Reklama

Reklama

Porota

  • Česko Porota (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Skvelá dráma podľa autora knižných bestsellerov Johna Grishama (Firma, Prípad Pelikán) nás privádza na mimoriadne dôležitý súdny proces, kde ide okrem spravodlivosti aj o veľké peniaze. Práve tu a práve teraz sa rozhodne o budúcnosti zbraní. A zbrane, to sú nekonečné zisky. Wendell Rohr by pre spravodlivosť urobil čokoľvek. Tento mimoriadne bystrý právnik sa aj preto nechal najať vdovou, aby zažaloval zbrojárske firmy za voľný predaj zbraní. Dátum prvého pojednávania je už vytýčený a okrem Rohra sa na kľúčový proces pripravuje aj konzultant zbrojárskeho trustu Rankin Fitch a porotca Nick Easter so svojou priateľkou Marlee. Rozhodnutie poroty bude mať bezprecedentné následky. Kto presvedčí porotu, ten vyhrá... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Žalovat zbrojovku za to, že někdo s její zbraní zabil člověka, je možné jen v USA. Aby divák neměl tak jednoduchou volbu, tak ti, kdo se o to pokoušejí, jsou klaďasové. Pak tu máme manipulátory číslo jedna, manipulátory číslo dva a k tomu fakt, že výrobci zbraní nemají dobré renomé. Ale podstatná je manipulace – ukázka toho, že americký soudní systém reprezentovaný porotou není zárukou objektivity. Příjemně strávěný večer s nečekaně odlehčeným filmem. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

John Cusack a Rachel Weiszová to rozehráli parádně, já vůbec netušila, oč těm dvěma jde. Gene Hackman se mi jako luxusní prevít moc líbil a Dustin Hoffman mu sekundoval zdatně, v roli čestného muže byl pro mě uvěřitelný. Kladně hodnotím i námět, soudní bitva jednotlivce proti zbrojařskému molochu je zajímavá sama o sobě, nicméně ta bitva o porotu byla ještě zajímavější.. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Morálne poučenia sú pre mňa takmer nevyhnutnosťou v kinematografii ak ide o vážne žánre. Tento film bol pre mňa na vysokej úrovni a mohol by som ho prirovnávať k filmu 12 rozhnevaných mužov. Trocha naivity tam však bolo, ale aspoň poukázali na niektoré praktiky dnešnej obhajoby, niekedy používanej aj v obžalobe. Takisto chválim skvelé herecké obsadenie. Gene Hackman je na zápornú postavu ako stvorený aj keď aj kladné mu idú. Je to veľmi kvalitný film zo súdnického prostredia. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Rozhodol som sa, že tentokrát s chválou rozhodne nebudem šetriť, pretože tento film som už videl asi päťkrát a to je na takéto žánre asi dosť veľa. Porota je výborný a dosť napínavý thriller, ktorý stavia na mimoriadne dobré herecké obsadenie. Veľká časť filmu sa odohráva v súdnej sieni, no divák sa pritom vôbec nenudí, lebo príbeh a celý film je podaný natoľko pútavo a zaujímavo, že aj keď trvá niečo cez dve hodiny, divákovu pozornosť si udrží. Odporúčam každému, kto vo filme nepotrebuje množstvo krvi a akcie. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Američania sú zamilovaní do súdnych sporov a prirodzene aj do filmov o nich. Podporuje to ich ilúziu, že Amerika je veľká, čestná, spravodlivá a má tú najlepšiu ústavu na svete. Aj s jej dodatkami. I keď sa možno vyskytnú nejaké prípady, ako je ten z filmu Porota, pravdou však skôr býva výrok Rankina Fitcha: "Páni, súdy sú príliš významné na to, aby sme ich nechali porotám." V Amerike víťazia právnici a keď nie, tak sa o tom nakrúti film. Film sa mi celkom páčil, poodkryl možnosti manipulácie s porotným systémom, i keď tú úžasnú organizáciu zháňania slabín a kompromateriálov som im neveril. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (14)

  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)
  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)

Reklama

Reklama