Reklama

Reklama

Tajné město

(seriál)
  • Austrália Secret City

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Neúprosná investigativní novinářka se bez ohledu na výhrůžky snaží zasadit o pravdu a transparentnost v australských politických kruzích. (Netflix)

Recenzie (16)

Sharleen 

všetky recenzie používateľa

Vydarený politický seriál, kde by som privítala aj 3. sériu. Prvá sa rozbieha pomalšie, ale čoskoro vás vtiahne naplno do deja. Dvojka šlape na plný plyn hneď od prvej epizódy a neupustí od tempa až do konca. Dobrý herecký výber, snáď až na senátorku Bailey, ktorá mi vôbec nesadla. Zato v hlavnej úlohe tvorcovia trafili do čierneho, Anna Torv ako tvrdohlavá novinárka Harriet je dokonalá. ()

sofiapetra 

všetky recenzie používateľa

Žádné bomba, ale slušně odvedená práce. Obě série. Kdo má rád intriky, politickou "špíničku" a odvážnou a sympatickou novinářku, která do toho vrtá, bude spokojen. Akorát tedy ten název je zavádějící a řekla bych, že i maličko odrazující. To se to už rovnou mohlo jmenovat třeba Bílý kámen - a divák by na tom byl zhruba stejně: představil by si kulový. ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1.seria: Nenapadny, ale velmi slusny australsky snimok s vybornou investigativnou pitbul-novinarkou, ktoru hra autenticka, Anna Torv. Z nedavnych pocinov sme ju videli v uvode The Last of Us (seriál) (2023)). Politicke thrilery rozhodne mozem a tento australsko-cinsko-americko intrigansky sa celkom vydaril. Je tu velmi silna politicka, novinarsko-investigativna a z uvodu i "tajno-sluzbova" linia. A hoci mi prislo par obrazov naivnych (cinsky "tajny") neboli to veci, ktore by prilis bili do oci. Odporucam.  70% 2.seria: A nieco akcnejsie ako predosla seria. Tentokrat sa udalosti odvijaju po vybuchu na australskej pode, ktory zabije nevinnych. Nove postavy, ale i blizsie priblizenie tych z predoslej serie. Pitbulcia ministerka obrany, "pavuci" sef tajnej sluzby a nove vztahy a kamoska nasej investigativky, Harriet, ktora si posedela dva roky v chladku, za "vycinanie" v predoslej serii. Opat nechyba kvalitna politicka linia australskej vlady, sefov ministerstva obrany, ci komisie pre obranu a bezpecnost, plus teda nejaky ti armadni kontraktori. Rozhodne umne a pomerne napinavo prepojene bez prilisnych logickych preslapov s par prekvapivymi thrilerovymi zvratmi. Spokojnost. Odporucam tento "kratas". Skoda, ze toto bola zrejme posledna seria. 80% Silne stvorhviezdie. ()

DavidWebb 

všetky recenzie používateľa

Slušná austrálska mini-séria, ktorá si zobrala na mušku súčasné napäté čínsko-austrálske vzťahy a momentálne trenice v juhočínskom mori, ktorá sa odohráva hlavne v politických a novinárskych kruhoch. Tak trochu poli-thriller, trochu krimi a trochu drama. Bol som zvedavý hlavne na Annu Torv, ktorú som si hodne obľúbil v seriáli Fringe ako aj na Charlesa Widmora z Lost v úlohe austrálskeho premiéra a vôbec ma nesklamali. Kto ma ale nadvihoval zo stoličky bola senátorka Bailey (Jacki Weaver), ktorá mi vypila liter krvi a hlavou mi pri jej postave preblesla myšlienka, že už asi viem ako sa niekto stane sadistickým vrahom :o). Celkovo si myslím že aj keď tomu niečo do kvalít podobne ladených severských seriálov chýba, i tak sa jedná o vydarenú sériu s rozumným počtom dielov, kde nie je až tak moc čo vyčítať. Snáď by som si vedel predstaviť iný koniec aj keď tento bol asi celkom realistický. ()

Mischak 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nahlédnutí do australské politické kuchyně: jak se to dělá u protinožců .-) Hlavní hrdinka novinářka, na stopě nebezpečných zjištění. Chvílema máte z děje i pocit, že výdobytek moderní doby, volební právo, je k ničemu neboť jsou v politice samý šmejdi (stejně jako všude jinde) a tudíž i zjištění hlavní hrdinky, vyjdou do prázdna a stejně se nic nezmění.  Což se i stane. Pesimistická podívaná, která je velice dobře natočená,  děj odsejpá jak má. Dost slušný politický thriller.  Anna Torv má slušně zamračený výraz a to podtrhuje ještě temnější linku série. Výborně napsané, výborně zahrané. Předlohou série 1. i 2. je dílo australského novináře a televizního moderátora Chrise Uhlmanna, který napsal také mimo jiné velmi úspěšné tři politické romány: The Marmalade Files (2012), The Mandarin Code (2014) , The Shadow Game (2016) a hlavním hrdinou je muž Harry Dunkley, politický novinář. V seriálu překlopený do postavy Harriet. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama