľ neradi trávite filmový/seriálový čas na americkej high school, možno budete trpieť, a keď nemáte radi basket v telocvični, tak detto. Mňa to ale bavilo, rovnako ako aj jedna šikovná paralelná montáž. V závere ale tvorcovia vytasia scény ako z čistokrvného nadprirodzeného hororu a postavy vôbec nešetria. Vystraší to, má to tú správnu atmosféru a chcete vedieť, čo bude ďalej, respektíve ako sa s tragédiou vysporiada okolie. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (11)

  • V úvodu scény odehrávající se v Kalifornii slyšíme u Eleven (Millie Bobby Brown) píseň „California Dreamin'“ od skupiny The Beach Boys. (Karlosik_4)
  • „Heroes and Hellfire“ je název komiksu X-Men #134, na který se v seriálu několikrát odkazuje. The Hellfire Club je odkazem na skupinu mutantů v komiksu. (KGBelik)

Reklama

Reklama