Reklama

Reklama

Tajné město

(seriál)
  • Austrália Secret City
Mysteriózny / Thriller
Austrália, (2016–2019), 10 h 8 min (Minutáž: 47–53 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Neúprosná investigativní novinářka se bez ohledu na výhrůžky snaží zasadit o pravdu a transparentnost v australských politických kruzích. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (13)

Tajné město (2016) 

1.seria: Nenapadny, ale velmi slusny australsky snimok s vybornou investigativnou pitbul-novinarkou, ktoru hra autenticka, Anna Torv. Z nedavnych pocinov sme ju videli v uvode The Last of Us (seriál) (2023)). Politicke thrilery rozhodne mozem a tento australsko-cinsko-americko intrigansky sa celkom vydaril. Je tu velmi silna politicka, novinarsko-investigativna a z uvodu i "tajno-sluzbova" linia. A hoci mi prislo par obrazov naivnych (cinsky "tajny") neboli to veci, ktore by prilis bili do oci. Odporucam.  70% 2.seria: A nieco akcnejsie ako predosla seria. Tentokrat sa udalosti odvijaju po vybuchu na australskej pode, ktory zabije nevinnych. Nove postavy, ale i blizsie priblizenie tych z predoslej serie. Pitbulcia ministerka obrany, "pavuci" sef tajnej sluzby a nove vztahy a kamoska nasej investigativky, Harriet, ktora si posedela dva roky v chladku, za "vycinanie" v predoslej serii. Opat nechyba kvalitna politicka linia australskej vlady, sefov ministerstva obrany, ci komisie pre obranu a bezpecnost, plus teda nejaky ti armadni kontraktori. Rozhodne umne a pomerne napinavo prepojene bez prilisnych logickych preslapov s par prekvapivymi thrilerovymi zvratmi. Spokojnost. Odporucam tento "kratas". Skoda, ze toto bola zrejme posledna seria. 80% Silne stvorhviezdie. ()

Série 1 (2016) (S01) 

Nenapadny, ale velmi slusny australsky snimok s vybornou investigativnou pitbul-novinarkou, ktoru hra autenticka, Anna Torv. Z nedavnych pocinov sme ju videl v uvode The Last of Us (seriál) (2023). Politicke thrilery rozhodne mozem a tento australsko-cinsko-americko intrigansky sa celkom vydaril. Je tu velmi silna politicka, novinarsko-investigativna a z uvodu i "tajno-sluzbova" linia. A hoci mi prislo par obrazov naivnych (cinsky "tajny") neboli to veci, ktore by prilis bili do oci. Odporucam.  70% ()

Pobídka k boji (2016) (S01E01) 

Zaujimavy otvarak...tajne sluzby, zvlastne SIM-ky, investigativni novinari, cinsko-australsko-americke vztahy a do toho z minulosti po sucasnost tahajuca sa nejaka "temnota". :) Rozhodne zaujalo. Zemity jazyk pani australskej pani ministerky bol....osviezujuci. Trosku som sa pousmial nad sposobom, ako sa da v tajnej sluzbe pouzit "firemny sw-tool" na desifrovanie na vlastne ucely, ale stale to nebolo uplne pritiahnute za vlasy (monitoring pristupu..atd.) Anna Torv hra bezohladnu a vyuzivacnu pitbul-novinarku znacne uveritelne. Nakoniec, neskor som ju zo dve epizodky videli hviezdit i v najnovsom The Last of Us (seriál) (2023) Go, go, Australia! :) Btw. technicka...na vyske sme sa cast semetra venovali i sifrovaniu a mam taky dojem, ze sa tvorcovia pobavili na slovnej presmycke "Vinegar Hill" ma byt zrejme odkaz na Vigenerovu sifru, cize nie "octovu". :D ()

Pozorovatelé (2016) (S01E02) 

Nabita epizoda. :) Politicka powerplay v uvode, ktoru da vsak az dospelejsi a suvislosti chapajuci divak/divacka a nasledne sikana a tlak na beznych zainteresovanych ludi. Zatial presne netusime o co ide, kedze nam provokativne neukazali obsah sifrovaneho videa. Vyzera to tak, ze SIM je v "kanali"? :) Btw. zatial neviem, co si mysliet o "idealistke", ktora sa v uvode chcela upalit a teraz je "niekde" drzana. Vieme akurat, ze to bude na nejakej ambasade, aspon teda z uvodnych reci v druhej epizode a vieme, ze su "spracuva" hajzlik z cinskeho velvyslanectva...hm. Chcel by niekto z divakov byt v hocijakom vztahu z Herriet? Ludia v jej blizkosti si totiz "uzivaju" len bolest, vazenie alebo smrt. ()

Pozor na Žvahlava (2016) (S01E03) 

Vyborna epizoda. Presne ten typ zakona, aky bol ohlaseny v zavere tejto casti je jeden zo sposobov, akym sa liberalne demokraticke staty mozu jednoducho stat takymi, akym su napriklad Madarsko s Orbanom, ci dokonca Bielorusko. Dat "nahubky" mediam. Vnimam to velmi aktualne v sucasnosti, kedze si velmi dobre mnohi uvedomujeme, co sa sa moze stat po septembrovych parlamentnych volbach 2023 u nas na Slovensku, ak by vladu zostavoval Fico. Snad sa to neudeje, ale moje obavy z najvacsej nachylnosti slovenskych obcanov v EU, verit dezinformaciam, su zial v stave ALERTu. Spat k serialu (sorry /shy), vyborna cast.  80% Nadnesenych pat, hoci mi dianie okolo nasej "superzeny" pripadaju obcas naivne. ()

Tvrdý pád (2016) (S01E04) 

Nasiel sa snad niekto, ktore veril cinskej attache? Cez postielku sa to lahko "ovplyvnuje". Prime-ministerka je iny pitbul-terier. :) ()

Světlo na kopci (2016) (S01E06) 

Sice ma trosku tie zachrany v poslednej sekunde ako najznamejsie klise v historii otravuju, v tomto seriali neboli pouzivane s touto jednou vynimkou a naviac vieme, ze boli dohodnuti, ale naco potom cakat do poslednej moznej chvilky? :) Slusne, rozhodne si pozriem i druhu seriu. ()

Pod křídly orla (2019) (S02) 

A nieco akcnejsie ako predosla seria. Tentokrat sa udalosti odvijaju po vybuchu na australskej pode, ktory zabije nevinnych. Nove postavy, ale i blizsie priblizenie tych z predoslej serie. Pitbulcia ministerka obrany, "pavuci" sef tajnej sluzby a nove vztahy a kamoska nasej investigativky, Harriet, ktora si posedela dva roky v chladku, za "vycinanie" v predoslej serii. Opat nechyba kvalitna politicka linia australskej vlady, sefov ministerstva obrany, ci komisie pre obranu a bezpecnost, plus teda nejaky ti armadni kontraktori. Rozhodne umne a pomerne napinavo prepojene bez prilisnych logickych preslapov s par prekvapivymi thrilerovymi zvratmi. Spokojnost. Odporucam tento "kratas". Skoda, ze toto bola zrejme posledna seria. 80% Silne stvorhviezdie. ()

Utíkej, králíčku (2019) (S02E01) 

Z uvodu pozvolna pokracujeme po 2-och serialovych rokoch, ked si nasa investigativka, Harriet, odsedela trest za porusenie noveho zakona. Nuz a nebola by to ona, keby sa do cohosi nezaplietla. (secnar no :) ) Opat tu mame neprijemny ksicht sefa tajnych sluzieb a i pitbulciu vizaz zralocej, teraz uz, ministerky vnutra, Catriony. Dve rozohrane linie spolu zatial moc nesuvisia, som teda zvedavy, ci sa prepoja. Slo o vybuch plynu skutocne alebo sa synacik radikalizoval v inom smere a nevie "skladovat"? Kto je vysportovana kocka, ktoru treba "najst"? Stoji za exploziou ona? Spokojnost. Atmosfera prvej serie tejto politicko-thrilerovej zanrovky presahuje i do tej druhej a to je fajn. 75% ()

Válečná zóna (2019) (S02E02) 

Divacky opat atraktivna cast, len uz mi pride, ze Harriet sa ponukaju nahody jedna za druhou az s prilisnou pravidelnostou vdaka scenaru Belindy Chayko. :). Ano, je to divacky zabavane, ano, ma to svoje mysterium, ale treba az tak okato?! Videjko, takmer sexicek s porucikom, spionazna akcia takmer na urovni Mission Impossible? Taktiez som si pre zaujimavosti na google.maps pozeral serialove lokacie, mesto Adelaide, kde doslo k vybuchu a hlavne mesto Canberra. Najkratsia vzdialenost je 1159km autom, co je 12,5hod. Nuz a "vyjazd" nasej investigativky mi prisiel ako teleport.  Ano, je to malichernosti, pokial nepoznate tieto realie. Kralicek na telefone a nechas si ho nadalej pri sebe ako nomen omen?? 60% ()

Zlámaný pták (2019) (S02E04) 

Nadpriemerne rosady v tomto dieli, hoci ma prekvapilo, ze pilotka dronu ma taku vysoku rezistenciu voci....latkam. :) Tiez som zobral s udivom, ze sef tajnych sluzieb, hoci cisty "pavuk" a mastermind sledovatel z pozadia z prvej serii i z uvodu tejto, ma taku dieru (bezpecnostnu :) ) priamo vedla seba. Ano, obcas to posobilo prvoplanovo, ale vsetky linie, i tu politicku s "bububu" americkou navstevou, polepili uveritelne a zabavne. 70% ()

Komu zvoní hrana (2019) (S02E05) 

Slusne. Jedine takto nejak si mozete dohodnut stretnutie "eye to eye", to bolo jasne od zaciatku pilotkinho planu a tiez to, ako to dopadne. Vinnik vybuchu, tiez slusny twist. Musime, tiez vnimat to, ze jednotlivi ucastnici v seriali maju len fragmenty toho, co vieme my, coby divaci. :) Prekvapivo zmenil hru bojazlivy agent, Thomas. Nuz to je tak, ked zistite, ze vas boss je "shady".  75% ()

Dvakrát hurá pro demokracii (2019) (S02E06) 

Vyborny zaver so silnym posolstvom odkazom legendarny prejav prezidenta spred 90tich rokov. Konecne sme vzhliadli posolstvo pilotky dronu. Politicka dohra, spolu s tlakmi vyvijanymi na jednotlivych zucastnenych davali zmysel. Akurat scena "pri krbe" bola nafilmovana trosku tazkopadne, inak nie je moc co vytknut. Velmi slusne. 80% ()

Reklama

Reklama